Забременели след инвитро - тема 16

• 42 402
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Ърт, с първата си брененност бях много стриктна...само здравословни храни,никакви боккуци,че дори и едно кафе не изпих въпреки че без него съм половин човек...брененността ми беше като по учебник,9месеца всичко беше перфектно,родих прекрасно и много здраво и към днешна дата детенце....сега с втората брененност бях като наркоманка-нахвърлях се върху сладко(аз по принцип не съм толкова зависима),да не ти казвам колко тесто излапах...до преди 3седмици,когато ме стреснаха с увеличените околоплодни води...докито каза да огранича въглехидратите...вече три седмици почти никакво тесто не съм хапвала,и почтни никакво сладко...незнайно как започнах да се чувствам малко по-добре...сякаш ми олекна на окромния тумбак,започнах да дишам по гладко(а имах често задух)...на прегледа преди седмица ми казаха,че водите са почнали да намаляват...чакам след.ми преглед и се моля да се движим във вярната посока,че се бях сдухала тотално...та така,искам само да ти кажа да се пробваш да не прекаляваш с нищо...хапвай си и от тестото,но си имай едно на ум...

# 121
Кити, аз се следя при д-р Сигридов и съм повече от доволна. Не спестява нищо, има странно чувство за хумор, затова и някои не го харесват. Като специалист е невероятен, следи всичко изкъсо и при него ще си в сигурни ръце. По принцип първата фетална морфология и БХС се правят в 12 г.с. Но док ме извика още в 9 г.с за първата фетална морфология, после в 12 г.с и тогава научихме, че ще имаме малчуган  Joy
Саб, направи си консултация при добър лекар в София, на бебо излишни нерви не са му нужни  Wink

# 122
  • София
Благодаря 6mati! Аз по принцип никога не съм била по тестените неща, освен пастата - това си ми е най-голямата слабост. Досега винаги съм се доверявала на инстинкта си за хранене и той никога не ме е подвеждал (даже някъде четох, че било характерно за зодията ми да няма стомашно-чревни проблеми и да има добър режим на хранене).
Но, сега не е както трябва Sad Все пак се надявам 5 дена да не са фатални, въпреки че съм в 9 г.с. От снощи си налагам воля и мисля, че няма да ми е много трудно. Важно ми беше да разбера дали съмненията са ми верни и добре, че попитах Simple Smile
Сега ще се опитам да наблягам повече на супи.

# 123
И мен ме интересува какво представлява самата фетална морфология?
И къде изпращат изследванията за бхс в кабинета на д-р Сигридов? Имам час при него.

# 124
Гледам, че коментирате храненето. Аз по принцип съм по пълничка и доста ме е страх да не кача много килограми. Даже докторката ми каза да мина на диета и да сваля в началото нещо. Незнам как ще стане като аз преди това нямах особен успех. Винаги се ограничавам пък сега съвсем, то и с това гадене и повръщане даже и не мога да се храня въобще.

# 125
  • Варна
...то и с това гадене и повръщане даже и не мога да се храня въобще.
Ти най-вероятно ще свалиш от самосебеси щом имаш гадене и повръщане. Аз първия месец свалих 5 кг. само  заради гаденето. Нито веднъж не съм повърнала, но  много ми се гадеше и нищо не ми се ядеше...  Sick

# 126
Саб - смятам, че прекаляваш със самодиагностицирането  Peace Може и да имаш някакво отклонение, но за него се консултирай с хематолог, при положение, че нямаш доверие на лекаря който те следи. Все пак личното спокойствие е най-важно. за толкова начална бременност наистина е започнал да пада хемоглобина, но  ако се контролират нещата ще е ОК.  Peace За желязото не мога да помогна, но ако си притеснена, консултирай се с хематолог  Peace Изследванията про Сигридов си ги правят те, не ги пращат никъде. Св. Петка имат сертификат  Peace

Еди - и аз това гледах и ми демонстрираха за Калма-та на Медела на Бебемания. Много ми звучи хубаво, дано да е истина. Ще следя за отзиви от теб и други ползващи ги по-нататък.

Ирен - и аз не вярвам на усещания от 14-та седмица, ако ще да е 25-та бременност  Peace В моята отчетна ги четох още от 12-13 усещаха  ooooh! Първи движежия аз лично усетих около 18-19-та семица и то нарядко, само вечер при покой  Peace

Офелия
- на първата фЕтална морфология бебетата се оглеждат за дефекти на невралната тръба, както и маркери за най-често срещаните тризомии - Даун, Едуардс и Патау. Изследването е комбинирано - дава се кръв и на наза прегледа с ехограф по някакви формули изчисляват евентуален риск бебето ти да има генетичен дефект  Peace

Фолоу - добре си дошла. Пожелавам ти да изкараш най-приятните седем месеца в нашата компания  Hug bouquet Относно кг - прочети по-подробно за ВМ-НВХ, както и за НВХ като цяло  Peace Имай впредвид, че до 3-4 месец, че някой път и до по-напред бебето не се нуждае от допълнителни калории, така, че си изчисли калорийния баланс без особени притеснения, че си бременна  Peace

Ърт - не прекалявай с въглехидратите, и други са го казали. Бебето ти няма нужда от тях. Не наблягай  на супите, т.к са много вода. Приемай по-начесто протеини - яйца, месо, извара. Бебето от тях се изгражда основно в момента. В същото време организма най-трудно тях усвоява, а въглехидрата е най-бързата храна. Протеина ще те държи дълго сите в комбинация с мазнини, ако може, непреработени. Имам чувството, че доста момичета в начална бременност ги напада някакъв инстинкт за самосъхранение и се започва едно ядене на въглехидрати  ooooh! Аз развих нещо като непоносимост от глутена - хапвам тестяно и после така да ме боли корем  ooooh! настава някакъв жесток бунт вътре Thinking Избяхвам генерално всякакви теста, а когато много ми се прияде гледам да е нещо поне пълнозърнесто или от лимец, или в комбинация с трици Peace

Кити - Сигридов е изключително компетентен лекар, да, понякога е краен и може и да ти наговори някакви неща, от които да ти пощръкнат космите, но реално всеки лекар може да го направи. Да дава грешни прогнози не съм чувала Peace Аз по тая причина посещавам две ЖК, ако трябва и на трето мнение ще отида. Чета много и доста пъти успявам да филтрирам плявата от същественото, което лекарите ми говорят  Peace На първия скрининг бебетата се оглеждат за дефекти на невралната тръба, както и маркери за най-често срещаните тризомии - Даун, Едуардс и Патау. Изследването е комбинирано - дава се кръв и на база прегледа с ехограф по някакви формули изчисляват евентуален риск бебето ти да има генетичен дефект  Peace

Вчера и аз купих няколко неща за бебето от черния петък на Теско, ще видим какво ще дойде. Поръчала съм и разни одеалца и пелени. Понаправих някакъв списък и ще гледам да се движа по него, че нямам идея иначе какво ще ми трябва Peace

# 127
  • София
Саб, щом имаш час при него, коментирай си и желязото с него. Мисля, че ще ти реши притесненията много бързо! Simple Smile
За Калма шишета на моята приятелка са й казали в някакъв магазин, че били само за кърма, защото от АМ се запушвали. На мен ми се стори абсурдно това. Вие да сте чули нещо подобно?
Момичетата, раждали в Надежда, кажете какво АМ дават на бебета там?

# 128
  • Бг
И преди писах за Калма-та на Медела-та. Ползвах със сина ми и тези шишета, има ефект от тях, но първоначално е трудничко за бебето, че биберонът е малко шантав. Но може и при сина ми да е бил проблемът, т.к. преди  Калмата давах Авентски шишета.
Колкото до това, че били само за кърма, дрън, дрън. Давала съм и АМ, и изцедена кърма с тях, проблем никакъв.
И пак ще напиша да внимавате, когато миете шишетата, да не прецакате мембраната, че аз на едното я прецаках, и поръчвах ново шише. В немския Амазон са на по-ниска цена от тукашните магазини. А вчера дори ги имаше и на селките, на много приемлива цена комплекта шишета.

# 129
  • На остров
Реално има ли голяма разлика в марката шишета се чудя аз ?

# 130
  • Бг
Две в едно, аз лично кой знае каква разлика не виждам.
Ползвали сме на Авент, на Чико, на Нук, на Мам и Калмата на Медела. Лично на мен, а и на сина ми най-удобни, като бебе, му бяха на Авент и Чико. Аз дори малко съжалявам, че не купих стъклени шишета. По хигиенични са за мен, и по- лесно се мият.
Да споделя сега, защо Нук и Мам не ми харесаха.
На Нук дупката на бибата за моя син беше широка, и направо се давеше детето, т.к. много бърза е капката.
На Мам пък не ми хареса това, че цялото шише се разглобява на доста съставни части, и ако не нагласиш хубаво частите капе. И другото, което не ми хареса е това, че разграфяването на шишето започва от 60 мл., а като мерителна чашка до 50 мл., ползваш капачката на шишето.
Сега, вече на 11 месеца, на Нук ни е идеално шишето, като продължаваме да си ползваме и другите шишета.
А сега се сетих да добавя за Меделата, че ако периодично сменяте бибероните, цената на биберона е горе-долу, колкото цената на цялото шише. Иначе може да се каже, че съм доволна от техните шишета.

# 131
  • София
Ох и аз съм от консуматорите на теста в последно време. Отделно отслабнах много от повръщането, приличам на изтезавана Blush. Относно усещането движенията на бебчовците д-р Михова ми обясни около 16 г.с. защото била втора бременност и били двечки.Останах много доволна от нея, много внимателно и подробно обяснява, търпеливо и нежно говореше и молеше бебчовците да спрат да стоят на челна стойка за да може да ги хване, беше шоу в продължение на един час от тях.
Аз да попитам момичетата който слагат фраксипарин, какви изследвания пускате за него и къде?

# 132
Аз да попитам момичетата който слагат фраксипарин, какви изследвания пускате за него и къде?
На мен ми казаха всеки месец да изследвам INR, няма значение къде във всяка лаборатория.

# 133
  • София
На мен ми казаха всеки месец да изследвам INR, няма значение къде във всяка лаборатория.
А смемяш ли дозите и имаш ли тромбофилия?
Аз съм с мутация 4G/4G и бях след трансфера на 0.3 преди около десет дни Сигридов каза 0.4 заради артерии. Онзи ден беше много доволен как са се отворили и каза, че пак ще се връщам на 0.3 но се зачудих не се ли пускат някакви изследвания на кръвка.

# 134
  • На остров
Алекса благодаря ти много  bouquet ! Аз на времето си ползвах обикновени шишета, като сменях самите биберони.
Сега много се адявам да успея да кърмя по добре и да не ползвам прекаленно много шишета.

Общи условия

Активация на акаунт