Забременели след инвитро - тема 16

• 42 623
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Бонбонче, добре е резултатът. Моят беше 560 първият, а вторият 170. Спрях да го мисля, защото на фетална морфология всичко е наред.

# 196
  • Варна
Малко ми е обидно, че поставяш така нещата и ги свързваш с гледане на дете, но явно не се притесняваш, че можеш да обидиш някого.
А от какво всъщност се обиждаш? Аз не виждам нищо  обидно в поста на Edilucky. Искала е просто да ти каже, че когато дойде бебето, тревогите се умножават десетократно и ако сега не можеш да се контролираш, тогава направо ще откачиш. Много други момичета ти казаха, че прекалено много се шашкаш и така само си вредиш и вредиш най-вече на бебето...
Преди време НаскоМими беше същата и ми се обиди, защото й казах същите неща. Сега гледам е мирясала малко, но така или иначе след време осъзна, че съм права...
НаскоМими...  Hug

# 197
  • Варна
_ritta_   Hug  и аз така мисля, че щом феталните са добри няма да го мисля вече този БХС

# 198
И аз да кажа относно БХС при близнаци моята докторка ми каза че единствено в София в Св.Петка разделяли кръвта на майката от кръвта на бебетата поотделно! Незнам колко е вярно и дали е само там,но днес бях там при Стратиева тя ми прави ФМ и каза че и двете бебчета са съвсем наред риска бил 1:15000 и 1:20000 измери му костици и тръбата, мозъчетата видяхме, сърчицата слушахме,пръстчета не сме мерили,но каза че са перфектни и май ще са момиче и момченцееее!!! Вечее съм доста по спокойна ще чакам е петък резултатите от БХС и ще си пускам и другите изследвания,  първите ми от ЖК Simple Smile

# 199
  • България
Еее, марго , супер  Hug Много се радвам Simple Smile

# 200
Ирен беше много вълнуващо!  Винаги съм си мечтала за момче и момиче, дано лекарката се окаже права Simple Smile а и д-р Петрова казва че почти всички близнаци от клиниката били разнополови имали май само една двойка момченца ( да го имаш в предвид Simple Smile!

# 201
Саб, сега видях, че си допълнила поста си. Аз ще замълча, защото е излишно да казвам каквото и да било. Кали ти е казала всичко.
Относно БХС-то и аз да се изкажа като една от тези сърбали горчивата му попара. Ако доктора на феталната морфология ти каже, че всичко е наред, не го мисли. Мамите, които имаха съмнения, направиха амниоцентеза.

# 202
Здравейте, момичета

Не съм писала скоро. Честито на новите попълнения в групичката и леко раждане на мамите, които вече чакат бебоците си Wink

Ние сме добре. Лили е страшно кротко и усмихнато бебенце, направо ми изпълва душата Simple Smile Вече през нощта не се събужда - заспива към 9-9.30 вечерта и така чак до 9-10 сутринта. Цяла нощ си спи спокойно - нито шава, нито се отвива, нито мрънка. Вече е на 4 месеца и 1/2 и днес реших да и дам малко авокадо, разредено с кърма. Ами, ослади й се и макар че все още не знае какво да прави с езика си, си го изпапа с апетит и даже се облизваше Simple Smile Много е различна от Мими като характер. Събужда се винаги с една голяма широка усмивка. Вече доста "приказва" на играчките си, издава много звуци, опитва се да хваща играчките и вече се обръща по корем на двете страни без никакъв проблем Wink Много обича да гледа ТВ или песнички/филмчета на компютъра. Щом и пуснем нещо и веднага погледа и е там и гледа с интерес. Мими напоследък изпитва ревност към нея и понякога я тормози - дърпа и краката, ръцете, ляга върху нея, понякога се опитва да я рита или бута, натиска и главата със сила (понякога не е умишлено а просто иска да я целуне силно по главата, но Лили почва да плаче). Вчера се опита да я ухапе по крака, но за щастие с устата хвана пижамката, а не крака й. Днес пък само иска да я гушка, целува, даже и даваше авокадо с лъжичката. Понякога е много мила и нежна с нея, помага ни, носи дрешки, памперси  и т.н., а друг път се отнася много грубо с нея, а Лили само и се усмихва и си я гледка кротичко. Понякога като я гушкаме и Мими ни казва, че иска да оставим Лили в леглото и да гушим нея. Не знам защо изпитва ревност към нея след като пак 90% от времето си се занимаваме с Мими - постоянно сме с нея, играем си, гушкаме я, целуваме я, не сме си променили държанието към нея, освен че и се караме когато тормози Лили и тогава почва още повече да я тормози. Понякога Мими почва да се прави на бебе - пълзи и издава бебешки звуци, предполагам че за да привлича внимание.

# 203
Честито на всички бъдещи мами, които преминаха успешно през изпитанието БХС и първа ФМ ! На мен ми предстои съвсем скоро. Стискам палци.  Embarassed

Тъй като работата ми е доста стресираща на моменти и работя отблизо с хора в малко непроветриво помещение предразполагащо към разпространение на вируси, си мисля да взема болничен до края на бременността (живот и здраве !). Някоя от вас правила ли го е и към кого трябва да се обърна ? От едни чувам, че гинекологът може да даде болничния, а други ми казват, че трябва да отида при личния. Изобщо, каква е процедурата и може ли дългия болничен да повлияе на размера и дължината на майчинството по някакъв начин? Извинявам се предварително ако въпросите ми са лаишки - никак не съм запозната с тази материя.

# 204
И аз да кажа относно БХС при близнаци моята докторка ми каза че единствено в София в Св.Петка разделяли кръвта на майката от кръвта на бебетата поотделно! Незнам колко е вярно и дали е само там,но днес бях там при Стратиева тя ми прави ФМ и каза че и двете бебчета са съвсем наред риска бил 1:15000 и 1:20000 измери му костици и тръбата, мозъчетата видяхме, сърчицата слушахме,пръстчета не сме мерили,но каза че са перфектни и май ще са момиче и момченцееее!!! Вечее съм доста по спокойна ще чакам е петък резултатите от БХС и ще си пускам и другите изследвания,  първите ми от ЖК Simple Smile

Много се радвам, дано и при нас минат така леко нещата Simple Smile
Иначе аз също записах час в Св. Петка и казах, че бебетата са две. Предупредиха ме, че цената е 140 лв. за всичко.

# 205
HappyKali, Edilucky, влезнала съм тук, за да получа помощ и съвет от хора, които са изстрадали много, защото също са забременели от ин-витро, тъй като до сега не съм успявала да стигна толкова далеч в бременността. Happykali, така както го каза ти същото звучи доста по-добре от начина, по който тя го каза и не бих се обидила.  Peace Но не мисля, че на когото и да било тук ще му е приятно да му дават предварително оценка как ще се справи с гледането на бебето си. Това, че ми казвате, че много се шашкам всъщност не ми помага по никакъв начин, не мисля, че тук е мястото да се успокоявам дори и да съм шашната. Включвайки се и казвайки ми, че съм шашната, всъщност не ми помага, а ми вреди още повече, защото ме карате да се чувствам сякаш не е нормално да се старая всичко да е наред с бременността. Мисля, че помощта може да дойде от нещо практично - например как да кача б 12, какво да очаквам от БХС и т.н. Няма нищо лошо да си казваме една на друга да не се притесняваме или шашкаме, ама вече ми дойде малко в повече, разбрах го още от първия път.

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 09:26 от SAB-f

# 206
  • Варна
Happykali, така както го каза ти същото звучи доста по-добре от начина, по който тя го каза и не бих се обидила.  Peace
Има една подробност, че при общуването по интернет се губи ефекта от прекия контакт и не винаги човек може да предаде точно в един абзац това, което реално чувства и иска да каже. От там и честите недоразумения в този тип комуникация... Аз например по съвсем различен начин разбрах поста й и не долових нищо обидно...

...не мисля, че тук е мястото да се успокоявам дори и да съм шашната. .... защото ме карате да се чувствам сякаш не е нормално да се старая всичко да е наред с бременността.
Аз пък съм точно на обратното мнение - че точно тук е мястото да се успокояваш, когато си шашната, а останалото е работа на лекарите. Едва ли във форум е най-подходящото място да търсиш съвет как да повишиш Б12, защото тук не списват медицински лица в по-голямата си част...
Напротив, нормално е да се стараеш всичко да е наред с бременността. И голяма част от това старание е да се погрижиш да бъдеш максимално спокойна.

Пак казвам, комуникацията в интернет е малко сложна. Edilucky е използвала емотикони в първиия си пост към теб, опитала се е да предаде чрез тях миролюбивото си настроение. Но въпреки всичко това не помогна... Аз доста често  и такива усмивки и прегръщащи емотикони не използвам. Понякога съм доста кратка и ясна, което често се приема като груба и рязка... Така че, не задълбавай толкова в нещата. Знам, че сега си по-чувствителна, но наистина спокойствието сега е злато за бебето...  Peace

# 207
Мишолинка ще стискам палци! Да това е цената, прегледа продължава около 30-40 минути, лекарката е много мила! Попита ни дали искаме да знаем пола и ние " Дааааа" Simple Smile Ще чакаме и твоите страхотни новини скоро!

# 208
HappyKali, разбирам ти мисълта, не вярвам Edilucky да е искала да ме засегне, но 3 или 4 пъти повтори, че съм много шашната или много се притеснявам назад в комуникацията и просто вече ми дойде в повече. Иначе не съм съгласна, че никой тук не може да ми помогне за Б 12, тук има доста опитни жени, а и най-малкото някой може да ми даде съвет дали има смисъл да ходя на хематолог. Така или иначе вече взех решение да отида, макар че съм сигурна, че Сигридов после ще си има негово индивидуално мнение по въпроса.
KittyCatty, аз съм в такъв постоянен болничен, но и аз не знам дали ще се отрази на размера на заплащането ми после. Иначе има едни момичета, които доста разбират от счетоводство, ето я темата - там винаги са ми помагали с компетентен отговор отнсно болнични http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=787786.0;topicrefid=4 Пиши после какво са казали.

# 209
  • Варна
...макар че съм сигурна, че Сигридов после ще си има негово индивидуално мнение по въпроса.
Със сигурност. Той винаги има индивидуално мнение по всички въпроси...

Общи условия

Активация на акаунт