Забременели след инвитро - тема 16

• 42 655
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Диаманда, да ви е жив и здрав юнака и много радост да ви носи!  Hug

Гал, Анси, Фрея добре дошли! Леко и спокойно бременеене до пухкав финал. Декември е любим мой месец. Толкова хубави неща се случват. Обичам гооо.
Анси, и аз в момента боря гърлото с гаргара от запарка на лайка със сода, осцилококцинум, Прополки, лукчета, чайчета.

Дандиела, поздравления за добрата фигура! Още съвсем малко остана и при теб! Вълнението сигурно е огромно.

Зомби, тези болежки са си нормални. Важното е да няма кървене. Ако болката те притеснява вземи си 1-2 таб. но-шпа. Много момичета цяла бременност изкараха с тях.   

# 316
Диаманда, честита радост! Да ви е здрав и жив малкия Михаил Simple Smile  newsm51 newsm59

# 317
  • София
Диамандче, и тук жив и здрав да е Мишо и много усмивки да ви носи!

GAL4, аз бях с 3 върнати ембриона на 5 ден и чхг
10 ден -240
12 ден - 595
14 ден - 1545
 в  6 -7 г.с. със сигурност не се виждаше втори сак, чак на следващия преглед се видя, но не се беше развил.

HappyKali и аз имам психологически проблем със спиналната  Sad но имам време да се тръшкам на анестезиолога.

Аз си украсих елхата, налях си чаша червено винце (за хемоглобина  Mr. Green) и се отдадох на релакс Simple Smile

# 318
Диаманда, честит ти мъж! Ей голям мъжаха, брей! Да ти е жив и здрав!  newsm59 newsm59 newsm59

Дивчо, при мен успяха да регулират само с хапчета. Стигнах до 130. Сега е около 80, което е добре.  

Добре дошли на новите момичета. Лека и спокойна бременност до финал.   bouquet

Моите гърди много се промених. Зърната станаха двойни, големи и тежки са самите гърди, а доста тъмни на цвят. Но всеки е различен.

Януарските мами, мислите ли дати за секцио? Хайде да идва Нова година и да гушкаме и ние бебчовци и бебки.

Данди, били сме заедно в Надежда на училището, но не се познаваме. Аз си мисля да гладя, че зимата ще суша дрехи вътре. Ама да не се заричам, че ако е някоя ревла...

# 319
Зомби, тези болежки са си нормални. Важното е да няма кървене. Ако болката те притеснява вземи си 1-2 таб. но-шпа. Много момичета цяла бременност изкараха с тях.   

Благодаря за успокоението! Simple Smile  Hug

# 320
  • София
Bebe, много е вредно сушенето вътре, предизвиква асма и алергии при децата. Това не го знаех преди и сина ми е в пред астматично състояние, всяка зима ми прави пневмонии. Сега купихме сушилня, дано избягаме от тия проблеми.  Praynig
Влезнах в албумчето и видях коледната сесия на другия Мишо, порасналите бебко на Рени и красивата Ясмина.  Heart Eyes

# 321
Диаманда, честито ти момченце. Да расте жив и здрав за радост и гордост на родителите си.  baby_neutral

# 322
Бебе, казаха изобщо ли да не се глади?
Това ми е най- тежката домашна работа, ако отпадне ще е супер Simple Smile)

# 323
Дивчо, да казаха, че нямало смисъл. Гладело се като имало кладенци и се перяло на ръка.  Но аз ще се опитам да гладя.

Данди, ще включвам в стаята професионален влагоуловител за през нощта. Там никой няма да спи. Няма къде да сложа сушилня. Разкажи каква козметика си ползвала с баткото? В голяма чуденка съм каква за избера. Чудя се между А- дерма или тази на Себамед или пък Хип?

# 324
Раждах и ще раждам със секцио, със спинална упойка. Не чувстваш болка от кръста на долу, но си в пълно съзнание, можеш да си видиш и гушнеш бебето/тата на 10-тата минута, когато ги извадят. Усеща се само дърпане, бутане от ваденето. След това следват 30-40 мин. на наместване на органи и зашиване. Всички доктори и най-вече анестезиолога следи стриктно състоянието ти и при необходимост ти вливат някакви неща, може и да те приспят в някакъв момент. При поставянето на упойката се изисква да си напълно неподвижна и повечето жени се притесняват, но аз нямам никакви неприятни спомени от този момент. Другата причина, която съм чувала е, че спиналната е по-щадяща за бебето и се чисти по-бързо от организма.
Дано съм била полезна! Simple Smile Успех!
Благодаря за отговора! Ще поумувам още,  при мен психологическата бариера е за преодоляване, но от друга страна ми се иска възможно най-рано да имам контакт с бебчето си.

# 325
  • София
сушилня може да се сложи на всякакво място, само контакт и трябва. хората в спалните си ги слагат, да им топлели  Crazy
като излезат дрехите топли и се сгънат веднага са си направо като изгладени.

за секциото и упойката и аз имах големи страхове, не ме е страх от никакви манипулации само да не ги виждам, тогава изпадам в паника.
бях се разбралада ми сложат пълна упойка след като извадят бебето, пък те го вадят преди да е разбрал човек че нещо се случва.
но като ме попитаха все пак дали искам отказах, те едни емоции връхлитат, изобщо забравих че нещо се случва, мислите ми бяха на друго място.
а пълната упойка, която ми предложиха е такава като за пункции, нищо страшно.

# 326
Diamanda, Честито мамче!!!  Честира рожба Михаил  bouquet bdbaloni
Гал, Анси, Фрея добре дошли  Grinning
Данди, аз засега съм +12, но имам почти месец още  newsm78

Относно упойката, аз съм почти сигурна, че ще поискам пълна. Предния път ми сложиха спинална, но аз като се панирах  и се наложи да ме приспят. Вярно, че беше по спешност, но няма да рискувам излишно.

# 327
Диаманда, честито, мамеее  bouquet Да ви е жива и здрава рожбичката, на теб  бързо възстановяване, лесно закърмване, и като се поокопитиш,  мини да разкажеш как е протекло.
Добре дошли на всички нови момичета, лека и безпроблемна бременност желая!
Аз моя юнак се наложи да го нося вчера - 10 кг. парче, та се надявам да не съм навредила на шушката вътре, после и нещо стомашно ме хвана, изобщо беше кофти ден.

# 328
Честито на мама Диаманда! Чудесно име сте избрали. Нека расте здрав и много щастлив.

Добре дошли на новите мами. Досега чакахте положителния резултат и ви се виждаше много далече датата на теста, сега да видите!  Grinning Лека и спокойна бременност ви желая и не забравяйте да се хвалите след всеки преглед! Нали сме си едно семейство.

Моме, според мен, ако имаше нещо притеснително то щеше да го усетиш още докато го вдигаш. Много е важно правилното разпределяне на тежестта. Гледай тежестта да пада на краката, а не на корема.

Гладенето според мен се спестява само в случаите когато имате сушилня,защото се суши на висока температура. Прането след като стои влажно повече от 6 часа се образуват най-различни бактерии. Поне до 3-ти месец е добре да се глади, че кожата им е много чувствителна.

# 329
  • България
Роди се най-накрая големия ми мъж. Вчера в 13:30, 3920г и 52 см. Михаил.

Голям мъж с хубаво име Simple Smile Да ви е жив и здрав  bouquet
Добре дошли на новите мами. Гал, според мен стойностите са ти височки. Пожелавам ти да са две бебечета  Grinning При мен на 13-ти ден беше 700, а на 16-ти 7000  Mr. Green
Моме, в предишната ми отчетна имаше една мама с породени деца и постоянно и се налагаше да  носи голямото. То организма явно си се нагажда  PeaceВсе пак не е хубаво да прекаляваме де.  То и аз не  съм се спряла. Лекарката само ме юрка да излизам в болничен. Моята логика е такава - че когато очакваш бебе или две както  е в моя случай, ако от сега се отпусна и легна само да мързелувам, то мускулатурата ще се отпусне и после като стане корема 5-6 кг. как ще го нося  Laughing  Вчера се въърнах от екскурзията със СПА, за която се чудех. Е, поплувах си доволно - в сауните и парните бани влизах колкото да се стопля. Естествено понякога се налага и лежане и тогава щем не щем ще трябва да слушаме. Моя приятелка с близнаци почти през цялата бременност лежа милата, но сега казва  всичко се забравя. Има си прекрасни -момиченце и момченце и това е най-важното.
 Сега да споделя нещо, за което много от вас бяха скептични и отхвърлиха думите на моята лекрака - уважаван от мен специалист, за усещанията на бебечетата при втора бременност и то с близнаци.  Grinning
От деня, в който навърших 12 седмици и започнах 13, започнах да имам усещания  Grinning Първата седмица, много се чудех и се "ослушвах", защото това все още не са типичните и недвусмислени удари с лакът или ритници  Laughing , а съвсем леки вибрации, пулсации и туптене. Снощи обяснявах на съпруга ми , че е като усещането на сърцето от двете страни на корема - 3 сърца  Heart Eyes  Дори мога да усетя кое бебе е. Но обичновено те са активни едновременно. Винаги на ехографа е така. Само веднъж спяха и двете  Heart Eyes Heart Eyes
Все пак са две 10-сантиметрови човечета, които правят салта в корема  Grinning
Айде , че се олях в писане. Аз не пиша, не пиша пък като почна .....

Общи условия

Активация на акаунт