Любословие 2015

• 7 864
  • 32
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, може ли някои да ми каже от къде да видя задачите от днешното състезание Любословие  Hug

# 1
а някой да може да каже в кои уилища в софия се провежда? както и дали може да се участва на 2 кръг, ако не си участвал на 1ви?

# 2
http://lyuboslovie2011.wix.com/sustezanie
На този линк може да следите кога ще излязат тестовете, отговорите и класираните. Миналата година не можеше да се отиде на 2-ри кръг направо. В смисъл имаше явили се, но при класирането пишеше - не е поканен или нещо от сорта. Мисля, че ако все пак детето има желание и от училището са съгласни - не е проблем да си попълни теста. В София малко училища го организират, не знам защо, то си е едно хубаво състезание.   Simple Smile

# 3
  • София
http://lyuboslovie2011.wix.com/sustezanie
На този линк може да следите кога ще излязат тестовете, отговорите и класираните. Миналата година не можеше да се отиде на 2-ри кръг направо. В смисъл имаше явили се, но при класирането пишеше - не е поканен или нещо от сорта. Мисля, че ако все пак детето има желание и от училището са съгласни - не е проблем да си попълни теста. В София малко училища го организират, не знам защо, то си е едно хубаво състезание.   Simple Smile

Благодаря за инфото:) Този сайт го открих, но се надявах по-бързо да качат задачите Simple Smile Както на състезанията по математика Simple Smile

# 4
Ааа, забравих да пиша - въоръжете се с голямо търпение,  Grinning те не са от особено бързащите  Laughing Но може би до Коледа да качат поне тестовете. Като че ли миналата година бяха мааалко по- бързи   Twisted Evil

# 5
  • София
Ааа, забравих да пиша - въоръжете се с голямо търпение,  Grinning те не са от особено бързащите  Laughing Но може би до Коледа да качат поне тестовете. Като че ли миналата година бяха мааалко по- бързи   Twisted Evil
Хахаха Simple Smile Аз чаках още същият ден да качат задачите Simple Smile Оптимистка съм сиии Simple Smile

# 6
изобщо не съм чувала къде в софия се прави... освен да им звънна.

# 7
Със сигурност знам за 19-то, 104-то, 5-то, ЧОУ"Света София", ЧОУ"Еспа", 100 ОУ,108-мо, 95-то,61-во,163-то, може би да има и още, чета от миналогодишната класация. Може тази година и други да се се включили, не знам.

Хахаха Simple Smile Аз чаках още същият ден да качат задачите Simple Smile Оптимистка съм сиии Simple Smile

newsm10

# 8
  • София

В 7-мо СОУ се прави или поне тази година имаше там Simple Smile Дъщеря ми се яви в един от класовете като гостенка Simple Smile В нашето училище не правят  Hug

# 9
Здравейте!

Тестовете излязоха, излязоха и ключовете към тях, но се чудя вие, родителите какво мислите за тях.
В читанката въпросите към текста са така оформени, че детето да намери отговора в текста, а не между редовете. Тук на въпроса защо Глупчо откраднал петлето и текст "Много се харесало петлето на Глупча. Но нямал пари да го купи" отговора е "Глупчо откраднал петлето защото бил неразумен, непочтен и глупав" при положение, че са дадени отговори свързани пряко с текста - харесал го, нямал пари да го купи. С други думи във втори клас от децата се очаква още първия срок при прочит на непознат текст да могат да четат между редовете, да анализират текста, да извличат от няколко изречения цялостна характеристика на героя и накрая да го обобщят като личност с думи като неразумен и непочтен. Да си призная когато прочетох теста и през ум не ми мина, че верният отговор е точно този. Тъкмо обратното, веднага отхвърлих отг. В и отг. Г.
Съмнявам се и, че 8г. деца могат да обяснят завайкал се и затършувал така както са го обяснили авторите на текста. Това са думи които знаем какво съдържание имат, но трудно се обясняват и от възрастен, а за дете на тази възраст?
И не на последно място според вас вариантите за пренасяне на думата сестра тези които са посочени ли са, защото мен са ме учили да пренасям по друг начин и се изненадах от този отговор.

# 10
  • София
Здравейте!

Тестовете излязоха, излязоха и ключовете към тях, но се чудя вие, родителите какво мислите за тях.
В читанката въпросите към текста са така оформени, че детето да намери отговора в текста, а не между редовете. Тук на въпроса защо Глупчо откраднал петлето и текст "Много се харесало петлето на Глупча. Но нямал пари да го купи" отговора е "Глупчо откраднал петлето защото бил неразумен, непочтен и глупав" при положение, че са дадени отговори свързани пряко с текста - харесал го, нямал пари да го купи. С други думи във втори клас от децата се очаква още първия срок при прочит на непознат текст да могат да четат между редовете, да анализират текста, да извличат от няколко изречения цялостна характеристика на героя и накрая да го обобщят като личност с думи като неразумен и непочтен. Да си призная когато прочетох теста и през ум не ми мина, че верният отговор е точно този. Тъкмо обратното, веднага отхвърлих отг. В и отг. Г.
Съмнявам се и, че 8г. деца могат да обяснят завайкал се и затършувал така както са го обяснили авторите на текста. Това са думи които знаем какво съдържание имат, но трудно се обясняват и от възрастен, а за дете на тази възраст?
И не на последно място според вас вариантите за пренасяне на думата сестра тези които са посочени ли са, защото мен са ме учили да пренасям по друг начин и се изненадах от този отговор.

За съжаление и аз се изненадах неприятно като прочетох задачите  Rolling Eyes Странен подбор на текст и категорично не съм съгласна, че това е верният отговор Simple Smile

За четене между редовете на 8 годинки ми е раничко Simple Smile То някои хора и на 88 не го умеят Simple Smile

За пренасянето на думата сестра много се изненадах   Shocked Явно съм неграмотна, но този начин на пренасяне не съм го виждала  или не го помня  Rolling Eyes

Благодаря, че споделихте мнение Hug

# 11
Записвам да следя темата. Много ми е интересно какви ще са очакванията към децата на втория кръг.

# 12
Излезнаха вече резултатите Simple Smile
Малко са ми съмнителни тези за трети клас - от 12 максимални резултата, 11 са на деца от едно и също училище в Кюстендил, тази начална учителка трябва да е направила невероятна подготовка  newsm78 И браво на 12-тото дете от София Simple Smile

# 13
След като видях резултатите за 2 кл. съм учудена, че има два максимални и толкова много резултати близки до максималния. Не ми се вярваше, че е възможно второкласник да отговори, че Глупчо е откраднал петлето, защото е "неразумен, непочтен и глупав" и е пренесло думата сестра по показаните три начина, но ...
Както отбеляза една майка на майтап, за да успееш да откраднеш каквото и да е, особено петле, което вдига аларма и по принцип ще кълве и ще се бори да се отскубне от нападателя си, си всичко друго, но не и глупав.
Лично аз се учудвам, че детето има само осем точки по-малко от максималния резултат, защото щом не е пренесъл "сестра" по начините които са дадени за верни от авторите на теста, значи е правил анализ на текста за Глупчо близо до анализа на авторите, а аз лично не съм съгласна с него и предпочитам по-нисък резултат, но с подходящи за възрастта и дадения текст отговори на поставените въпроси. Иначе и двамата се радваме, че се е представил добре и се е класирал за следващия кръг. Много държа да е грамотен, да говори и да пише правилно.

# 14
малко извън темата, но поаднах на състезание по български език, та да споделя
http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=BEL

Общи условия

Активация на акаунт