Дюканка стани и килата свали - 280

• 47 504
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
Камазка, ти да не реши, че ти се караме...има време за това Grinning шегувам се, но пак казвам - яж! Прости, еднообразни, но не гладувай. Кисело мляко за обяд е много малко. Ще влезеш в ритъм,  имаш хъс,  така че съм сигурна - бързо ще постигнеш резултат.

За бременни и аз не се сещам да са писали. Не трябват ли повечко мазнинки?? Момичетата тук ще дадат компетентен отговор.
Аз днес карам П ден и с цел да не посегна към нещо различно от вода и протеини,  в този късен час, почистих пода Grinning

# 106
Да ви кажа честно, едва ли ще успея да я спазвам толкова стриктно с всичките ми желания за сладичко, но поне да си поставя малко ограничение и някакъв режим ще е от полза. Харесва ми много диетата, обичам много от нещата, които позволява  Peace

# 107
Май досега не сме имали такъв случай из темите. Какви са тия боклуци, които ядеш? По-добре кажи накъде те тегли, и веднага ще ти спретнем здравословни алтернативи. Честно, притеснява ме това, че ако ти се дояде сладко, ще вземеш да посегнеш я към Кола лайт, я към другите синтетични подсладители, а и за теб в това положение, още повече за бебчо хич не е добра идея!

# 108
Газирано въобще не пия,хич не обичам. Обаче сладко .. много сладко,шоколади, тестени - все такива красотички  ooooh! Mr. Green

# 109
То аз колкото и да се лишавах през втората бременност пак качих 30кг.
Надявам се трета да няма Grinning че пак ще трябва да мина през 2-ра фаза, мдаа... Лека бременност, mrs October!

# 110
Като чуя за бременност + Дюкан, и настръхвам  Shocked Сериозно, спазвай основни здравословни навици, хапвай разнообразно, но умерено, и няма да имаш кой знае какво да сваляш след раждането  Peace

# 111
Добре де, но защо на 1ва страница пише,че може да се спазва и от бременни?
Благодаря за пожеланието  Hug

# 112
Добре де, но защо на 1ва страница пише,че може да се спазва и от бременни?
Благодаря за пожеланието  Hug
Не, аз не казвам, че не може, просто на мен самата ми се струва шокова комбинация. Дюкан е сериозен режим с не малко ограничения, а бременността е специален период от време, в който бебчо може и не е страшно, а даже препоръчително да опитва различни вкуснотийки. Всеки си решава  Peace
Алтче, до голяма степен си е до ген. И аз качих 26 кг, но честно си казвам, не съм се ограничавала. Според мен при разумно хранене с тук таме угаждане на капризите на бебчо, нещата няма да са особено стряскащи  Wink

# 113
Много съм ви благодарна,че веднага се включихте да ми отговорите  Hug Ще ви послушам да не правя режими точно сега, ще се постарая да намаля сладкото, пък после ще има време за диети и за всичко

# 114
Газирано въобще не пия,хич не обичам. Обаче сладко .. много сладко,шоколади, сладкиши, тестени - все такива красотички  ooooh! Mr. Green
На прима виста: наскоро попаднах на една рецепта, фурми, смачкани на каша (може и с блендера сигурно), с добавено натурално какао; замества шоколад. Никаква захар, от фурмите идва достатъчно. Колкото да спреш желанието обаче - по 1 чаена лъжичка от този бъркоч. Сигурна ли си, че тва със захарта и мераците за други бързи вуглехидрати - сладкиши, тестени и пр. - не е на хормонална основа? Решението за избягване на такива кризи е да сведеш до минимум бързите въглехидрати (т.е. храни с висок гликемичен индекс) и да наблягаш на бавните и средните.. Има много разкошни рецепти на подходящи сладкиши; една тиква, например, опечена с ябълки и подправки, и после оформена на мъфини или бисквити ммммммм Няма и да се сетиш за боклучави неща. Също би ме притеснявало и количеството протеини; сега организмът ти работи на други обороти, а преработката на протеини може да натовари бъбреците, ако не пиеш достатъчно вода (а колко е достатъчно на Дюкан за бременни?).
Колко е сериозно положението с кгтата?

# 115
Много съм ви благодарна,че веднага се включихте да ми отговорите  Hug Ще ви послушам да не правя режими точно сега, ще се постарая да намаля сладкото, пък после ще има време за диети и за всичко
Точно! Успех и прекрасен завършек на финала, да ни се похвалиш после  Hug

# 116
fractal , края на 6ти месец 11+. Честно, не мисля ,че е толкова зле положението,но на фона на всичките таблици и качване на килограми по някакви точно изчислени схеми започнах да се филмирам, пък и знам,че не се храня здравословно. Ям всичко - и месо,и зеленчуци,и плодчета, пия много вода, но сладкото ми е голям проблем. Това с фурмите ще го пробвам  Peace Благодаря

# 117
fractal , края на 6ти месец 11+. Честно, не мисля ,че е толкова зле положението,но на фона на всичките таблици и качване на килограми по някакви точно изчислени схеми започнах да се филмирам, пък и знам,че не се храня здравословно. Ям всичко - и месо,и зеленчуци,и плодчета, пия много вода, но сладкото ми е голям проблем. Това с фурмите ще го пробвам  Peace Благодаря
Ами добро решение, поотложи малко, нито Дюкан ще избяга, нито ние.  Crazy Леко бременеене! Ако си стоиш в къщи, като ти дойде музата, експериментирай с алтернативни рецепти. Чудно хоби е кулинарията.  Hug

# 118
Добро утро, Дюканки и Калпазанки  Laughing

За днес съм се въоръжила в офиса с пилешко филе, домати и краставици... а за вечеря шефът се е погрижил да ни е весело - а менюто е много сладурско режимно - салата микс зеленчуци и телешко за основно. Естествено междинките и десерта ще пропусна  Whistling

Кола и газирано не пия, алкохол също - това ми е най-лесната част от диетата, която трябва да спазвам.
Но пък работя ежедневно с шоколад и това ми е голямата мъка  Tired Но.. надявам се, че като тренирам волята, току виж се отразило и на фитнес-статуса ми  Joy

А фитнеса е точно под нас, но мога да го ползвам само след 22-23 - когато вече не работи (щото общо-взето тогава приключвам с хлапетата и къщата). Караме колела всички вкъщи и то на дълги разстояния, но сега е студено за това, за съжаление - така че на пролет пак. И аз обичам да плувам, но за да го правя ми трябва още повече време Sad Уф, това време  ooooh! Ако можех да се клонирам...

За месото - винаги има във фризера - вкъщи всички са мръвкари от класа. За това няма проблем. А и кисело мляко / извара постоянно са налични. От глад няма да умра. Но пък ако почна да завъртулкам всеки ден, ще ми стане вкусно и ще се отнеса и с количеството, и ще ми се дояде нещо забранено.. не смея  Whistling

Внимавайте с натуралното какао - има мин. 11-12% масленост. А след като е толкова стриктно млякото да е под 1%, не вярвам някой да насърчава ползването на 10+% маслен продукт. А по-обезмаслено какао няма на нашия пазар със сигурност.
Това ми е работата, сори  Blush
Може да замените с брашно от рожкови - докарва на вкус, но пък това е бобова история и пак не е гот..

Това по-горе за педантично спазващите. Иначе едва ли е проблем 1-2 пъти месечно да се оплакне стомаха и душата  Whistling Макар че лично аз бих предпочела блокче 80+% истински шоколад, отколкото бъркоч с подсладител и какао (и хранителните, и здравословните ползи са по-големи).. но това е една друга тема  Peace

Май се олях тази сутрин  Rolling Eyes

# 119
  • Плевен
Ооо, много сте писали, бе сладури! Браво на вас! Не можах да повярвам на очите си - чак на 9 страничка сме!
Фрактал, страхотни постове! Поздравления!  bouquet На същото мнение съм и аз и същите наблюдения имам в-у режима! Много добри съвети даваш на момичетата и много се радвам за това!  Heart Eyes
Виж ти - Камазчето и то ще се научи да яде!!! Това ти е играта - няма как да не си носиш храна в службата! Леле, и ти си супер натоварена - нямаш нужда от фитнес с това тичане! Това е голямо изпитание на волята-  да работиш с шоколад!!! Ама пък не си във фабрика на Линдор! Хайде сега - шоколад! Това е нискомаслено какао - 11%! За разнообразяване и поглезване (а и е толериран продукт) - става!
Ври, сладурче, така е - с напредване на възрастта се увеличават задълженията, отговорностите, хамалуването... но като си хванала правия път - ще се справиш! Това със спорта си става после зависимост - най-прекрасната зависимост! Винаги ще намериш 3 пъти в седмицата по 1 час да отделиш за него! (Прави сметка моите ангажименти колко са на главата ми като вече съм и баба! Направо съм едно слънце дето огрява навсякъде. Но чувствам как ме завладява стресът - да свърша всичко и всички да са доволни... сега се калявам - да бързам, но без да се психирам и да помня, че нищо фатално няма ако кажа НЕ за нещо и на някой, че аз съм си най-важната, че мога да отложа нещо или да го махна от списъка със задачките - въобще да го давам по-лежерно, въпреки заетостта си и да отделям време за релакс и фитнес)
Специално се включих за нашето новопоявило се бъдещо майче - Mrs.October  - но то вече получи ценни съвети от Фрактал, Ври и Алтчето. Подкрепям с две ръце казаното - трябват пълномаслени продукти (по-високо мазнинно хранене убива глада към сладкото!); плодове, зеленчуци, риба, протеинови храни, млечни и яйца - това е основно и тук - там някое любимо лакомство. Но не допирай до подсладителите! Прави си, както казва Фрактал сладкиши с фурми - има доста рецепти. А и ти не си качила много! Спокойно! Най-важна сега е мисълта за здраво бебе! Добавки също може да пиеш - витамини, но с натурален произход, не синтетични! Успешна бременност!
Сладурчета, кака ви е в правия път! Бях качила от ПЗ и докато ги изчистя тези +500-600 грама в чистите П, дойде другата ПЗ серия, но днес вече има смъкване надолу, макар, че вчера беше ПЗ-ден! Ослушва се организмът ми - дали пак ще го лъжа с нещо и се беше закучил, но - сега съм хепи! Довечера пак на фитнесчето! А утре - поспиване и надежда за по-сериозен минус! За да разнообразяваме трябва да ползваме схемата на Натали-Никол - за хранат по дни в седмицата - хем по-лесничко е като имаме план и го следваме - ще си пазаруваме предварително, хем се свиква така и режимът върви по-успешно. Не казвам, че трябва да се следва сляпо, но да си го имаме предвид - всеки ден нещо различно, за да не ни омръзне режима. Та тя си имаше следната схемичка (в червено): ще постна цитат от целия й пост - резюме на нейната успешна втора фаза, в която свали 40 кг!, защото ми е любимка -
Скрит текст:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=224569;sa=showPosts;start=135 – 10 str
По стара традиция на успешно приключилите втора, споделям малко лично ноу-хау...  
 колкото по-малко мислиш за режима, толкова по-лесно върви. Приемаш в началото рамките му и спираш да се въртиш като шугав и да си измисляш повод да интерпретираш и питаш за храни, дето не си ги прочел. Ако действително стъпиш в коловоза, той сам те пази от дерайлиране - колкото и абсурдно да звучи. Нужно е демек, само да включиш на втора и да игнорираш, че си на специален режим или специфично мероприятие. Хранене, като всяко хранене - това, че е в определен списък, не те прави по-специален или наказан, нито бива да преобръща живота ти на челна стойка. С такъв модел поведенческо мислене, приех по-леко нещата и не се катурнах нито веднъж в безкрайно дългата при мен втора.

- разнообразието е възлов гарант за успеха. Печеното пиле без кожа е страхотно нещо, но на 3-тата седмица може да ти се повдига от него и да залитнеш без да искаш. Редувах непрекъснато: понеделник - телешко, вторник - пиле, сряда - мусака, кюфте, бургер от пуешка или пилешка домашно мляна кайма, четвъртък - сърца, воденички, дробчета, петък - риба, събота - цяло печено пиле, неделя - конско или заешко. Освен, че не ми писна, но и при подобно редуване в такт, забелязах, че не се изтощавам и не затормозявам темпото на спад. Нито веднъж не съм имала покачване - нито леко, нито средно тежко - само плавно надолу, независимо от капризите на лунни и прочие цикли.

- колкото и както да съм била заета - ГОТВЕХ!. Гледах на готвенето като на награда и отварянето на темите с режимни рецепти взе да става в един момент празнична тръпка. Мислех го като предизвикателство, на което да се наложа - мога ли да го издокарам вкусно (в което не вярвах по презумпция), да го изкилиферча красиво, да се изфукам после с някоя снимка  . Баш като в кулинарно шоу се вживих, но съм си чревоугодник от дете. Готвенето поддържа илюзията, че се храниш нормално и нищо в рутинния ти график не се е драстично променило. Наблягам много на драстиката и нагласата, че живота не е по-различен от преди, понеже при по-чувствителни (да се чете склонни към заинатяване) като моя характери, мисълта, че си принуден да правиш кардинални промени, може да срине психика и мотивация.

- за осем месеца съм допуснала само два дни, в които да нямам режимен десерт в хладилника. Този момент преценявам като ключов при сладокусния тип натури като мен. Пребеля ли очи за сладко, рискувам като лунатик в несвяст да стигна до магазина, да смотам за норматив един шоколад от 250 гр. и да се прибера ни лук яла, ни мирисала.  С дюкански десерт в хладилника не ми се е налагало да се правя на сомнамбул - по-близо ми е от магазина. Нещо повече - колкото задълбавах в темите с рецепти, толкова по-ясна ми стана рамката и принципът на режимното им приготвяне. Точно както и при нормалното готвене - като знаеш яхниения принцип, можеш да готвиш всичко друго. Научих се да желирам, което съм смятала за салто мортале в кулинарията; взех да си доизмислям рецепти на базата на всичко, което ми кристализира като знание и опит. Възнамерявам даже да си патентовам Мус "Натали Мока"  като най-реалистичния и аристократичен мус на света  .

- водата се обърна на боза, с малко въображение. Аз - камилата   , която пиех по един литър на 10 дни и шишето ми се заблатяваше накрая, сега не мога да сколасам да купувам достатъчно. Мисля за вода, пия за вода. Не мисля за вода, не пия вода. Светна ми тази проста зависимост и започнах да мисля за вода. Минат 15 минути - вода; говоря по телефона - боже, водата; сядам пред компютъра - чакай да пия вода; филмът започва - ай, време за вода; филмът свърши - аларма за вода; чакам на котлона и бъркам - дай да долея вода и на мен, отивам да пишкам - после вода. Не бъркам водата с чай от мента или мащерка, независимо, че го пия гол като плюфка, без добавки тоест. Нито с айран. Водата си е вода. Само след втората седмица като видях как ми се избистри тена на лицето, как се озари кожата и взеха да избледняват фото петната от слънце - да видиш тогава - ВОДА! На петия месец взех да си мисля, че съм сънувала, че имам целулит. Къде е? Къде са ми портокаловите кори като преметна крак? Опъна се онази ми ти кожа, че като наизвадих минижупите    Дърпам си стола пред огледалото и си връзвам краката на фльонга - холивудска картинка, на Шарън Стоун да ѝ се сцепи полата по шева от завист. Вода.
Ох, чакам Мимсчето да вземе да ми пусне протеинчетата!!! )Леле, нямаше да пиша, че имам сериозна работа днес... ами не мога да се сдържа да не вляза и да ви се порадвам! Обичам ви, целувки!
Не на последно място - специални поздрави за Алинчето! Ти прописа! Ще ядеш бой, момиче, с тези фъстъци! Особено вечер! Аз най-много от тях съм забелязала, че качвам - когато бях непослушна "Калпазанка"! Не ти мърда днес да си +1 кг! Naughty Махай всичко нережимно вече около теб!
HighSpeed, поздравления за резултата от ударната фаза! bouquet Добър избор за втора!
Маце, Hug
Терии, чакам те! Hug

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 09:21 от ArhMih

Общи условия

Активация на акаунт