СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 728
  • 705
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета, и ние сме на вигантол, обаче след последната консултация (той беше на 2 месеца и половина) ни казаха точно обратното - вместо по една капка на ден, да даваме по една през ден, че имало опасност да му се затвори много рано фонтанелата. За рахит не са ми казали нищо, но ми стана странно, че идва зима, а вместо да увеличим капките, ние ги намалихме.  newsm78

# 241
Здравейте,
Днес бяхмме на консултация и на 2,5мес сме 6кг и 58,5см.
Ние сме на 1 капка вит. Д.
Ползваме в момента Пуфис и за сега нямам оплаквания. До сега бяхме на белия Памперс и го харесвам, но взехме Пуфиса на промоция и да го пробваме. С първото дете ползвах само Памперс - бял в първите месеци и зелен до края.
Аз кърмя и още не ми е идвало. Мисля, че е нормално да е нередовно първите пъти.
За сълзящите очички ни изписаха Макситрол капки. Още с първото капване спряха сълзичките.

# 242
Леле откога не съм писала Blush
Почвам подред.
Макси е спокоен, вечер заспива към 22-23 часа и сутрин към 8-9 се буди. Не се храни добре, правя му по 130 мл и мляко, но не винаги го изяжда. А яде по 5 пъти на ден. В петък го мерих, беше 5380 грама, а на предната консултация беше 60 см, дълъг върви.
Памперси ползвам Молфикс, доволна съм, не пропускат. Вигантол давам по 2 капки на ден. Ака си нормално, понякога има нещо като слуз, но лекарката каза да не се притеснявам.
Бяхме на ортопед, който каза че има дисплазия, но други двама я отрекоха. Та не носи "предписаните" гащи.
Много се усмихва и гука на играчките и на нас, сутрин е супер сладък като се събуди.
Иначе от раждането си имам корем още, МЦ си ми идва, даже уж вчера ми дойде, ама само ми зацапва, кога ще тръгне нормално?!
Общо взето това е, нямам много време покрай домакинстването и изпитите.
Бъдете живи и здрави! Praynig Embarassed

# 243
  • Пловдив
Здравейте мили мами. Искам да попитам дали изкарвате вашите мили бебчета пряко на слънце?
Защото нашата педиатърка ни увеличи Вигантола и нещо взех да се притеснявам Rolling Eyes

vania93 как вървите с натдаването на килограмите,защото и на нас ни увеличиха Вигантола,понеже моя лакомник много натдава.Докторката каза ,че на 4 месеца трябва да си е удвоил килограмите ,а ние сме на два месеца и половина и почти сме ги удвоили,та за това вече давам по 3 капки.

Ние пък сме на 5 капки. Почти удвоихме кг, на три месеца сме. Задната фонтанела била мялко по-мека. И да сме давали Вигантол до навършването на 1 годинка.

# 244
  • Пловдив
Бебо се изпоти от рев. Чета, че изпотяването било симптом на рахит и си набивам филмите.

1. Изпотяване в зоната на тила, когато спи или го държиш на ръце.
2. Окапване на косата в някои области.
3. Стряскане от лек шум, да спи като заек.
Моят педи каза, че това били симптоми за рахит и се проявявали в 3.5-4 месец. Ама наистина всичко е доста относително и индивидуално. Лекар трябва да постави диагноза.

# 245
  • София
За сълзящите очички ни изписаха Макситрол капки. Още с първото капване спряха сълзичките.

И ние имаме стеснено каналче. В началото и двете очички имаха проблем, сега само лявото. Два пъти капахме антибиотични капки, понеже се събираше жълто секретче и се изчистваха, но след известно време пак започваше да се събира секрет. Накрая ми казаха, че няма смисъл да капя и че периодично ще се изчиства и появява, докато се оправи каналчето. Оченцето обаче си сълзи, дори да е изчистено от секретчето. Какви са тези капки, които са ви изписали - специално за каналчетата ли или и те са някакви за изчистване на секретче?  На мен ми казаха да правя постоянно масаж и ако до 6 месеца не мине, можело да правят пункция Sad Никой лекар не ми спомена за друг вариант

# 246
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
При нас също имаше проблем с каналчетата и едното доста време беше запушено, но се оправи от масажите.Продължавайте с постоянство и натискайте леко при масажа.  Peace

# 247
моето детенце толкова много плака тази вечер, че и аз се разревах покрай него - много ми домиля и не издържах. После заспа все едно до преди малко не се е драл като пред умирачка. И ей на, още си спи, а аз съмсе ококорила и няма заспиване... Shocked Shocked Shocked

# 248
моето детенце толкова много плака тази вечер, че и аз се разревах покрай него - много ми домиля и не издържах. После заспа все едно до преди малко не се е драл като пред умирачка. И ей на, още си спи, а аз съмсе ококорила и няма заспиване... Shocked Shocked Shocked
Снощи нашият човек заспа към 23 ч. и само след малко с такъв истеричен рев се събуди, че нищо не помогна - люляне, разхождане, биберон...нищо! Сложих го да цока от мен, за да се успокои поне за малко, че то нямаше и какво да яде. Заспа чак към 2 и нещо. Какъв беше този рев, това чудо?!?! Сега чакаме дали ще се повтори същата вечер.

# 249
Само се изпотява понякога, другите симптоми ги няма. Дано вс е ок.

И нашия много плака днес. Sad Доктора каза, че до 4-5м може да има колики..

# 250

И ние имаме стеснено каналче. В началото и двете очички имаха проблем, сега само лявото. Два пъти капахме антибиотични капки, понеже се събираше жълто секретче и се изчистваха, но след известно време пак започваше да се събира секрет. Накрая ми казаха, че няма смисъл да капя и че периодично ще се изчиства и появява, докато се оправи каналчето. Оченцето обаче си сълзи, дори да е изчистено от секретчето. Какви са тези капки, които са ви изписали - специално за каналчетата ли или и те са някакви за изчистване на секретче?  На мен ми казаха да правя постоянно масаж и ако до 6 месеца не мине, можело да правят пункция Sad Никой лекар не ми спомена за друг вариант

Докторка не каза, че е запушено каналче, а по-скоро възпаление. Капките са тези:
http://apteka.framar.bg/13002022/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8% … 0-5-%D0%BC%D0%BB-
Същите изписва и за нослето и на баткото и бързо помагат.

# 251

По отношение на памперсите пък една приятелка ми каза, че харесва повече либеро, от белия памперс. Даде ми да пробвам и първия сложих тази нощ - на сутринта пак беше целия мокър. А е ял само в 4:20 тази нощ. Някой друг има ли мнение за Либеро?
Първо привет на всички Simple Smile
Aз ползвам на LIBERO памперсите още от началото и съм много доволна.
Относно МЦ все още нямам, но доки ме предупреди, че докато кърмя може и да нямам.
По въпроса за витамин Д, ние сме на JAMIESON и пием по 3 капки от втория месец насам, докито ми ги увеличи защото качваме по 1 на месец и защото съдържанието на витамин Д в 10микрограма е по-малко от това на Вигантола.
Относно храненията ден с ден нямам еднакъв. Гледам постоянно да и давам при всеки удобен момент, защото тя не ака с дни (чакам я до 6 ден и след това сме на клизма, не се е изхождала сама от месец и полвина), за това е относително да кажа на колко хранения сме 6-7 на 8 хранения сме след клизмата....абе ужас. С нетърпение чакам прегледа да видя дали е наддала и дали да почваме сокчетата, че барем започне да се изхожда сама.

Последна редакция: вт, 08 дек 2015, 12:09 от munas

# 252
Нашите памперси са Пуфис и съм много изненадана като чета да говорите за пропускане. Явно моето дете много малко пишка, което пък ме кара да се чудя дали за нещо не трябва да се тревожа  newsm78 До сега не сме имали пропуснал памперс, а не бих казала, че ги сменям особено често.
Бебето си наддава добре, не изглежда гладно, давам му да суче във всеки момент, когато покаже желание и го оставям само да прецени кога да пусне. Даже нощем го събуждам да го кърмя без то да се е събудило и да е проявило желание. И пак явно пишка много малко... не знам.

Вигантол не давам, защото забравям. Все ми се струва, че не е толкова необходимо, но трябва да прочета малко за рахита.
Ваксини ме е страх да слагам в този сезон. Вие сте много смели... Аз мисля да изчакам до догодина. Пред кабинета на нашата докторка винаги е пълно с болни деца, кашлящи, с температура... и много на брой. Няма как да я хвана да няма хора пред кабинета. По тази причина се чудя и на консултации кога и дали да ходя.

# 253
Нашата педиатърка има час всеки вторник от 12 до 14 часа слага ваксини на здравите деца, по това време няма други пред кабинета и тогава правим и консултациите

# 254
Нашата педиатърка всеки вторник и четвъртък от 13 до 18часа извършва само консултации на бебчета и пред кабинета няма никой,като също всеки си има час и няма как да стане струпване,даже така са изчислени часовете,че  не се и засичаме със следващите.
Иначе наистина е много неприятно това висене пред кабинета и то с болни около теб.Аз каквато съм параноя все щях да се вкарвам в някви филми.

Общи условия

Активация на акаунт