СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 584
  • 705
  •   1
Отговори
# 555
  • Драгоман
 Аз пера с Ариел сенситив и надявам се да не й дразни кожата като спра да гладя. Изобщо не ми остава време и за това!

# 556
Аз пета на 40 градуса с Фрош бебе. Понякога остава жълто петно, но на следващото пране излиза.
На 60 се свиват и трябва да купувам нови .. за това реших, че петната не са чак такъв проблем Simple Smile
Гладя само бодитата и едни тензухени кърпи, които и ги слагам под главичката където лежи, и кърпичките, с които и бърша устичката.

# 557
Ами, на 60 на мен много ми се свиха някои дрешки, но продължавам тогава на 60. Иначе ползвам и аз Ариел сензитив. И гладя всичко. Иначе памперсите ползвам, просто малката ака доста често и като измием дупето при смяна на памперс, докато се върнем до стаята и сложим новия памперс и хоп, кърпата наакана Laughing

# 558
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И аз преди исках три деца,и въпреки че бебето беше много дълго чакано сега поне в скоро време не искам да чувам за забременяване...това безсъние ме побърква психически,а и раждането беше кошмар.ММ отсега иска второ,а аз му казвам,че ми е много трудно отглеждането и няма да се навия в близките 5 години.
Аз пера на 40 градуса,ако има наакани дрешки, ги накисвам и дори да остане петно на следващото пране пада.Не гладя,защото ползвам сушилня,не си представям ако трябваше да правя и това.... #Crazy
PoliT,разкажи за това леко раждане,че направо не вярвам. Btw , какво стана с експеримента с по- ранното приспиване на бебчо?

# 559
Да ви разкажа момичета за моето раждане. На 17.09. в 23.40 ч. както си седях пред компютъра само усетих някакво пропукване два пъти и докато да кажа на ММ, че сигурно ми се спукват водите и те изтекоха. Станах, оправихме багажа и съвсем спокойно без болки, без контракции в 12.30 бяхме в болницата. Приеха ме и при прегледа се оказа, че аз съм с 4 см разкритие, но без болки и контракции все още. Настаниха ме в стаята за раждане, направиха задължителните манипулации, съответно на апарата за тонове и те не уловиха контракции и в 1.30 ни оставиха с ММ и ми казаха да се опитам да поспя, че на другата сутрин ме чака нормално раждане и трябва да имам сили. Аз обаче реших, че ще ставам да се разхождам, за да раждам по-бързо. Разхождах се 10 минутки и към 2 без нещо викам на моя мъж май започва нещо да ме пристяга. Сигурно започват контракции. В 2 часа ми започнаха сериозни контракции, ама ей така изведнъж. на 3-4 минутки. Влезе акушерката, уточнихме, че искам упойка щом дойде времето, тя ме увери, че това ще стане много по-късно, че трябва да имам голямо разкритие, сериозна родова дейност и ни оставиха пак на спокойствие. Обаче към 3 без 20 аз получих две сериозни контракции и повикахме акушерките да ми отворят малко прозорец. Като дойдоха жените, прегледаха ме и с усмивка казаха, Поли, нямаме време за упойка ти си с пълно разкритие, започваме напъни. В 2.50 започнах, в 3.21 бебинка изрева. Та така за 50 минути направих пълно разкритие и за половин час родих. Без упойки, без разкъсвания. Без рязаници и всичко такова. Само тя с ръчичка леко ме беше цепнала за 2 външни кончета, които така и не усетих.  Та това беше моето прекрасно раждане. Доктора ми каза да внимавам, че с това първо раждане, с второто мога да родя преди да стигна болницата. Joy

# 560
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ах, Поли, браво за лекото раждане.Пожелавам то второто да бъде още по-леко и бързо  Hug

Аз дрешките пера на 30/40 градуса.Където имаше наакано от пропуснал памперс примерно първо намокрям, разтърквам със сапун Krispa ( или Капус) и хвърлям в пералнята.Тоя сапун е номер едно, направо не вярвах, че върши такава работа за тези смешни пари.После всичко е чисто.
Като навърши малкият два месеца и спрях да гладя.Това беше чисто наказание за мен  Mr. Green

# 561
  • София
Поли, неверояна история наистина. Simple Smile и една приятелка имаше подобно раждане, но с леки болки от започването на контракциите, а не съвсем без болка.
За наакани кърпи и дрешки и аз първо разтърквам със сапун (тео бебе или бочко) и слагам в пералнята. Всичко изчезва. Пера на 40 градуса.

Цитрусите се водят алерген, но нашата педиатърка каза, че мога да ги ям в умерени количества. Само на бебето да не давам. Някои казват, че и бананите спадат към тях, а аз на каката банан й дадох на около 6 месеца и не е имало проблем (бше в схемата за захранване, дадена от педиатъра). Аз си ям всичко и фрешове си правя.

# 562
Аз също отпирам първо със сапун Бочко, накисвам малко както са сапунисани и слагам в пералнята. Всичко се изпира. Даже имам и кратка програма и тя върши работа.

# 563
Нашият пакет е 80 броя за 32 лв в Била. Обаче в аптеката в която са с мрежичка е 36 лв - 72 бр.
Аз също купих белия памперс от две места и от двете беше различен. Много ми прави впечатление, че всичко произведено в Полша е чист боклук. Това и за други продукти от години си сравнявам. Лошото е,че за България големите марки имат производство именно там. Май се оказва, че най-качествените памперси са Giant Box - кутиите от по 108 или 120 бройки. Те са от Унгария. Ние преди взехме зелен памперс от Кауфланд, 108 бр. за 30 лв. Разликата е голяма, ярки картинки на памперса и аромат на крем (мисълта ми е, че в Полша май си спестяват това онова). Та, гледайте производството, пише го на опаквката - напечатано е върху бялата част и лесно се намира. За предпочитане явно е кашона!

Аз да ви кажа, за който има Кауфланд наблизо, че от другия понеделник до неделя ще пуснат зеления памперс в кашонче 108 бр. за 30 лв. Аз по принцип не обичам да чета рекламните вестници в пощата, но заради памперсите вече взех да хвърлям по едно око Wink

# 564
  • Северо=Западналия край
И аз загледах брошурата, даже мисля да взема вече 4-ката, може и да са ни големички, но пакета е 90бр и ме притеснява че 3-ката сега са му тамън, а сме само 5кг и нещо. За 30лв. си заслужава. Аз тия дни пробвах Молфикс, ама хич не ми харесаха, не пропускат, но са много корави и му се отбелязват на нежната кожа, така че ще си караме на Памперс, въпреки че са си най скъпи.

Гледам че коментирате второ, трето.......... Да ви кажа аз този въпрос си го мислих 9 години.........единствената ми причина, че не решихме по рано е, че все се чудих финансово, жилищно, професионално....как ще се справим. Но в крайна сметка осъзнах, че щом има за едно, ще има и за второ. Надявам се да са си дружки за напред, въпреки че са с голяма разлика. Сега съжелявам, че не родих второ си дете по рано, така, че давайте мамчета докато сте по млади.  Сега съм на 33, определено като бях на 24г. ми беше по лесно. Децата са най-голямото щастие на света. НО, аз за трето не искам и да чуя  Mr. Green

# 565
Гледам че коментирате второ, трето.......... Да ви кажа аз този въпрос си го мислих 9 години.........единствената ми причина, че не решихме по рано е, че все се чудих финансово, жилищно, професионално....как ще се справим. Но в крайна сметка осъзнах, че щом има за едно, ще има и за второ. Надявам се да са си дружки за напред, въпреки че са с голяма разлика. Сега съжелявам, че не родих второ си дете по рано, така, че давайте мамчета докато сте по млади.  Сега съм на 33, определено като бях на 24г. ми беше по лесно. Децата са най-голямото щастие на света. НО, аз за трето не искам и да чуя  Mr. Green
И аз съм на същото мнение колкото по-млад толкова по-добре, а годинките си минават и притеснениятя стават по-големи и е по-тежко. И мойте деца имат 9 години разлика, огромна е, но не можах да забременея толкова лесно както с първото. Така че и от мен мами с едно детенце и аз подкрепям мнението на ateto -давайте мами докато сте по-млади. А относно за трето дете съм навита даже се надявам тайничко да е станало, ако е така голяма лудница ще е  Joy......, но колкото повече, толкова повече - е казал Мечо Пух.

# 566
Ние изчакахме 5 години за второто и сега съм на 38. Не изключвам възможността за трето, но не знам дали ще имам време. Не смея да се впусна във филм с две малки с малка разлика, защото знам, че е бая тежко. Та, ще видим.
Munas, стискам ви палци, щом сте решили, нека има бебче Simple Smile

# 567
Munas, щом искаш да се е случило ти го пожелавам от сърце. Ще чакаме да се похвалиш. Hug

# 568
  • Драгоман
Охо Мунас, ще чакам да се похвалиш с добра новина  Simple Smile Много се радвам на хора, които искат да имат повече деца!  bouquet

# 569
  • Пловдив
Стискам палци, Munas  Hug  Party :*

Общи условия

Активация на акаунт