Професионални серии за коса - тема 90

• 37 846
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Сега, като отмина истерията и се поуспокоихте, може ли да споделите отзиви за анти фриз бамбуците на Алетрна. За тези за обем съм срещала мения, но за анти-фриз не си спомням да съм чела нещо.

# 226
  • Пловдив
   Въпрос към вещите в темата - с каквото и да си измия косата
най-горният ми пласт е като перушина /с някои продукти като пух,
с някои като по-пригладена перушина, но си е сух и бухнал/.
С различни финиши  оправям положението, но ми се иска да намеря
подходящата серия за справяне с проблема.
Ползвам и хидратиращи, и протеинови серии и не мога да открия решение.

# 227
  • София
Мога да кажа само за бамбуците за обем, преди година взех шампоана, балсама и спрея. Не харесах изобщо шампоана и балсама, мноооого разхвърчана ми правиха тънката коса, но спрея за обем е много добър! След хайверната хидратация със спрея за обем, косата ми става супер.

Аз не се преборих вчера с Арлен, докато си пусна поръчката и серума Инициалист, беше свършил... по-добре стана, сутринта се обадих в ЗР по телефона, че със сайта не се оправих и поръчах буквално ходейки към офиса  Laughing

Искам много да похваля рибката, преди малко ми писаха, че всички продукти ще ми бъдат изпратени. Само литровата маска на Макадамия не успях да поръчам и по телефона ми казаха че е изчерпана. Бяха изключително любезни и мнооооооого извинителни за неработещия сайт  Mr. Green

# 228
aDaMaNt^ , бамбуковата термозащита на Алтерна е страхотна и пази, наистина работещ продукт!
Иначе от Алтерна Бамбук се сещам за една серия за боядисана коса ш + б , много нежно ухание, но страшно слаби и никакви ми бяха.
Сега на мен ми кажете, че мусчето от Денсифик е добро, че много импулсивно го взех  Grinning ...
Аз утре ще си получа нещата, но съм сама с двете деца и не се знае как и дали ще ги взема.

Setony

мусчето е върхЪ , аз преди месец си го купих от ЗР, досега съм го ползвала 4 пъти жестоко мирише , точно като серията ш+м ....... косата ми става някак по гъста и обемна визуално.
аз го взех спонтанно но вече  ми е а първа позиция в "тъмния шкаф" Mr. Green

п.с. за протокола обамках си дебитната карта днес не смея да кажа с колко че ММ хвърля по око Embarassed подараци ще има за мене от сърце .. близките подаръка за тях е .. ще ме гледат хубава с маски , шампоани и терапиики hahaha

# 229
Привет дружина  Grinning На един дъх изчетох всичко написано и се смях от сърце! Страхотни сте!
ФРЕЯ,прекрасно си оформила темата,както винаги  Hug С много желание,чувство за естетика и тънък хумор  Hug bouquet

Аз си легнах в 4 след полунощ в Черния Петко  Laughing  Чак успокоително пих  hahaha Бях като надрусана с адреналин  Mr. Green Резултата от будуването е: Бамбуковите Алтерни за блясък-шампоан,балсам и крема,ДПШ Алтерна,маската за боядисана коса на Алтерна(яд ме е че е само 150мл) и шампоана на Керастаз Ейдж Речардж.Това от мен  Grinning 
А сега лека нощ на всички bouquet Дано вече има сън за нас  Crazy

# 230
Хайде момичета, часовникът удари полунощ и магията се развали,  Joy Joy  вече всичко е по-старому
Магията свърши  Confused hahaha Време е принцесите пак да станат пепеляшки, колко точно идват снимките от старата и новата тема  Joy В миналата красиви и прекрасни, в тази рошави и луди  hahaha
Бубе Hug никак не е тънък той. Лафовете от миналата тема трябва да ги сложа на първа страница  Laughing

Няма да се впускам в много обяснения, но накратко. Немалка част от протеините (различни видове са - Фрея е писала за видовете) действат хидратиращи и не създават чувство на сухота - такива са копринените протеини, например.
От друга страна, когато косата е изтощена, липсва и протеин,  денатурализиран е от химични намеси по-голямата част от протеините омекотяват косата и създават чувството, че серията е хидратираща.  Това най-пълно го исетих, когато имах Омбре. Тогава протеиновите серии правеха многобмеки краищта с Омбре,  а много твърди здравата и неувредена част от косъма. Според мен при здрава коса със затворени кутикули на косъма протеина не навлиза вътре, а направо в канала изтича, но част от него се натрупва по повърхността на косъма и го втвърдява.
Аз пък съм усещала тъкмо обратното  Peace Косата ми, когато беше здрава почти не е имало случай, в който да се втвърди от протеин. Когато изрусих дължините обаче винаги ставаше твърде твърда, плътна и суха.  Peace

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 00:52 от Анонимен

# 231
Цитат на: ______Freya_______ link=topic=887591.msg32081474#msg32081474 [spoiler
date=1448664413]
Хайде момичета, часовникът удари полунощ и магията се развали,  Joy Joy  вече всичко е по-старому
Магията свърши  Confused hahaha Време е принцесите пак да станат пепеляшки, колко точно идват снимките от старата и новата тема  Joy В миналата красиви и прекрасни, в тази рошави и луди  hahaha
Бубе Hug никак не е тънък той. Лафовете от миналата тема трябва да ги сложа на първа страница  Laughing

Няма да се впускам в много обяснения, но накратко. Немалка част от протеините (различни видове са - Фрея е писала за видовете) действат хидратиращи и не създават чувство на сухота - такива са копринените протеини, например.
От друга страна, когато косата е изтощена, липсва и протеин,  денатурализиран е от химични намеси по-голямата част от протеините омекотяват косата и създават чувството, че серията е хидратираща.  Това най-пълно го исетих, когато имах Омбре. Тогава протеиновите серии правеха многобмеки краищта с Омбре,  а много твърди здравата и неувредена част от косъма. Според мен при здрава коса със затворени кутикули на косъма протеина не навлиза вътре, а направо в канала изтича, но част от него се натрупва по повърхността на косъма и го втвърдява.[/spoiler]
Аз пък съм усещала тъкмо обратното  Peace Косата ми, когато беше здрава почти не е имало случай, в който да се втвърди от протеин. Когато изрусих дължините обаче винаги ставаше твърде твърда, плътна и суха.  Peace
И при мен така се получава в момента - на естествената ми коса протеин не се усеща, стои си мека, а краищата само се втвърдяват и там наблягам на хидратация.

# 232
  • София
Фрей Линде знам защо така при вас. Аз при ужасното ми от омбре,  когато косата ми беше адски изгоряла от протеина ставаше мека и гладка, а от хидратираща хвърчеше  и беше като пух. Не знам какво да мисля. Това постепенно се промени със заздравяване то на косата, когато според мен успях да съборят мита, че умрялото си е умряло и не подлежи на съживяване  bouquet Тогава за някъде около 3 месеца заздравих косата на 70%

Сега съм къпана   (нейсе отмих  Напурата  Joy) и седя с таблета в леглото и се чудя дали да не прасна  едно сетче от един английски сайт  Whistling  (но не е за коса, затова не го показвам)

Фрея
Направо ти завиждам за възможността да си правиш така промени в цвета на косата  Hug Моята каса явно не удържа на обезцветяване вече. Като си помисля като студентка какви експерименти съм си правила с косата  ooooh! само ще ви кажа, че една фризьорка  ме направи руса с ярко червени кичури - нещо такова като на снимката, само че къдрава коса  Joy  Сега не мога да си го позволя. Иначе цвета, който харесваш "светло лилаво патладжанено " аз го наричам съм била 2 години в началото на студентството. Тогава се правех с Чифели. Екстремно силна боя, но имаше огромно разнообразие на червени нюанси.

Сега ви казвам лека нощ, луди Рапунцелки.  Hug Hug Лягам си спокойна вече и за момента няма да си тровя главата повече.

# 233
Точно това от снимката искам да постигна с оцветяващите спрейове на лабел м,но все се страхувам че няма да се отмие на 100%.Пропуснах ги вчера,но след тая снимка пак ги искам.Май това ще е новогодишния експеримент с косата ми....

# 234
Лелелеее , не мога да смогна да ви изчета  Hug
С тоя черен Перко изперкаха хората, работя в магазин и вчера беше ада на века , побъркаха ни  Tired
Нищо не намазах аз  Mr. Green  Laughing , ама както Облачето  Hug каза, ще кова от Ензо тия дни  Crazy , там цените са най-добри на това, което ме интерсува, няма Перко, няма Мерко  Mr. Green

# 235
Струва ми се, че не се възползвам максимално от олиото на  Moroccanoil. Общо взето го ползвам от време на време за намазване на крайчетата на косата, но после го измивам и си слагам др продукт преди да изсуша. Явява се все едно си прав маска от време на време с него. 
Вие как го ползвате /който ползва/? Зачудих се дали да не го добавя към маската за коса, но не съм убедена ще се изплакне ли добре после само с вода  Thinking

Мажа с него околоочния контур, но искам да си го ползвам активно и за косата.

# 236
Перко и Петко са приключили, слава Богу!
Сънувах кошмар- че са удължили намаленията за уикенда- Black weekend  Joy hahaha Mr. Green съвсем се бъгнах.
Сега ще чакам новите си покупки с нетърпение, че нямам с какво да се мия  Joy.

Моята коса също обича повече протеинови серии, хидратиращите, ако ги ползвам 3-4 подредни миенета става суха и матирана  Thinking

След сините Про Файбър косата ми е много хубава, жилава и плътна, но усещам някакво засушаване на връхчетата, каквото нямам с лилавите  Thinking Блясъка си ми е същия. Но не бих обмислила дори покупка, заради миризмата на подправки. Добре, че Арленци ме посъветваха да купя лилавите, не сините  Mr. Green

# 237
Пристигнала ми е пратката. Мъжа ми днес има ангажименти цял ден, но се разбрахме да мине да ми я вземе /да не излизам аз с децата/ и довечера ще си е при мен  Grinning.
Магнолия, Пинко, благодаря ви за отзивите  bouquet !
Пинко, страхотно описание, сега с още по-голямо нетърпение го чакам, благодаря ти  Hug ! Аз от Денсифик серията само ампулките имам, дано мирише като тях, обожавам ги.Ти на цялата коса ли слагаш?
Днес май ще е пълна темата с нови неща  Heart Eyes !

# 238
  • Чукарландия
Сега, като отмина истерията и се поуспокоихте, може ли да споделите отзиви за анти фриз бамбуците на Алетрна. За тези за обем съм срещала мения, но за анти-фриз не си спомням да съм чела нещо.

Писа се в миналата тема беше май. Аз съм ги ползвала, но на мен въобще не ми действаха добре. Пресушиха ми косата, балсамът въобще не помага. Твърда, суха и пак с фризита коса. Изглежда е силно протеинова. Така си го обяснявам аз.Crazy

Сега като свърших с покупките Mr. Green, започват въпросите: С каква маска трябва и/или може да съчетавам шампоана Moroccanoil Extra Volume? Взех си и балсама от същата серия, но аз редувам на всяко миене балсам-маска. Каква серия е според вас: протеинова или хидратираща? Hug

# 239
  • Бургас/Пз
Финалният резултата е , че се озовах с три темозащити  Joy С моето миене на косата два пъти седмично, че понякога и само веднъж  Blush сигурно чак за следващия Черен Петко ще си купя термо. Тя нали надеждата умира последна  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Скрит текст:
Да споделя , че Джойкото в енцо излиза без пари. Комбинирахме се с две мили съфорумки и шампоана за обем заедно с балсама по 330мл за всеки заедно с доставката ще ни дойде за 21лв , как да не го поръча човек  hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт