Бебешката количка - цяла наука за второ висше №32

• 67 232
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
РОШКО, според теб коя количка е за предпочитане и според какви критерии. На мен ми е първа бременност, а всички около мен са с различно мнение и съм много объркана .... Благодаря ти

Angel_Dust Ви е дала много добри насоки за избор на количка.
Бих добавил, че за всеки различен човек, различна количка би била най - подходяща.
Не се доверявайте на мнението на други хора, тъй като те вероятно водят различен начин на живот, имат различно телосложение, автомобила им има различен багажник от Вашия, асансьорът вероятно има други размери и т.н.
Съветът ми е каквото и да си изберете да направите опит да го намерите в магазинната мрежа или в парка, да го побутате за да установите, е ли Вашата детска количка или не.
Картинките винаги изглеждат по - различно от на живо, липсват и собствените усещания за маневреност, лекота на употреба и т.н.

Както Angel_Dust е написала, първото и изначално нещо е да си определите бюджета.
Ако сте отделили 600лв., няма смисъл да гледате колички от 1600лв., както и такива от 200лв. (напр.)
Съсредоточете се в ценовия диапазон който сте си определили +/- 100лв.

Не забравяйте, че най - важната покупка за всяко дете (което няма нужда от специални грижи) е столчето за кола, което може да се окаже жизнено важно в случай на злополука. Съсредоточете усилията там, то ще спасява живота и здравето на детето ви!
Количката е само за удобство на родителите ......... е може би до някъде и за комфорт на бебето. Wink

В тази връзка за да може да формирате бюджета си е хубаво да обмислите, количката която ще купувате има ли столче за кола в комплекта и читаво ли е то. И тъй като според мен хубав стол за кола под 300лв. вече май няма. Та хубава количка в комплект с хубав стол и по - обикновена количка без стол и покупка на надежден такъв може да се окажат на една цена.

Пример, полска количка с кош за новородено и без стол за кола на цена от 700 лв. (напр.) и столче за кола от 350лв. биха направили 1050лв., почти за същите пари може да си вземете прилична количка 3в1 на Jane (напр.)

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 08:49 от РОШКО

# 466
Благодаря за отговорите! bouquet

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 17:26 от jujka^

# 467
Здравейте! Търся количка за дете на 1,7. Искам да е лека и удобна за детето, да има предпазен борд и повдигане на крачета и желателно да има някакви аксесоари. Харесвам pliko mini, но то няма никакви аксесоари включени в цената, а само борда е 50лв. А ще ми трябва и чувалче или покривало за крачета (но то има универсални). Някакви мнения за cam microair? За този модел не срещнах лоши отзиви. Chicco liteway има всичко, но не ми допадна, пробвах я. Ще ви бъда благодарна за препоръки специално за по-голямо дете.

# 468
Здравейте момичета,
бихте ли ми казали вашето мнение за Бебешка количка 2в1 Орхидея Еко кожа - DADA PARADISO 2016
Притесняваме кожата, тъй като цяло лято ще обикаляме под слънцето. Crazy Thinking

# 469
  • София
dgtodorova - еко кожата много спарва, но ако толкова ти харесва може да решиш проблема от части с подложка. Но тази кожа и като се нагрее може да направи "парник"

Dari_77 - за дете на 1г и 7м за какво ти е борд на плико мини? И какви аксесоари са нужни? Дъждобран ли? Може да вземеш всеки универсален такъв.Чувалче също универсално би станало. Аз не знам да продават лятна/малка количка с чувалче...
Сега погледнах и Cam-а, ами хубава си е, нормална лятна количка, но е по-тежка от плико мини.
Не очаквай комфорта на лятната да е като на комбинираната все пак.
Според мен и двете са добър избор Simple Smile

Аз лично бях с плико мини - като ни свареше дъжд, сенника ми стигаше да се прибера ако съм близо или да отида някъде на сухо. Но ако детето ти е от типа деца, дето ако не са в количка навън да ги буташ независимо от атмосферните условия, иначе не спят и минутка, то такъв тип количка няма да е най-подходящ за студени, ветровити и дъждовни дни Simple Smile Наскоро се запознах с такава майка, караше си с комбинираната до последно.

# 470
  • София
Здравейте момичета,
бихте ли ми казали вашето мнение за Бебешка количка 2в1 Орхидея Еко кожа - DADA PARADISO 2016
Притесняваме кожата, тъй като цяло лято ще обикаляме под слънцето. Crazy Thinking
вземи си модел не с кожа, ако е за едната картинка с орхидея, тя като я гледам е само на покривалата на кошовете... никак не си струва.

# 471
Brayda, благодаря. Борд използвам защото не винаги вързвам детето или често ползвам само долните колани за да не се измъква под борда. Искам да ползвам количката още от сега, малко да се затопли, затова ми трябва покривало, но мога да си купя универсално. Проблемът на pliko е и в кошницата за багаж, а аз искам да я взема за по-дълги разходки и все ще трябва да мъкна нещо, също четох, че pliko можело да се обърне ако закачиш нещо по-тежко на дръжките. Иначе много ми харесва като визия, а има и намаление в vitodesimone

# 472
  • София
Всяка много лека количка може да се обърне, ако й закачиш на дръжките нещо тежко, те по принцип не са за това дръжките, така че човек трябва да си го има предвид, ако ще я  закичва, като коледна елха.

# 473
  • София
Ползването на борд, вместо колани аз не мога да го приема за нещо хубаво. Децата стават много подвижни и не бих оставила невързано, само да разчитам на борд.

На повечето летни/малки колички, кошницата за багаж е малка, на пликото съм събирала бая неща, но не е като на комбинираните колички наистина. Дано намериш малка количка с голяма кошница, аз май не се сещам.

Пликото може да се обърне, да, но и макларъна може, както и всяка друга количка около 5-6кг, може би тези от 8-9 няма да се обръщат така лесно, макар че с моята чанта, с която бях и която товарех надали има количка под 10кг, която няма да се обърне Simple Smile

С покупката на лека/малка количка удобството от комбинираната доста се губи, особено ако голямата ти е удобна и побира всичко Simple Smile

п.п. за да не се обръща, просто като извадя детето, слагах чантата на седалката Simple Smile

# 474
  • София
Аз се сещам за лека количка с добра  кошница - ариа на пег перего, гледам още се мярка по разни сайтове.
http://moetobebe.bg/prams/summer/Peg%20Perego/%D0%9A%D0%BE%D0%BB … a%20Completo-2966

Другото хубаво, но все пак вече малко по-тежко и по-скъпо - пег перего си.
Или пак  скъпичкия вариант http://www.baby.bg/babyhome-bebeshka-kolichka-emotion-3-0-black.html
http://olx.bg/ad/nova-babyhome-emotion-stroller-detska-bebeshka- … K.html#64650c7247 490 лв 6 кг.

Грако също имат не много тежки с прилични кошове за багаж, на прилични цени.

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 14:31 от Angel_Dust

# 475
Не знам от къде си,но в ринг мол София ми показваха грако мойо за 150 лв с дъждобран и чувал за краката. Борд не помня дали имаше. Ако можеш иди и я виж. 

# 476
# 477
Лятна с покривало и борд:
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/pri … o-ciak-siv-225-03
за мен е тежка.
И друга, която е по-лека:
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/pri … nemo-rozov-323-03
Нови колички имат хипото гледам?!  newsm78

# 478
Втората наистина е лекичка и не е много компактна като се сгъне. Иначе я видях на живо,симпатична е.

# 479
Благодаря на всички за отговорите!  bouquet
Graco има и във Варна намалени.
За вързването, вероятно имате право, но май лошо го свикнах да се чувства по-свободен.
Primi sogni не ги знам как са като качество, но преди време исках да купя тяхно столче за хранене и го пробвах в магазина и беше като евтина пластмаса, никак не ми хареса и трудно се разгъваше и сгъваше.
Peg peregо si изглежда много добре.
Тези дни тръгвам на оглед, че предпочитам да ги видя.

Общи условия

Активация на акаунт