Бебешката количка - цяла наука за второ висше №32

• 67 106
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Това, колко спи детето в количката зависи от детето. Някои и над годинка поспиват  доста.
https://www.stokke.com/USA/en-us/strollers/stokke-trailz/4354.html в това как точно детето няма да е с вирнати крака?

# 526
  • Велико Търново
jujka , по скоро ме интересува качествени ли са, удобни ли са и този тип кошове по-добър вариант ли са от 2 отделни

# 527
Има деца като моето, които едвам изтрайват да проходят и отказват категорично количката. Точно на 1годинка проходи и си вървеше не съм я носила даже, не и се приспиваше.
Вики91 с каката бях с трансформиращ кош, зимно бебе. Всичко си беше ок, имаше си пълно легнало положение, но и разходките ни бяха по-малко и по-кратки, чесно казано гризеше ме отвътре, че няма кош за новородено. На пролет вече си беше седнала. На конкретната количка най ми харесва това, че се върти без да се вдига целия кош. Сега за бъдещето мартенче съм постнала количката която харесахме на предната страничка 3в1 и да ми е мирно и спокойно, очаква се цяло лято да сме навън. Сега се съобразявам само с Бебка да й е удобна и конфортно, нямам проблеми със стълби, носене и габарити на асансьори. По скоро сега ми беше по важно столчета за кола да съвпада на рамата, защото сега съм активен шофьор и каката ми е на училище в друг комплекс.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 16:10 от jujka^

# 528
  • София
Има всякакви, за това и не се правят такива обобщения. Твоето ако не е ползвало количка над годинка, нейното само си е почивало, а трето спи  до 3 години 2 пъти по час-два в количката Wink

# 529
  • Русе
Добре, плюете коша на Stokke, някой ще ми обясни ли как дете спи в летния кош на тая киличка например https://kolichki.net/adbor-zarra-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88% … %8F%D1%82-11.html
В един магазин мерихме летния кош в легнало положение - от край до край беше 70 см, къде отиват краката тогава - висят може би? Вирнати, висящи, вся тая. освен това края на летния кош към краката завършва с кожа и тръба, която най-вероятно ще убива на увисналите крачета.

# 530
  • София
Ами те освен тези и стоке има разни видове кошове, при много степенката за крачетата също има степени и се надига и удължава коа.
Аз лично не харесвам  тези сгънати седалки и не бих си взела такава количка, не плюя конкретно стоке, а не ми харесва този тип седалка независимо от марката. И не само заради спането, ми съвсем принципно дори е по-неудобно памперс да смениш в такава.
Иначе за спането, те в леките бъгите също спят дечурлигата, въпреки, че повечето  имат само една полуседнала позиция и пак им е достатъчно ок. Wink

Общо взето и това, както много други неща е въпрос на вкус и  светоусещане Wink

# 531
Това, колко спи детето в количката зависи от детето. Някои и над годинка поспиват  доста.
https://www.stokke.com/USA/en-us/strollers/stokke-trailz/4354.html в това как точно детето няма да е с вирнати крака?

Ми не знам как точно няма да е с вирнати крака. Не съм търговски представител на Стокке и не мисля, че има нужда да ги защитавам. Изразих личното си мнение за марката и това, че на мен няма да ми пречи детето да е с вирнати крака, тъй като на живо нещата са доста по-различни от снимките и краката не са толкова страшно вирнати. Всяка една количка става неудобна за сън когато детето порасне. И това е абсолютно нормално според мен, тъй като това е просто количка, не спалня Кинг сайз.

Angel_Dust, при мен майчинството е 3 месеца. От третия месец децата се оставят на ясла и майките се връщат на работа. Живи и здрави, аз мисля да си стоя докато детето стане на година и половина, но до три - ами те от две и половина са на училище и не спят там. Така, че при мен варианта на 3, че и спящо по 100 пъти на ден в количка, абсолютно не стои като възможност.

Не знам защо това Стокке е такъв трън в очите на много хора. Нито е най-скъпата количка, да кажеш, че е само за показността, нито нищо.  На който си му харесва, си я ползва, на който не - просто си купува друга. Това, че имам нея не означава, че я смятам за най-добрата. Най-добрата е за мен,  моето семейство и нашите критерии. За друг не е функционална, купува си друга и въпроса приключва. И аз не харесвам Бугабоо, за мен е най-ужасната количка, но за друг ще е най-хубавата. Е, какво тогава-освен да започна да обяснявам колко нефункционална и грозна е. Няма смисъл. Хората сме различни и грозното за един, е красиво за друг. Не е нужно да налагаме собственото си мнение и да си мислим, че винаги разбираме най-много.

# 532
Добре, плюете коша на Stokke, някой ще ми обясни ли как дете спи в летния кош на тая киличка например https://kolichki.net/adbor-zarra-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88% … %8F%D1%82-11.html
В един магазин мерихме летния кош в легнало положение - от край до край беше 70 см, къде отиват краката тогава - висят може би? Вирнати, висящи, вся тая. освен това края на летния кош към краката завършва с кожа и тръба, която най-вероятно ще убива на увисналите крачета.
Понеже си пуснала "нашата" количка да си кажа мнението. Лятната седалка е около 80см, не ме притеснява това, бебка ще си е дребничка като нас  Laughing
Бебетата не спят опънати като струни/и не само бебетата/, масово любима поза на повечето е тип жаба  Joy количката смятам да я ползвам до 1г и малко и след това да й взема триколка. Ние не сме такъв тип да висим по кафета и заведения и да ни трябва да спи някъде детето. Излизаме, разхождам се, играе си на площадка и вкъщи се храним и спим. С каката ми се е случвало да заспи на прибиране, но как ще дремне за 10-15минути не е фатално. Както ги свикнеш така ще е, но аз няма да държа детето си до 3-4-5години в количка.
П.п. и този модел е един от най-малките та полските колички, затова и съм го избрала. Другите са доооооста по големи в s-line и каката на 7 ще ми се събере и не е най-дребната в класа. Преди 2дена обикалях и обстойно гледах на място всяка една полска количка.

# 533
  • София
Да де - нали и аз това казвам - всичко е въпрос на вкус, приоритети и разбирания. И всеки трябва да си намери "неговата", а тук е ясно, че всеки си коментира от собствената си камбанария всичко.

# 534
Ида, благодаря за мнението за Куини.  Само не разбрах вие кой модел на Стокке избрахте?

# 535
  • Русе
Твоето детенце е дребно и не спи много в количката, но на моята приятелка бебето е 75 см на 7 месеца и има да спи в количката още много време.  Не мога да си представя да спи като жабка като стане с още 10 см по дълго.

# 536
Абе и моята проходи на 8м , но ползвахме количка 2г та всичко си е до дете.
Да са ни живи и здрави дечицата пък количката да е най - малкия проблем.

# 537
Твоето детенце е дребно и не спи много в количката, но на моята приятелка бебето е 75 см на 7 месеца и има да спи в количката още много време.  Не мога да си представя да спи като жабка като стане с още 10 см по дълго.
Това ми беше мисълта, трябва хубаво да се помисли точно каква ще е количката, какво ще ни е нужно и с какво можем да направим компромис  и с какво не.За майката дали ще качва стълби и размера на асансьора, оттам за тегло и размер на количката. За бебето не можем предварително да кажем колко ще порасне, но пак може до го предвидим донякъде, тя крушата обикновено пада под дървото. И аз имам една приятелка,  на която бебето на 4 месеца не се побираше в коша за новородено, беше от край до край, но това се очакваше роди го близо 5кг. Сега и тя чака второ и си търси огромна количка  Laughing

# 538
Ида, благодаря за мнението за Куини.  Само не разбрах вие кой модел на Стокке избрахте?

Избрахме Експлори. Много ми хареса и Крузи, но беше много голяма и по-малко маневрена.
Каквото и да изберете, важното е да си я харесваш и да ти върши работа. Пък дори и да сбъркаш (а това е вероятно, ако ти е първо детенце),  винаги може да я продадеш и да си купиш нова Simple Smile

# 539
http://www.za-bebeto.com/index.php?cPath=1_45_46
Има ли някой с мнение за тази марка?

Общи условия

Активация на акаунт