Гласуване за "Хубава жена" /номинация за красота/ за 2015 година

• 27 501
  • 393
  •   1
Отговори
# 345
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Имам усещането, че не е в мой интерес да питам каква е тя Laughing

# 346
  • Ямбол
Аз няма да я повтарям, че предизвиквам разгорещени спорове. Но само ще акцентирам на твоите думи - по-лесно е да си хубава, отколкото умна.

# 347
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не при всеки. На мен не ми е трудно да съм умна, никак даже Mr. Green. Мама такава ме е родила Wink.
Но да си поддържам професионалния бекграунд актуален е къде къде по-времеемко, отколкото да си избера околоочен крем и да мажа сутрин и вечер.

# 348
Гласувах за ивъл и коикои- допада ми техния тип красота, макар че много харесвам и останалите претендентки, а и много други съфорумки, които не бяха номинирани. Джой например, има много интересна нестандартна красота.

Що се отнася до теориите, предполагам че не е лесно да не си нито хубав, нито умен, но това не би следвало да е оправдание за грозни подмятания.

# 349
Дори и само назоваването на имената, за които си гласувал, е грозна проява. Честно ви казвам.
На черното бяло не мога да кажа. На красиви, приятни, симпатични жени, които познавам, дори и на форумно ниво, да им меря красотата гласно, не успявам да се пречупя да сторя.
Да не коментирам за стотен път, изрази от типа "Х е класи над У/всичките претендентки тук/.

# 350
Една част от спречкванията се дължат на свободно време, скучаещи дами, празни раздумки.

Обаче обстоятелството, че тъкмо тези номинации са толкова щекотливи, вече подсказва, че темата „красота“ е невралгичен център на съизмерване, конкуренция, борби за надмощие и пр. (независимо дали е осъзнато, или не).

В номинациите за словесно майсторство, чувство за хумор, дори ум (бил той и „красив“; ето че и върху интелекта се наслагват естетически критерии и това надали е само заради едноименния филм) такова настървение сякаш не се забелязва.

Както се казва: „Суета сует…“

А, баш.

Като цяло красотата и женствеността са неразривни понятия, докато интелект и женственост - не. Каквото и да си говорим, на базисно ниво мъжете обръщат повече внимание на първото, отколкото на второто.

И от там съвсем естествено жените много по-стръвно се съревновават коя е по-красива, а не коя е по-умна. Това чудесно си личи в номинационните теми и отношението в тях. Както и че всяка жена неглижира онова, което не счита за силната си страна.

# 351
  • София
Интересно, че и тук се говори в стил красива ИЛИ умна.
Аз пък съм и двете Blush

# 352
Не знам дали мен визираш, ако е така - съвсем не съм го искала. Никога не съм смятала, че или едното, или другото. Достатъчно примери познавам съчетаващи и двете.

# 353
  • Ямбол
....
Интересно къде го прочете това? Да видим дали ти си и умна, че да ни осветлиш след кой пост направи горното заключение.
Твърдението, че е по-лесно да си хубава отколкото да си умна не изключва едното от двете. Т.е. двете множества имат сечение.

# 354
  • София
Ще преценяваш умността ми по това след кой пост съм коментирала???? ooooh!

И не, не за всеки е по-лесно да е красив.

Не знам дали мен визираш....
Не.

# 355
  • Ямбол
Ще преценяваш умността ми по това след кой пост съм коментирала???? ooooh!
...
Не, не това съм написала. Ти правиш заключение или вадиш твърдение, което е незнайно откъде. Можеш да го подкрепиш с аргумент и ще изглеждаш умна, а може и да се хванеш за главата и да отклониш въпроса. Мисля си обаче, че няма да отговориш, къде си видяла някой тук да твърди "красива ИЛИ умна".

# 356
Касита, донякъде си права, че никак не е редно (предвид добрия тон) да се съобщава за кого гласуваш. Обаче тъкмо това съобщаване е най по темата. Друга опция е да се помрънка, че регламентът не е наред (снимки, възрастова неравнопоставеност и пр.); трета - да се шикалкави и обвива в тайнственост гласуването; четвърта - да се отдадем на философски размишления за красотата, които обаче могат да отегчат. Та - все трябва да се пише за нещо; ако не - темата няма смисъл.

Все пак аз за себе си съм решила да гласувам само за позитивните номинации (не че те не се обръщат в нещо друго, но по презумпция би следвало да са положителни).

# 357
  • София
Аз няма да я повтарям, че предизвиквам разгорещени спорове. Но само ще акцентирам на твоите думи - по-лесно е да си хубава, отколкото умна.

Ето тези думи звучат в стил красива ИЛИ умна.
Аз пък съм и двете Blush

Сега доволна ли си?
За една голяма част от хората е по-лесно да са умни, а не красиви.

# 358
Касита, донякъде си права, че никак не е редно (предвид добрия тон) да се съобщава за кого гласуваш. Обаче тъкмо това съобщаване е най по темата. Друга опция е да се помрънка, че регламентът не е наред (снимки, възрастова неравнопоставеност и пр.); трета - да се шикалкави и обвива в тайнственост гласуването; четвърта - да се отдадем на философски размишления за красотата, които обаче могат да отегчат. Та - все трябва да се пише за нещо; ако не - темата няма смисъл.

Все пак аз за себе си съм решила да гласувам само за позитивните номинации (не че те не се обръщат в нещо друго, но по презумпция би следвало да са положителни).

Точно това  смятах да напиша и аз  Peace И подскачането за глупаво и грозно, точно в номинации, които  никой не ни е наложил да съществуват... е  леко странно  Rolling Eyes

# 359
  • Пазете Гор
Аз мисля, че най-приятният начин, по който може да се коментира в тези теми, е шеговито-доброжелателният. Смятам, че именно с презумпцията за такъв са създадени някога и всичките форумни награди.

Това е тон, в рамките на който тук много успешно пише Бианка, прави го Ивъл, но не само те. Елист беше майстор на това, просто като илюстрация я споменавам, не в смисъла за вълшебниците от едно време.

Всеки друг път на говорене - формализиране с правила и критерии за 'убост, агитиране за този или онзи, обсъждане на мерки и теглилки и тям подобни, не води до забавление, а най-често до неприятен привкус от цялата галимация.

От опита си съм забелязал, че винаги най-много гласове обира онази хубавица, чрез чиито образ потребителите прочитат някаква хубава приказка. Тази година такава хубавица е.... ще видим след малко.

Общи условия

Активация на акаунт