Подозирам, че е с мен заради парите ми

• 48 853
  • 1 259
  •   1
Отговори
# 405
  • Куциндрел
Добре, парите да кажем са общи и авторката е стисната. Crazy
Обаче къде остава милото отношение на мъжлето й? Като не иска дете да си каже в прав текст.

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 15:59 от Ceca

# 406
Добре, парите да кажем са общи и авторката е стисната. Crazy

той е стиснат, тя е пестелива до болка  Tired сигурно и лак за нокти не си купува

# 407
Е, като е стиснат защо харчи по 130 лева за спорт?

Въщност, защо темата се казва- заради парите ми  newsm78 щом имат еднакви доходи?

# 408
Не мисля. Просто парите им са малко, а тя има пари само защото ги пести. Ако си позволяваше една десета отглезотийките, които повечето тук си позволяват, нямаше да има нищо.  Мислела е, че е намерила сродна душа - човек, който има друга ценностна система и ще цени това й качество. Е, не е познала. Човекът иска да си харчи, оставя я тя да дава за неотложните неща, щото има. Пък тя има, щото се лишава.

Това е точно така! Израстнала съм скромно, на моменти дори в лек недоимък. Татко е прекрасен човек, но по време на прехода остана за известно време без работа, това му се отрази зле. Майка се натовари да ни отгледа, това изостри отношенията им, караше му се за пари, той се комплексираше, страдаше, сърдеше, но се справиха. Сега са си заедно, в добро и зло. Отгледаха ни и ни изучиха. Това ме научи, че една жена не трябва да разчита на съпруга си за прехраната на дома и по-скоро да е готова в трудни моменти да  поеме отговорността, но да си съхрани семейството, както нашите го направиха и сега са си заедно, един до друг.
Още помня колоко щастлива бях как с първите изработени пари в края на следването купих подарък за мама.
Бърди, то е ясно, че няма да теглим кредит и да плащаме лихви. То е ясно, че аз ще платя процедурата, защото мъжът ми няма. Но очаквах да се включи с малкия принос, който може да си позволи. А той тогава ми отговори, че съм обещала да поема процедурите и съм го излъгала и сега го изнудвам. Аз пък се почувствах манипулирана и започнах да се страхувам, да губя доверие. Наистина не го познавам добре, явно и той. Да, на възраст сме, вероятно и егоисти, но не значи, че не можем да се влюбваме, да се опитаме да имаме семейство и деца. И не е вярно, че съм го взела, за да хвана последния влак, избрах го, имаше и други възможности, но сърцето ми трепна от него, да, на 38, появиха се чувства, а това не може да се изимитира. Другите двама бяха по-заможни, но не ме грабнаха, просто нямах чувства. Може да съм се излъгала, да съм била наивна, незряла, патка, но тогава послушах сърцето си.

# 409
Е, като е стиснат защо харчи по 130 лева за спорт?

Mr. Green той е стиснат егоист

# 410
Оставете го спорта. Може би е рядко срещан и по този начин ще  се познае кой е мъжа. Все пак се знае какво работи - в София не са много тези служители.
По принцип е по-трудно като се събират хора на средна възраст с установени вече навици. А тук има и проблем, трудно решение.
За мене сега важно е да стане инвитрото, да се задържи бебето и да се роди догодина.
Аз не бих се карала сега с него, колкото и да ми е неприемливо нещо.
След раждането в двожение ще решавам как да продължа. Може пък бащинството да го очовечи, да стане по-приемливо поведението му.
Имах роднина стар ерген, мамино синче. Ожениха го за хубава жена, май на една възраст бяха. Ами като се роди детето той стана съвсем друг човек.
Забрави командировки, приятели, сметки - всичко за принцесата. А как строяваше маминка в 2 редици да помага зе бебето

# 411
  • София
Аз вярвам, че сте се взели по любов - честно казано, точно за това не се съмнявам.
Мисля, че имате 2 основни проблема: твоето отношение към евентуално бъдещо гледане на майка му и това, че той иска осиновяване, а ти - инвитро с донорска яйцеклетка.
Аз лично смятам, че цялата му проклетия се дължи точно на това - не е доволен от тези решения и че не е станало каквото той иска и просто се държи като малко дете.

# 412
Да, сподели ми, че иска, Сирен. разказа ми колко тъжно му е станало, когато двама негови колеги си говорили за децата си и колко щастливи изглеждали. Виждала съм го да си играе с племенника си, трогателно е.
ами като иска и двамата трябва да давате за това, всеки колкото може. но ти трябва да приемеш, че той не може да дава толкова, колкото ти.

# 413
  • София
и тя се държи като малко дете.  Rolling Eyes
тропа с крак и иска нещо, което той не иска.

уж е общ бюджета, пък тя си има собствени пари, кое му е общото.

# 414
Като не иска дете да си каже в прав текст.

ВЪзможно е религиозността да оказва по-голямо влияние тук. Аз не съм религиозна, но мисля, че мога да разбера човек, който не иска дете по този начин - чрез сериозна медицинска намеса, противно на вярата и убежденията си. Може би счита, че като не участва с пари, "грехът" му се намаля. Религиозното мислене е странно. Мисля си, че е искал дете, но не така. Може и да се надява процедурата да пропадне и да осиновят. Тези води са дълбоки...

# 415
Този дякон/свещеник няма ли си шеф или духовник, с който да се посъветвате за тия въпроси? Предполага се, че като венчани православни християни точно за такива морално-етични въпроси трябва да имате общ духовник.

# 416
Скрит текст:
Здравейте,
Омъжена съм от две години и половина. Слава Богу живеем сами. Зрели хора сме, поне на години, аз съм на 41, съпругът ми скоро ще стане на 40. Когато се запознахме преди повече от три години той още живееше с майка си. С нея е прекарал почти целия си живот. Родителите му са се развели, когато е бил на 11-12. От тогава винаги е живял с нея. Бащата е помагал финансово. Майка му е напусната от него заради друга жена и цялото си огорчение към бащата е предала на сина си като е говорила жлъчно и ядно за него пред съпруга ми, докато е растял. После отношенията на съпруга ми с баща му са били трудни, но сега са доста добри. Свекър ми също си има грехове, но и до ден днешен помага финансово на свекърва ми, плаща й сметки, купува й телефон, общуват си по няколко пъти седмично. С ужас разбрах, че към момента на запознанството ни, той е плащал сметките у дома, в който съпругът ми и майка му живееха. А съпругът ми работеше, макар и  за ниска заплата, майка му също. Малко след запознанството ни, съпругът ми дойде да живее у нас, аз живеех сама и самостоятелно в малко жилище , което  е на моя баща и майка.
Скоро се заговори за сватба, двамата не го отлагахме, защото не сме първа младост. Във връзка с това съпругът ми си имал с неговите родители уговорка свекървата да отиде при бившия си съпруг, а ние със съпруга ми да отидем в дома, в който тя и мъжът ми живееха. Свекър ми се поколеба, отдръпна се и не пожелал да спази уговорката. Така тя се уплаши ние да не я изгоним от дома й и двамата със свекъра ни накараха да подпишем брачен договор. Целта на този договор е аз като снаха да не им взема нещо. Аз съм юрист и за мен това е абсурд, защото едното жилище не е на съпруга ми, а другото, в което живееше е на негово име, но с доживотно право на ползване на майка му. Но то е придобито преди брака, така, че няма правна възможност да им го взема. Обясних това на годеника си, той обаче настоя да сключим такъв договор, едва ли не заради спокойствието на неговите родители. Аз отговорих, че за да им покажа, че това не ме вълнува и защото го обичам, ще подпишем. Това обаче много вгорчи отношенията ни, защото аз поисках и клаузи в моя полза, още повече, че моите доходи са по-добри от тези на съпруга ми. Сериозно се замислих дали въобще да сключвам брак с този човек, но го направих, обичах го много, пък и бях на 38. Преди да се оженим съпругът ми ми сподели, че се притеснява от факта, че неговите доходи са по-ниски от моите. Аз му отговорих, че за двама влюбени това няма проблем.
Продължихме да живеем в жилището, където живея. Майка и татко се радваха, че най-после съм щастлива и през ум не им мина да поискат договор или нещо друго от съпруга ми. Майка ми се огорчи от искането им за брачен договор, но татко ги защити, като каза, че хората се страхували. Моят баща е много наивен и добър човек.
С времето се оказа , че имам репродуктивен проблем и мога да забременея само с инвитро процедура и то по доста по-сложен начин. Съпругът ми се съгласи доста трудно, защото имал морални съображения. Понеже неговите доходи са по-ниски, се разбрахме аз да платя процедурата. Свекър ми като разбрал за проблемите ми, посъветвал мъжа ми да помисли дали да не си потърси късмета другаде. Съпругът ми му отговорил, че е до мен и ще се борим.
Като дете преживях нещо трагично. Моите родители и семейството на леля ми не можаха да се погрижат за баба ми и тя почина. Това е моя голяма травма и болка. Споделих го със съпруга си, защото мислех, че е моята половинка. От време на време му казвам колко ми тежи това и как не искам да се случва в нашето семейство. Използвайки този разговор той поиска да му обещая, че един ден ако се наложи аз като негова жена трябвало да му дам пари, за да се грижи за родителите си и по-скоро за майка си и дали съм готова на това. Отговорих му, че неговите родители нямат моралното право да искат това от мен. Той избухна, разкрещя се и започна да ме тормози. Започна да се интересува от мои влогове, които съм си направила преди да се оженим. Стигна се до там да го заплаша с изгонване от дома и с край на брака ни. Той уж омекна, но отново стана скандал. Аз исках да знам дали отклонява средства от скромната си заплата за майка си и ако е така, да се откажем от общия бюджет, който имаме и който се попълва основно от мен.
Тези дни бях в командировка в провинцията, преди това се бяхме скарали по тези причини. Върнах се късно, той изобщо не ми се обади през тези три дни, не ме изчака на гарата, прибрах се сама от Централна гара в 22.00. Докато ме нямало съпругът ми бръкнал в общите ни пари и си взел за лечение  на зъбите 1 000 лева. Каза ми го, като се прибрах и си взе още 150. Не дошъл да ме вземе, защото не съм заслужавала, гонела съм го от дома си.
Отново стана скандал и той започна да твърди, че му дължа пари за някакъв минал период от време, когато още не сме си събирали парите на едно място. Това не е така, няма как да го докажа, но му отговорих, че няма да му позволя да ме обвинява и да ме използва финансово. Твърдеше, че съм внасяла негови пари на мое име, и колко ли са станали моите влогове вече. Този път му казах да си събере багажа и да изчезва от живота ми. Той омекна и имахме много дълги разговори, за да си съхраним брака. Обаче се страхувам, че той е с мен заради финансова изгода и за да не е сам. Аз все още го обичам, пък и сме в напреднала фаза на доста сложна инвитро процедура. Стигало се е дотам, да ме заплашва, че заради тези наши скандали го е страх да има дете от мен и че в уречения ден няма да даде сперма, за да стане оплождането. Отвратително. Същевременно твърди, че иска дете.
Дала съм все пак още един шанс на брака ни. По две причини - още имам чувства към него и искам дете . Ако не се промени, мисля да го изгоня и да си гледам детенцето и живота си, но не ми се остава отново сама, а  и не искам детето ни да живее без татко. Страх ме е, не мога да раждам по нормален начин. Същевременно лекарите дават шанс да имаме дете, разбира се, по начина, по който сме започнали процедурата. И всъщност него го е страх от раздяла повече от мен. Не знам какво да направя.

Ох, ама къде ги намирате тези ......псевдо-мъже.....    ooooh!
Скрит текст:
Спестявам подходящия епитет....  

# 417
  • Куциндрел
Като не иска дете да си каже в прав текст.

ВЪзможно е религиозността да оказва по-голямо влияние тук. Аз не съм религиозна, но мисля, че мога да разбера човек, който не иска дете по този начин - чрез сериозна медицинска намеса, противно на вярата и убежденията си. Може би счита, че като не участва с пари, "грехът" му се намаля. Религиозното мислене е странно. Мисля си, че е искал дете, но не така. Може и да се надява процедурата да пропадне и да осиновят. Тези води са дълбоки...
Ако религията му пречи, то авторката да е мислила когато е трябвало.

А може да се окаже, че без деца тази двойка ще е много щастлива.

# 418
  • Варна
Абе, какви дълбоки води, хайде моля ви се! Тоя използвач, ако е "качествен" свещеник толкова, колкото е качествен съпруг и бъдещ баща, боже опази! В поведението му да виждате нещо християнско? Щото аз не.

# 419
Вярно е, че църквата отрича сурогатството и донорството на генетичен материал.

Общи условия

Активация на акаунт