може би защото повечето са много начетени, независими, самостоятелни, осигурили си определен стандарт и уважение и твърдо отстояващи собствените си разбирания за живота и “техния начин“. направо премазват самоуважението и достойнството на мъжете си с тези свои качества, които иначе ги ползват страхотно на професионалното поприще.
И аз съм го забелязала това отдавна. Някои дори нямат толкова висок стандарт, но имат високо самочувствие, а това пречи с мъжете- просто е трудно да си намерят мъж, когото да уважават.
Изобщо има разлика между адвокат и юрист. Особено пък второто на държавна работа. То са си доста ниски заплатите там. Така че за мен лично заплатата на авторката е по-скоро скромна към средна,особено за по-голям град, ако и да е малко по-висока от неговата. Това по въпроса с печелившото.
А това, че е по-трудно да намериш мъж, когото да уважаваш, ако печелиш повечко (в пъти повечко), е вярно. Най-малкото основния източник на чувство за мъжественост на повечето мъже са именно доходите. Мислят си, че като печелятХ на брой пари значи са супер, пък ако изглеждат и добре, направо идеални. И когато ги поставиш в ситуация жената насреща да печели също толкова (недайсибоже повече) и да изглежда също толкова добре и веднагически се комплексират, е как да го уважаваш такова? Ама трудно не е равно на невъзможно, и не значи, че следва да се примириш с някой от горните.