Подозирам, че е с мен заради парите ми

• 48 851
  • 1 259
  •   1
Отговори
# 420
нещо им има на жените-юристки, малко от тях имат щастливи бракове и връзки.
може би защото повечето са много начетени, независими, самостоятелни, осигурили си определен стандарт и уважение и твърдо отстояващи собствените си разбирания за живота и “техния начин“. направо премазват самоуважението и достойнството на мъжете си с тези свои качества, които иначе ги ползват страхотно на професионалното поприще.

# 421
Аз вярвам, че сте се взели по любов - честно казано, точно за това не се съмнявам.
Мисля, че имате 2 основни проблема: твоето отношение към евентуално бъдещо гледане на майка му и това, че той иска осиновяване, а ти - инвитро с донорска яйцеклетка.
Аз лично смятам, че цялата му проклетия се дължи точно на това - не е доволен от тези решения и че не е станало каквото той иска и просто се държи като малко дете.

Така е , Бърди, плюс това, че той е комплексиран на тема по-ниски доходи, които вече не са толкова ниски. И е жертва на майка си,  и е незряли доста егоистичен. Ако процедурата пропадне, ще опитваме отново и отново. Вярвам в лекарката, която сме избрали. Ако не стане, ще си осиновим, но искам да си го гледаме заедно.

# 422
може би защото повечето са много начетени, независими, самостоятелни, осигурили си определен стандарт и уважение и твърдо отстояващи собствените си разбирания за живота и “техния начин“. направо премазват самоуважението и достойнството на мъжете си с тези свои качества, които иначе ги ползват страхотно на професионалното поприще.

И аз съм го забелязала това отдавна. Някои дори нямат толкова висок стандарт, но имат високо самочувствие, а това пречи с мъжете- просто е трудно да си намерят мъж, когото да уважават.

# 423
  • София
Този дякон/свещеник няма ли си шеф или духовник, с който да се посъветвате за тия въпроси? Предполага се, че като венчани православни християни точно за такива морално-етични въпроси трябва да имате общ духовник.

Е как да се посъветват, като ще им кажат да осиновят, а авторката не иска.

# 424
но искам да си го гледаме заедно.

Темата тогава е безсмислена оттук насетне. То е ясно, че няма да се разведете, ще си го търпиш и ще си живеете докрая така.

# 425
  • Куциндрел
Този дякон/свещеник няма ли си шеф или духовник, с който да се посъветвате за тия въпроси? Предполага се, че като венчани православни християни точно за такива морално-етични въпроси трябва да имате общ духовник.

Е как да се посъветват, като ще им кажат да осиновят, а авторката не иска.
Той пък  се дърпа от инвитро.
Тъкмо няма да им е скучен живота. Mr. Green

# 426
  • София
Дърпа се от инвитро, как да не се дърпа. Просто го прави като малко дете, не като мъж.

Според мен не оценяваме колко голямо нещо е това за него. Аз не съм религиозна, но се опитвам да се поставя в обувките на свещенник, във вяра, която отрича това, на което той се очаква да се отдаде.
На мен ми се вижда твърде голяма хапка за преглъщане. Ама аз и не познавам свещенници де.

# 427
  • Куциндрел
Оф, обърках се. Сега ще се редактирам на "дърпа се". Crazy

# 428
The Siren of Titan, не разбирам как високото самочувстве пречи на една жена да не уважава някого и да омаловажава всичко постигнато от него, особено ако доходите му са около нейните. но явно високо самочувствие заличава някои други човешки качества.

# 429
Мъжът няма ли право на мнение за това, как да стане баща? Църкай там в чашката и не се меси в Женските Работи... После не се меси във възпитанието, защото мама знае най-добре... И накрая имаме донор, а не баща, пък макар и живеещ в семейството. Безгласна буква някаква там, малко сперма.

# 430
  • Бургас

И аз съм го забелязала това отдавна. Някои дори нямат толкова висок стандарт, но имат високо самочувствие, а това пречи с мъжете- просто е трудно да си намерят мъж, когото да уважават.
Високото самочувствие може да го демонстрира и неюрист. Това, че една жена е юрист не я прави успяла и/или добре печелеща. Въобще какво общо има това с образованието и работата. Странни са ми подобни обобщения.

# 431
По принцип църквата отрича не самото инвитро, а инвитрото с донорски материал. Моят съпруг пита негови колеги, хора, които уважава, никой не му е казал да го правим или не. Но им поиска мнение. Лично аз си имам мотиви защо съм избрала този път и съм ги изложила много подробно в друга тема, в която съм напълно искрена. Свекърва ми също ме подкрепи, така ще си имат внуче, негови роднини също ме подкрепиха. Ако наистина не стане по този начин, ще осиновим, но аз лично не вярвам да не стане с нейните яйцеклетки. Така го чувствам, но вероятно няма да е от първия път. Сестра ми е готова да помогне, докато стане. На въпроса докъде е процедурата - в темата за инвитрото, биоетиката и морала съм описала, че няма да правим класическата процедура - силна стимулация на сестра ми и след това много ембриони и трансфери. Тя ще дава на естествен цикъл докато стане. Това оскъпява процедурата, но ние сме го решили по етични причини.

# 432
Наистина ли сте го решиЛИ, Nataka? За всичко друго те разбирам, но точно за това съм абсолютно сигурна, че подценяваш мнението на съпруга си. Да, направила си план, планът не е лош, но ми се струва, че е твой само. Роднините нямат общо в случая, не ги намесвай.

# 433
Аз вярвам, че сте се взели по любов - честно казано, точно за това не се съмнявам.
Мисля, че имате 2 основни проблема: твоето отношение към евентуално бъдещо гледане на майка му и това, че той иска осиновяване, а ти - инвитро с донорска яйцеклетка.
Аз лично смятам, че цялата му проклетия се дължи точно на това - не е доволен от тези решения и че не е станало каквото той иска и просто се държи като малко дете.

Така е , Бърди, плюс това, че той е комплексиран на тема по-ниски доходи, които вече не са толкова ниски. И е жертва на майка си,  и е незряли доста егоистичен. Ако процедурата пропадне, ще опитваме отново и отново. Вярвам в лекарката, която сме избрали. Ако не стане, ще си осиновим, но искам да си го гледаме заедно.
ама и ти ако му натякваш и го комплексираш допринасяш за ситуацията. грозно е според мен...

# 434
404b, виж, не го считам за донор, искам си го за съпруг. Да, има мнение, наистина и той се чувства така в някаква степен, но когато яйчниците ми не работят, а сме направили всичко да извадим последния живот от тях, имам две възможности- детенце от млада, красива, интелигентна и образована жена, родена от майка ми и баща ми и израснала с мен и детенце, което моите уважения не се знае как и от кого е заченато, с какви болести, травми и проблеми е. Може да съм егоистична, но ме разберете. Бих осиновила, след като си родим, за да е заради самото детенце, а не за да е заместител. Даже го предложих на съпруга ми вчера.

Общи условия

Активация на акаунт