Подозирам, че е с мен заради парите ми

• 48 850
  • 1 259
  •   1
Отговори
# 435
нещо им има на жените-юристки, малко от тях имат щастливи бракове и връзки.
може би защото повечето са много начетени, независими, самостоятелни, осигурили си определен стандарт и уважение и твърдо отстояващи собствените си разбирания за живота и “техния начин“. направо премазват самоуважението и достойнството на мъжете си с тези свои качества, които иначе ги ползват страхотно на професионалното поприще.

И аз съм го забелязала това отдавна. Някои дори нямат толкова висок стандарт, но имат високо самочувствие, а това пречи с мъжете- просто е трудно да си намерят мъж, когото да уважават.
Високото самочувствие може да го демонстрира и неюрист. Това, че една жена е юрист не я прави успяла и/или добре печелеща. Въобще какво общо има това с образованието и работата. Странни са ми подобни обобщения.

Изобщо има разлика между адвокат и юрист.  Особено пък второто на държавна работа. То са си доста ниски заплатите там. Така че за мен лично заплатата на авторката е по-скоро скромна към средна,особено за по-голям град,  ако и да е малко по-висока от неговата.  Това по въпроса с печелившото.
 А това, че е по-трудно да намериш мъж, когото да уважаваш, ако печелиш повечко (в пъти повечко), е вярно. Най-малкото основния източник на чувство за мъжественост на повечето мъже са именно доходите. Мислят си, че като печелятХ на брой пари значи са супер, пък ако изглеждат и добре, направо идеални. И когато ги поставиш в ситуация жената насреща да печели също толкова (недайсибоже повече) и да изглежда също толкова добре и веднагически се комплексират, е как да го уважаваш такова? Ама трудно не е равно на невъзможно, и не значи, че следва да се примириш с някой от горните.

# 436
Е, тя жената решава дали да уважава мъжа си или не. Тази конкретна жена е избрала да не го уважава. От там нататък какви са доходите на кого е вторично.  Явно и двамата нямат голям избор, освен да са един с друг. За мен тази жена психически мачка мъжа си и го доминира, при положение, че го е взела дори с по-ниски доходи. Той това има предвид като й казва, че са се взели за добро и зло.

От друга страна той пък наистина действа егоистично,но  пък е принуден да участва в религиозно недопустим акт, отново от жена си и то бидейки дякон...

# 437
Нито съм богата, нито съм търсила мъж по сметка или принца на белия кон. И аз си имам грешки.

# 438
  • Бургас
Много е грешно разпространеното твърдение, че адвокатите печелят добре. Някои печелят много добре, а други, като си покрият разходите за осигуровки и комуналните услуги по кантората, им остава колкото една нормална заплата.
И не ги жалете толкова държавните служби. На някои места се печели доста добре и е за предпочитане пред това да трепериш дали другия месец ще имаш приличен брой клиенти.

# 439
Ами тогава спирам да го мачкам, явно в това е проблемът. Но пък ми се струва, че той също ми се качва на главата. Няма да му натяквам, няма да го спирам от нищо, той ме посъветва да си намеря занимание, което да ме отвлича от тъжните мисли покрай безплодието. Не мисля, че уважението ми към него трябва да се изразява в обещания да издържам свекърва, която не е болна и на легло, както и да търпя да практикува любимия си спорт по пет пъти в седмицата, когато имам нужда от него. Няма лошо, но да го прави умерено, същото е ис любовта към мама.

# 440
404b, виж, не го считам за донор, искам си го за съпруг. Да, има мнение, наистина и той се чувства така в някаква степен, но когато яйчниците ми не работят, а сме направили всичко да извадим последния живот от тях, имам две възможности- детенце от млада, красива, интелигентна и образована жена, родена от майка ми и баща ми и израснала с мен и детенце, което моите уважения не се знае как и от кого е заченато, с какви болести, травми и проблеми е. Може да съм егоистична, но ме разберете. Бих осиновила, след като си родим, за да е заради самото детенце, а не за да е заместител. Даже го предложих на съпруга ми вчера.

Мисля, че решенията за такива неща трябва да се взимат съвместно. Това е. Така звучи, все едно той няма никаква дума в случая. Явно не може да ти се опълчи направо, защото майка му го е кастрирала. Сега ти го довършваш.

Друга грешка - отношението ти към майка му. Звучиш като културна жена, а изпадаш в някакви селски драми със свекървата. Ако си хитра жена, няма да обиждаш майка пред сина ѝ. Той може да се възмущава от нея, ти не - не пред него. Дали е лицемерка, каква е, на какво е свикнала... каквато и да е, създала е съпруга ти. Обсъждате някакви неясни неща, които могат никога да не се случат, като например ти да трябва да се грижиш за нея. Че тя утре може да падне на улицата, за какво са ви тези скандали и заричания? Никой не знае кога и как ще умре.

Според мен не си права и за това, че си поела обещанието да покриеш разходите по инвитрото, а сега му се сърдиш, че той не участвал финансово. Нали така сте се били разбрали?

Въобще странно ти е формулирана темата, той бил с теб заради парите ти, а изкарвате еднакво, и двамата нямате собствен апартамент, единствената разлика е митичният влог... и това е.

Щом ще оставаш с него, помисли как да живеете задружно, вместо да го обиждаш по форуми... Направо в земята го навря, безпаричен, инфантилен развей-прах... ама много го обичаш.

# 441
  • Варна
Тя свекървата един ден неминуемо ще бъде вече болна и с нужда от грижи - природни закони, какво да ги правиш - и тогава жална ти майка...

# 442
  • София
Първо, за свекървата, смятам, че и двамата сте длъжни да гледате родителите си. Точка и повече по това няма да пиша, че е направо срамно.

Второ, за спорта - да, кофти е да го няма всеки ден. Още по-кофти ще е с дете. Но тук само ти си знаеш как да го убедиш, че имаш нужда от него вечер. Не вярвам да има жена, която да не може да прикотка мъжа си со кротце, со благо.

И вземете ги изхарчете тия спестявания, направете си детето и започнете да спестявате заедно.

# 443
Много е грешно разпространеното твърдение, че адвокатите печелят добре. Някои печелят много добре, а други, като си покрият разходите за осигуровки и комуналните услуги по кантората, им остава колкото една нормална заплата.
И не ги жалете толкова държавните служби. На някои места се печели доста добре и е за предпочитане пред това да трепериш дали другия месец ще имаш приличен брой клиенти.

Процентно шанса адвокат да печели зле е по-малък от това държавен служител да печели добре.

Цитат
Ами тогава спирам да го мачкам, явно в това е проблемът. Но пък ми се струва, че той също ми се качва на главата. Няма да му натяквам, няма да го спирам от нищо, той ме посъветва да си намеря занимание, което да ме отвлича от тъжните мисли покрай безплодието. Не мисля, че уважението ми към него трябва да се изразява в обещания да издържам свекърва, която не е болна и на легло, както и да търпя да практикува любимия си спорт по пет пъти в седмицата, когато имам нужда от него. Няма лошо, но да го прави умерено, същото е ис любовта към мама.
Ако, когато си го взела пак е практикувал спорта 5 пъти седмично, не можеш да очакваш да се промени факта, то спортуването е на маниакална основа малко, немож отказа сериозен спортист даже и с травма. А да си намериш хоби не е лоша идея. Стреса е много водещ проблем при забременяването доколкото знам, ако само върху това се фиксираш, наистина ще ти е по-тежко и трудно. Свекървата щом не е легнала, кажи ако се наложи евентуално и имаме някой ден, ще помагаме, пък то я се наложи я не и готово.

# 444
но искам да си го гледаме заедно.

Темата тогава е безсмислена оттук насетне. То е ясно, че няма да се разведете, ще си го търпиш и ще си живеете докрая така.

И аз мисля, че темата става безсмислена. Tired
Тя си е решила, че ще е той, пък дали е заради пари с нея, какво значение има? Rolling Eyes

Но пак не ми стана ясно, хем тя имала повече пари, пък той искал договор?
Обикновено се застрахова този, който има повече, с идеята да не бъде ощетен. Crazy

И за процедурата - значи той хем не приема донорството и не желае да участва финансово, хем реално така ще има собствено дете, хем за неговите зъби, взема от общите пари, абе нищо не разбирам??? ooooh!

# 445
Ще се разкрие ли поне митичния спорт?

# 446
Ще се разкрие ли поне митичния спорт?

Искаш и твоя мъж да пратиш някъде 5 дена седмично ли  Laughing

# 447
Залагам на някакво бойно изкуство или бокс.

# 448
 Laughing
Аз все си мисля, че е тенис.

# 449
Не мисля, че уважението ми към него трябва да се изразява в обещания да издържам свекърва, която не е болна и на легло, както и да търпя да практикува любимия си спорт по пет пъти в седмицата, когато имам нужда от него. Няма лошо, но да го прави умерено, същото е ис любовта към мама.
Да така е, напълно си права! Уваавай го, но не давай да те ползват и толкова. Нормално е да искаш промени от него, тидори да си намериш хоби или не,не означава, че той може да си води ергенски живот...

Аз пък си представям езда...

Общи условия

Активация на акаунт