Подозирам, че е с мен заради парите ми

• 48 947
  • 1 259
  •   1
Отговори
# 45
Според мен големият зор на авторката е да има дете. Но от друга страна не иска да го гледа сама. Но с такъв мъж пак ще си е сама. Бонусът ще е разбити нерви.
      Според мен авторката вече има "дете" и го гледа сама, но не го осъзнава, защото "детето" много прилича на пораснал мъж. Обаче не е. Жалко, че реалност, която вижда, но отказва да приеме, може да се стовари върху нея когато се появи истинското бебе. Много ще ѝ бъде трудно да е натоварена с още едно детеподобно - хем с претенции за пораснало, хем отказващо да си поеме отговорностите.

# 46
Според мен големият зор на авторката е да има дете. Но от друга страна не иска да го гледа сама. Но с такъв мъж пак ще си е сама. Бонусът ще е разбити нерви.
      Според мен авторката вече има "дете" и го гледа сама, но не го осъзнава, защото "детето" много прилича на пораснал мъж. Обаче не е. Жалко, че реалност, която вижда, но отказва да приеме, може да се стовари върху нея когато се появи истинското бебе. Много ще ѝ бъде трудно да е натоварена с още едно детеподобно - хем с претенции за пораснало, хем отказващо да си поеме отговорностите.

Абсолютно си права за съжаление.
Някой назад писа, че темата е само да се оплаче.
Подозирам, че ще си остане с него.

# 47
  • София
На мен ми светна  лампичката още като разбрах, че мъж на 38 години живее с майка си. За предбрачния договор и другите работи изобщо няма да коментирам. Наистина съжалявам бъдещето дете, ако се появи от този индивид. А, и още нещо, аз бих се притеснявала детето ми да е при жена, която цял живот е съсипвала психиката на сина си, говорейки срещу баща му. Ако авторката имат дете и се разведат, кой знае какви удари по психиката си ще получи от баба и татко срещу мама
За протокола - и аз съм зарязана с дете от бившия, ама думичка лоша не съм и няма да й кажа против баща й

# 48
Разкарай го час по-скоро!!!
Разбирам, че имаш нужда да обичаш някого, но този твой мъж е възможно най-лошата комбинация от качества, за какво ти е такъв паразит?
 Направи си живот хубав, ходи на клуб, фитнес, запиши се на танци, дай възможност на някого да те открие, но това може да е любим, без да ти е съпруг. А детето - отделно и само твое и толкоз.

# 49
     Няма лошо, ако е готова да приеме партньор с такива недостатъци и да живее с тях. Може да има основание да смята, че сама ще бъда по-нещастна и неудовлетворена от живота си, отколкото в подобна връзка. Някой по-горе написа, че този брак е двустранна сделка и вероятно е прав. Жалко, че зад думите на авторката прозират илюзии за промяна в партньора, които са нелепи и не подхождат на жена с опит.

# 50
Дано поне е физически расов този "донор". И ако има дете, по-добре да е син. На дъщеричката лошо й се пише...синовете са малко по-независими, дори да излязат копие на баща си- ще се оправят някак.

# 51
Семейната ти ситуация е доста специфична и забрави, че си анонимна във форума. затова аз лично внивателно бих споделяла плановете си.

След като сте в средата на процедурата естествено че ще я довършите  /Ако не я довършите това означава стопроцентова увереност за развод/. Но си помисли оттук насетне някаква /макар и временна/ лична и финансова граница, като не е задължително да я обявяваш.

Ситуацията с въпроса за С. не ми стана много ясна. Ако сте семейство, е ясно, че ще се грижите за майка му, в рамките на разумното.Или аз нещо не разбирам?! Мога да си представя, че след товя отказ е решил да не ес отнася толкова внимателно  към твоите пари. Сигурна ли си, че тези 1000лв са за зъболекар?!

# 52
     Няма лошо, ако е готова да приеме партньор с такива недостатъци и да живее с тях. Може да има основание да смята, че сама ще бъда по-нещастна и неудовлетворена от живота си, отколкото в подобна връзка. Някой по-горе написа, че този брак е двустранна сделка и вероятно е прав. Жалко, че зад думите на авторката прозират илюзии за промяна в партньора, които са нелепи и не подхождат на жена с опит.

Много хора са пристрастени към нещастието и това обяснява много неща.
А с илюзии се живее до един момент. После идва отрезвяването.

# 53
Само си губиш времето с този човек  Peace Ако сега останеш с него, ще съжаляваш след известно време

# 54
  • Бургас
Лелее, оставяй го това чудо на природата. Какви са тези сметки, какво е това чудо, мамин златен. Имай предвид, че каквото са ви сега отношенията, след като имате детенце (дай Боже) всичко става по-трудно, отговорностите са много повече. А този твоя, глезения страхливец, хич не го виждам. Естествено, че го е страх от раздяла, нали си е при теб, живее НАЙ-НАКРАЯ ОТДЕЛНО от техните, че и с пари му помагаш......или да се взема в ръце, или му показваш вратата...
И не те взел от гарата, не ти се обадил, ама 1000лв си дръпнал за него, а бе какъв е тоя?

П.П. Не съм чела коментарите преди мен. Успех ти пожелавам, какво като няма да родиш нормално, бързо ще се възстановиш Wink
Пожелавам ти детенце скоро Heart Eyes

# 55
Каква пародия е фактът, че понякога хората се хващат за нещо, с единствената цел да бъдат по-щастливи и по-малко сами. А всъщност стават два пъти по-нещастни и усещат два пъти по-силно самотата и НЕзаедността.
Този брак е пълен фарс, още от самото му начало, но е бил форсиран да се случи, именно заради обстоятелствата - единият търси осигуреност и пари, другият - надява се да хване последния влак за смислените неща - като дете и семейство.
Единият - този дето търси парички - изглежда е случил.
Обаче авторката е изтеглила късата клечка.

Този мъж трябва да изчезне от живота ти по възможно най-бързия начин.Няма лошо договорните отношения, макар че брака не е редно да се крепи на тях, но все пак може и да е успешно, ако поне има уважение и някаква зрялост в отношенията. Този мъж обаче и за договорни отношения не става, не само че не те обича като жена, а и не те уважава като партньор, с който да изгради нещо.
С или без дете от него, събирай му торбичката и го препращай в девети картофен. Ако искаш все пак някога да имаш шанс за щастие и истинско семейство.
Щом искаш дете - това не го отлагай. Дали донор ще е този индивид или ще е анонимен/ по-добре!/ вложи необходимите усилия, за да си сбъднеш мечтата да бъдеш майка - защото тази мечта е със срок на годност.
Успех!

# 56
  • някъде в орбита...
Авторката, хубаво се жалваш, но не виждам да правиш нещо по въпроса. Когато двама души решат да са семейство, те са партньори. А и явно мъжа ти и родата му обичат договорите, нацвъкай договори да се предпазиш, и себе си, и бъдещото си дете. Нали си юрист, вкарай малко в употреба професията си. Защото любовта си е любов, няма лошо, но е добре да държим под око и реалността.
Което води до второто ми питане - финансово стабилна жена, независима, на 40, която държи да има дете. Защо не си пристъпила към изкуствено с донор още преди време? Или дори сега, не е късно да преминеш към донорска сперма (уреди развода обаче). Един зрял човек е наясно до колко полезна е мантрата "Баща на всяка цена" - води само до кофти ситуации Tired
Останалото от поста ти няма да коментирам - явно отказваш да приемеш ситуацията такава, каквато е, и предпочиташ да живееш в постоянна надежда. За какво, обаче, не ми е ясно - то картинката си е завършена Rolling Eyes

Иначе...имане на дете на всяка цена, плюс "баща" на всяка цена...не знам, труден сценарий. Детето не решава проблеми, нито в крайна сметка ти носи безкраен смисъл. И с дете може да усещаш празнота. Детето не е светиня, нито божество, ще се разочароваш, ако залагаш много и се привържеш към идеята за дете.
Мдам, и това не е за пренебрегване. Но авторката май е доста далеч от осъзнаването на такава истина Confused

cherenlebed, не е ясно че тя ще се грижи за свекърите. Това е въпрос на лично решение. Има право да откаже, точно както той има право да откаже да гледа нейните родители.

# 57
Млада, здрава-права, финансово независима си.

Мне, само третото е.

Бракове на амбициозна и успешна жена с мъж-"котва" около мен не са хич щастливи. Баш около 40 хващат едни хубостници, ум да ти зайде. Точно от тая порода- живели с мама и тате, едвам изкарват, ама с претенции за мъжественост и контрол, че и жената да им е длъжна да им прави густото.
С болднатото съм на 1000% съгласна и препоръчвам на авторката да го препрочете и хубавичко да си помисли над него. Иначе, не е престаряла. Да, не е в първа младост за раждане на деца, но може да има хубав и смислен живот и без деца. Всъщност, вкопчването в идеята за дете на всяка цена може да е пагубно.

# 58

cherenlebed, не е ясно че тя ще се грижи за свекърите. Това е въпрос на лично решение. Има право да откаже, точно както той има право да откаже да гледа нейните родители.

Неговите родители от страх веднага изискват предбрачен договор, ама после ще изискват и грижи  ooooh! При такова отношение тя не е длъжна с нищо.
А тя написа, че при брачния договор уж се подсигурила и тя самата.
Доколкото знам и съм чела в Бг не важат тези договори. Но авторката е юрист, тя си знае.

# 59
Всъщност, вкопчването в идеята за дете на всяка цена може да е пагубно.

Ти имаш деца нали? Защо тогава отказваш правото на друг? И на мен ми е лесно да махна с ръка и да кажа да е мислила по-рано и да забрави, ама и аз има 2 деца. Ама, не съм на 40+ без деца и самотна, въпреки уж добре сключения брак.
Брачните договори вече и тук важат. Дори можеш да сключиш и следбрачен. Въпросът е сериозно да се помисли дали този мъж наистина и трябва и дали дете от него и трябва.

Знам че тук всички сте едни много успешни, но има и други жени, с успешни професии и  доходи, но много самотни. Те са именно най-уязвими в такива ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт