Подозирам, че е с мен заради парите ми

• 49 102
  • 1 259
  •   1
Отговори
# 1 185
И двамата са виновни.Всеки тегли чергата към себе си.
Оженили са се на по 38-40 г.и всеки е с изградени навици.Той свикнал някой да го дундурка, да го отглежда а той да няма грижа за нищо.Тя пък свкнала да взима сама еднолични решения и да се съобразява само със себе си и да мисли че нейното мнение е винги меродавно.
Сега обаче са семейство.Ама май нито един от двамата не ще да приеме характера и начина на мислене на другия.Всеки иска да надделее и да става неговата.И всеки има очаквания за промяна в другия, но не прави нищо за да промени себе си

# 1 186
Иска фонд майка, а не иска фонд дете ooooh! В миналият пост те нарекох наивна, сега те наричам откровено глупава.

И за мен това е безкрайно притеснително. Освен това човекът явно не иска дете по този начин и затова не си дава зор

# 1 187
Ако искаш дете, ще ти е все тая по кой начин ще го постигнеш само и само да го имаш, ако не искаш ще се чудиш как да спъваш постигането му. За мен отказа му да участва във финансиранетона процедурата, а в същото време създаването на фонда - мама - е достатъчен да ми засвети червена лампа в главата.

# 1 188
Ако искаш дете, ще ти е все тая по кой начин ще го постигнеш само и само да го имаш, ако не искаш ще се чудиш как да спъваш постигането му. За мен отказа му да участва във финансиранетона процедурата, а в същото време създаването на фонда - мама - е достатъчен да ми засвети червена лампа в главата.

Така е. Обаче пък инвитрото с донорска яйцеклетка противоречи на религията му. А той все пак е свещеник и това работи

# 1 189
Натака монетата винаги има две страни. Не защитавам и не взимам ничия в случая, но има едно но. Ти казваш, че си се влюбила и си се решила да създадеш семейство, но според мен дори пред себе си не признаваш , че не е имало никакви други опции и притисната от времето от факта, че си била сама самотна и тн си се хвърлила готова на всичко. За мен нито ти нито той не градите нещо наречено общо бъдеще или семейство - отчели сте се пред обществото по добре разведена отколкото мома и това е. Сега обаче обществото '' очаква'' семейната Ви единица да се отчете с наследник и ти си готова на каквото и да е за да се изпълни. За мен сами не си вярвате в това, което правите със сестра ти. Моето дете също е инвитро. Зная прекрасно пътя не е лек . Но за мен реално дори не знаете какво искате - а гледате да покривате това което уж е прието да е нормално. До 40 не може да си сам трябва да има подпис в общината и след това след първата брачна нощ задължително дете. Остаряло мислене, наивност, егоизъм или дори не знам кое е най-правилното като определение.

нещо от типа булката трябва да е девствена като се жени иначе не важи

# 1 190
Цитат
1.до брака си (на около 40) живее с мама (т.е. мамин льольо)
2.до към 40 е чакал баща му да плаща режийните на жилището (дрЪт мъж, който работи, чака на баща си, от години разведен с майката???)
3.дърпа пари от общите за личното си хоби, но твърдо отказва от общите пари да се плаща за лечението и инвитрото
4.държи авторката да издържа майка МУ, когато се наложи да я гледат и издържат
5.той обаче казва, че няма да може и не иска да издържа нейните родители    
6.скарани са, авторката се прибира посред нощ от командировка, той я зарязва на гарата да се прибира сама, щото нали скарани са...
Да търся ли още?      Или това стига?
Щото на мен са ми пре-пре-предостатъчно, за да видя с какъв човек си имам работа.
1. Двамата са набори. На колкото го е взела тя, на толкова я е взел и той. Льольо на 40г, хич не ми е аргумент.
2. Бащата е плащал режийни на бившата си съпруга, чувствал е дълг някакъв, можел е.
3. Личното му хоби е 30лв на седмица. Аз не знам що за нормален човек (при домакинство от 2ма работещи без деца и ипотека) би оприказвал подобна сума. Nataka коментира, все едно му е взела Ферари от личната си заплата. Трагедия! Насреща обаче той трябва да влезе с "вноска" за инвитро, пари които нито има, нито ще събере като се лиши от лични занимания. Не си е взела спестовник, нито заможен - факт. Но това далеч не е равно на льольо.
4. Държи авторката да издържа майка му - общи приказки. И как не като има насреща си жена, която омърморва за подарък от 40лв,  по повод при това! Започва да си дава сметка, че се е събрал с паталогичен спестовник и нормално, притеснява се.
5. Номер пет е малко бета версия, хич не кълва в този и вид Wink
6. Не я посреща на гарата - много тъпо, признавам. Има си трески човека. Нали всички сме наясно, че най-читавите не остават ергени до 40г. А и на най-търпеливите им писва. То семейството не е лека работа. Да не говорим, че без авто-цензура хич не става. С егоизъм пък съвсем.

пп: Къде прочетохте, че е създАЛ  фонд "мама"? Нещо съм го пропуснала.

# 1 191
Причините да не иска дете по този начин отдавна ги обсъдихме. Като се е женила за поп, да е мислила, не сега да го натиска с вилата във врата, за да стане на всяка цена нейното. Има и друг начин, традиционен, не влизащ в разрез с вярата му, той го е предложил, тя обаче не ще.
Моят съвет към Натака е да отиде в темата за осиновяване, да попрочете вълненията на момичетата там, да види радостта, когато новото човече влезе в семейството... Може пък да размисли. И много по-бързо и безпроблемно за всички участници в драмата догодина да гушне дете в прегръдките си.

# 1 192
dobra, преди няколко поста написаха, че отделят по 200 лв месечно всеки за родителите си. На мой коментар, че към момента това не би трябвало да е приоритет, авторката написа, че това е негово желание да отделя за майка си, а пък щом той отделя, отделя и тя.

# 1 193
  • София
Оф, а вие не бихте ли помагали на родителите си, ако се налага?
Само не разбрах авторката като и тя отделя, че да не остане по-назад, дава ли нейните родители или какво?

# 1 194

3. Личното му хоби е 30лв на седмица. Аз не знам що за нормален човек (при домакинство от 2ма работещи без деца и ипотека) би оприказвал подобна сума. Nataka коментира, все едно му е взела Ферари от личната си заплата. Трагедия! Насреща обаче той трябва да влезе с "вноска" за инвитро, пари които нито има, нито ще събере като се лиши от лични занимания. Не си е взела спестовник, нито заможен - факт. Но това далеч не е равно на льольо.

Tired къде прочете за ипотека, живеят в апартамент на нейните родители

# 1 195
Абе, тя авторката толкова неща каза, че вече съвсем загубихме дирята Wink Днес е едно, утре - друго...
А и нали се сещате, имаме само нейната версия! Ако мъжът й пропише тук, кой знае как ще изглеждат нещата.

3. Личното му хоби е 30лв на седмица. Аз не знам що за нормален човек (при домакинство от 2ма работещи без деца и ипотека) би оприказвал подобна сума.
Tired къде прочете за ипотека, живеят в апартамент на нейните родители
Тъй, де, тя това казва - няма деца, няма ипотека, а се прави сметка и скандали за всеки лев. Ами ако имаше...

Ох, Натака - ако, ако, ако... Отпусни си малко душицата, спри се с това АКО!
Последно!? Спестяванията имаш ли, нямаш ли! За какво са? Хем ги имаш, хем са за инвитрото, хем сте се разбрали за това, хем пак ревеш. И хайде пак плочата отначало ooooh!

Последна редакция: вт, 08 дек 2015, 16:22 от птица

# 1 196
Е, да де- тя това казва- нямат деца, нямат ипотека, парИ бол. Само дето авторката е стисната и пищи за всеки лев. Аз не разбирам защо само тя ще дава за инвитро, ама................

# 1 197
Боя се, че дори и да тръгнем на осиновяване, ако трябва да се плати някаква голяма сума, съпругът ми ще поиска да я платя аз. Ако откажа, ще твърди, че го изнудвам, както беше сега при инвитрото. Това ми говори, че нещата са страшни. В този момент единственият полезен ход е да направим процедурата, пък после каквото, такова.

# 1 198
Сигме, само аз ще дам за инвитрото, защото имам парите. Иначе инвитро, сиреч дете няма да има.

# 1 199
  • София
Боя се, че дори и да тръгнем на осиновяване, ако трябва да се плати някаква голяма сума, съпругът ми ще поиска да я платя аз.
При осиновяване не се плащат големи суми. Има си там някакви относно документацията, но осиновените деца не се купуват.

Общи условия

Активация на акаунт