Счетоводител в нужда се познава 9

• 63 826
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Понеже топлофикация дава 3% отстъпка за плащане в срок - се питам, какви други отстъпки има от този род?
Например за данъците?  Hug

# 121
  • София
Понеже топлофикация дава 3% отстъпка за плащане в срок - се питам, какви други отстъпки има от този род?

Данък сгради до 30.04 - 5% отстъпка
ДДФЛ - подаване по ел.път и плащане
патент - плащане наведнъж
ЗКПО - подаване по ел.път и плащане в срок
Питайте за конкретен данък и ще Ви отговоря точно Simple Smile

# 122
  • София

Данък сгради до 30.04 - 5% отстъпка
ДДФЛ - подаване по ел.път и плащане
патент - плащане наведнъж
ЗКПО - подаване по ел.път и плащане в срок
Питайте за конкретен данък и ще Ви отговоря точно Simple Smile
Каквото има по един апартамент или имот/парцел/ - комун.услуги, данъци, такси смет...
За автомобил също.
ЗКПО  newsm78

# 123
Има ли промяна в банковите сметки след НГ за внасяне на здравни осигуровки newsm78

# 124
Но за ползване на отстъпка не трябва да имаш други стари задължения

# 125

И последният ми въпрос е: тъй като 2 седмици от месеца не съм работила, имам ли право да го напусна(работодателя) въпреки че по договор предизвестието е от 3 месеца? За мен той не спазва договора, защото ако и тази седмица не работим и аз нямам право на платен отпуск аз няма да получа почти никакви пари за този месец? да имаш право да напуснеш , ти обаче решаваш с или без предизвестие
Благодаря предварително за помощта. Peace

Благодаря ти.
1.За напускане без предизвестие, какво трябва да направя за целта?
2. Тъй като имам стаж над 7 г. и по закон ми се полагат 8 м. обещетение, какво трябва да направя за да си ги получа в този случай?
Благодаря предварително. Peace bouquet

# 126
Здравейте  и от мен, аз също съм новобранец счетоводител и много се радвам че намерих темичката Ви. Имам един въпрос относно маржа. Внесен е автомобил от англия/ продавач физическо лице/  в Б-я /купувач фирма/.Фирмата иска да я продаде на физическо лице или на друга фирма. Имаме ли база да използваме маржа и как да го начислим.

Благодаря Ви предварително Simple Smile bouquet

# 127
Маржа е за търговци на автомобили втора употреба.виж ЗДДС.

# 128
  • Балчик

И последният ми въпрос е: тъй като 2 седмици от месеца не съм работила, имам ли право да го напусна(работодателя) въпреки че по договор предизвестието е от 3 месеца? За мен той не спазва договора, защото ако и тази седмица не работим и аз нямам право на платен отпуск аз няма да получа почти никакви пари за този месец? да имаш право да напуснеш , ти обаче решаваш с или без предизвестие

Благодаря ти.
1.За напускане без предизвестие, какво трябва да направя за целта? подаваш си молбата от днес за днес , че напускаш

2. Тъй като имам стаж над 7 г. и по закон ми се полагат 8 м. обещетение, какво трябва да направя за да си ги получа в този случай?-предполагам питаш за Бюрото по труда,  за да ползмаш изцяло правото си  ще трябва той да те освободи от длъжност иначе ще използваш обещетението  до минимума

# 129
  • София
Скрит текст:

Благодаря ти.
1.За напускане без предизвестие, какво трябва да направя за целта? подаваш си молбата от днес за днес , че напускаш

2. Тъй като имам стаж над 7 г. и по закон ми се полагат 8 м. обещетение, какво трябва да направя за да си ги получа в този случай?-предполагам питаш за Бюрото по труда,  за да ползмаш изцяло правото си  ще трябва той да те освободи от длъжност иначе ще използваш обещетението  до минимума
Аз съм на постоянен договор, но след дълъг болничен може да ме освободят, не знам...
Ако ме освободят, как трябва да стане (член), за да е в моя полза?

ПП:
Договора е минал в постоянен по чл.119, а самия той е по чл.68, ал1.т1, и въввръзка с чл.70,ал.1

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 10:45 от Starrydream

# 130
  • Балчик
Скрит текст:

Благодаря ти.

2. Тъй като имам стаж над 7 г. и по закон ми се полагат 8 м. обещетение, какво трябва да направя за да си ги получа в този случай?-предполагам питаш за Бюрото по труда,  за да ползмаш изцяло правото си  ще трябва той да те освободи от длъжност иначе ще използваш обещетението  до минимума
Аз съм на постоянен договор, но след дълъг болничен може да ме освободят, не знам...

ПП:
Договора е минал в постоянен по чл.119, а самия той е по чл.68, ал1.т1, и въввръзка с чл.70,ал.1
- За каква полза става въпрос , ако желаете да се регистрирате в БТ , тогава Вашят работодател може да прекрати договора Ви на основание чл. 71 от КТ .

# 131
  • София
ДДС при ползване на служебни активи за лични нужди се декларира до 14 февруари

http://www.nap.bg/news?id=2834

Регистрираните по ДДС компании могат да създадат собствен механизъм за разпределяне на разходите в зависимост от степента на използване на съответната стока и/или услуга за лични нужди. Важно е да се отбележи, че фирмите имат свобода да изберат критериите за прилагане на този механизъм, но това трябва да стане предварително, като документът, който регламентира механизмите на разпределение на разходите, трябва да е достъпен при извършване на проверки и ревизии от страна на НАП.

Хайде сега да видим този механизъм и критерии  Wink

# 132
  • В полите на Пирин планина
Одеве го разгледах отгоре-отгоре.  Wink

В много интересен филм ни вкараха.

# 133
  • София
Скрит текст:

Благодаря ти.

ПП:
- За каква полза става въпрос , ако желаете да се регистрирате в БТ , тогава Вашят работодател може да прекрати договора Ви на основание чл. 71 от КТ .
То винаги може да се рег-м, но ще получавам само 4мес, символична сума  newsm78

# 134

Благодаря ти.

2. Тъй като имам стаж над 7 г. и по закон ми се полагат 8 м. обещетение, какво трябва да направя за да си ги получа в този случай?-предполагам питаш за Бюрото по труда,  за да ползмаш изцяло правото си  ще трябва той да те освободи от длъжност иначе ще използваш обещетението  до минимума- да това питах

Много ти благодаря.  Peace bouquet Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт