"Който пие ракия, пуши и яде сланина, да си плаща"

• 12 033
  • 154
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не желая изобщо да плащам здравна осигуровка, Елица, камо ли да ме тестват, за да ме изръсят повече.

Така или иначе никога не съм ползвала услугите на обществената ни здравна система, а поради нелепа счетоводителска грешка, сигурно съм в 1-ия процент, които плащат най-много.

Затлъстелият черен дроб може и да е от прекомерни количества фруктоза. Фрешове, например.

# 106
За туршийката, да не отваряме дума.

# 107
От ден на ден ми става по-противен този човек.Вчера ''банда некадърници'' днес за сланината.Само той е свестен и ни прави услуга,че се бъхта да ни вкара в правия път.

Сефте Simple Smile)) Абе няма ли някой психолог/психиатър ъв форума да се изкаже. Толкова грандомания не ми изглежда нормална...

# 108
  • София
От ден на ден ми става по-противен този човек.Вчера ''банда некадърници'' днес за сланината.Само той е свестен и ни прави услуга,че се бъхта да ни вкара в правия път.

Сефте Simple Smile)) Абе няма ли някой психолог/психиатър ъв форума да се изкаже. Толкова грандомания не ми изглежда нормална...
Превръща се в Тато, засега успешно.

# 109
  • Tам през Атлантическия океан
.

Затлъстелият черен дроб може и да е от прекомерни количества фруктоза. Фрешове, например.

И още

Цитат
Мастният черен дроб често се наблюдава при вегетарианци и при хора спазващи драстични диети. При рязко ограничаване на храната, черният дроб започва да се запасява с мазнини, за да се запазят основните жизнени функции на организма.

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/food/news_2731.html

# 110
А защо трябва да доказваш, че ракът на белия дроб ти е от пушене? Щом пушиш, пиеш, взимаш наркотици, доказва се елементарно с тестове, значи умишлено вредиш на здравето си - директно ти се вдига тройно/петорно здравната осигуровка, без значение здрав ли си, болен ли си и готово.

Няма как който и да е да бъде обявяван така лесно за вечно пушещ, пиещ, ядящ нещо си и прочие. Защото много хора днес са пушачи, следващата седмица не са, допреди ден почти не са употребявали  алкохол, но днес решават да му се отдадат за месец. Знаем колко много хора все отказват цигарите през няколко месеца и някои успяват за по няколко месеца, други пък за много по-дълго. Само като си помисля за такъв абсурд с установяване чрез тестове и ми става лошо. Никога няма да бъдат отделени толкова пари за милиони тестове всеки месец, че и по-често, и за цялото едно такова дебнене и засичане. Дори сега като го написах се зачудих даже дали си струваше.
Нищо не трябва да доказваш. Ако си болен трябва да ти се помогне. Специално по отношение на здравето съм на това мнение.

# 111
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Какво ще кажете за това изказване на премиера?
Ще кажа, че ако този ....... утре падне от личния хеликоптер, няма да ми стане мъчно и колкото за удавен плъх.

# 112
  • Ямбол
Ще кажа, че ако този ....... утре падне от личния хеликоптер, няма да ми стане мъчно и колкото за удавен плъх.
Това не е грозно изказване, това е просташко и слизаш дори под неговото ниво.
Нещо като Бела с котките.

# 113
Това не е грозно изказване, това е просташко и слизаш дори под неговото ниво.
Нещо като Бела с котките.

Много точно! Peace

# 114
А защо трябва да доказваш, че ракът на белия дроб ти е от пушене? Щом пушиш, пиеш, взимаш наркотици, доказва се елементарно с тестове, значи умишлено вредиш на здравето си - директно ти се вдига тройно/петорно здравната осигуровка, без значение здрав ли си, болен ли си и готово.
Баш така едва ли, щото все пак не можеш да пикаеш през час да те видят пил ли си ( кой не е пил поне веднъж повече отколкото трябва), но например тук ако извикаш ( или ти извикат) линейка защото си пиян след това ти я плащаш. Осигуровките са еднакви иначе. Но и това води до комични случаи, защото на работа една колежка припадна в офиса и извикаха линейка ( според мен защото беше на диета, но не съм лекар все пак). Дойде линейка, тя се освести веднага, но тъй като по време на случката имаше почерпка за рожден ден с просеко (въпреки че за всеки е имало по една чаша, стотина мл, и дори не знам тя дали я е изпила) след това й пратиха сметка за плащане Rolling Eyes Знам, че дълго се
разправя във здравната каса след това.
Така или иначе на това правителство всичките здравни идеи са като мислени от кроманьонец. Вместо да се поогледат малко как се прави в 21 век, те пускат все по абсурдни и по абсурдни кьорфшеци.

пп. абсолютно немислимо е в същия 21 век да няма обществено осигуряване. Защото сме общество, т.е. и бедните, болните и децата също имат право на живот, но и защото не знаете как може да се обърне палачинката за един миг.

# 115
Напоследък се замислям дали въобще да плащам данъци и осигуровки. Цял живот сме плащали с мъжа ми, не сме били на държавна работаа никога, не сме взели дори стотинка -  нито под формата на детски, нито социални, нито никакви пари от държавата.  Въпреки всичко като се наложи да ползваме услугите на здравеопазването ни все се налага да плащаме.

То ако имаше избор, много хора щяха да направят този.
Ама никой не ги пита.
Аз помня предходното пожарникарско управление - парите за здраве бяха бастардисани по други направления. Вие помните ли? Знаете ли къде отидоха и дали ги върнаха?  Sunglasses
Премиерът, например, колко ще се бръкне сега? Той е определено с наднормено тегло.
Околните му мускулни маси от фитнеса, тъпкани с химикали?
Аз колко да се бръкна, като си вредя на здравето, когато от време на време пускам телевизор? Той е много нездравословен, особено на БГ програми, бъкани с новини, от които се подават смутителите на нервната система и психическото здраве на нацията.

Истината е тази:
Той и без това ББ сутрин каже едно, на обяд го поизмени, а вечер ни укорява, че не сме чули добре и никога не е казвал подобно нещо. Whistling Добре, че спря да изскача от телевизора по всяко време на денонощието, че ми лазеше по нервната система.

# 116
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
 Wink

# 117
  В моето семейство всички сме здравноосигурени. Не бих могла да кажа, че когато ми се наложи да се възползваме от здравеопазването  се е налагало да плащаме въпреки това. Налагало се е да ДОплащаме, но не и да плащаме изцяло лечение newsm78

Пример - за операция, която се поема по здравна каса можеш за избереш да доплатиш за друг метод разликата, която не се поема от касата или разни консумативи или изследвания. Не мисля, че на здравноосигурените хора им не налага да плащат хиляди лева за операции. Ако системата не беше солидарна, тези цени не биха могли по никой начин да покрият от здравните  вноски newsm78

# 118
Пресен пример за състоянието на здравната ни система - разговор с личната лекарка от преди две седмици
"Добър ден, искам да си запиша час за профилактичен преглед, тъй като последно сме се виждали миналия Септември."
 "Обади се към края на Декември, защото от Касата не са превели пари за профилактични прегледи сега."
"Добре, но няма ли да ме глобят ако не се видим до края на годината?"
"Не знам, но като няма пари за профилактика, няма часове."

та така ....можех да кажа, че нещо ме боли и да отида, но има ли смисъл. Да не говорим за каква профилактика става въпрос.
И въпреки че всички домашни се осигуряваме, редовно заплащам ИЗЦЯЛО лечение или преглед, поради липса на заветните направления.
Единствено не мога да си кривя душата - за раждането не са ми искали нито лев....

# 119
Тези да не си отидат предсрочно?  Mr. Green
Който е опитва да се меси на ракийката и сланинката на българина, сякаш, няма много да се задържи на власт?  Joy
А встрани от майтапа - болестите идват от много по-комплексни и непредвидими фактори , а не от 50гр. ракия.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт