"Който пие ракия, пуши и яде сланина, да си плаща"

• 12 043
  • 154
  •   1
Отговори
# 90
Колко е скъпа тая сланина, да му се не види?

# 91
И как ще познаят, че съм яла сланина, та да ме таксуват? newsm78

Отиваш на лекар, правят ти изследвания, ако намелят проблем решават, че това е от нездравословно хранене, за което си виновна, и те пращат вкъщи да се срамуваш. Ако имаш проблеми с белите дробове - значи задължително пушиш като комин, и пак марш вкъщи. С черния дроб - пиеш като смок, и пак така.

А сериозният отговор... все още се търси...

# 92
Един дребноклетъчен рак на белия дроб тип овесени ядки не си личи, че е от пушене ли?

# 93
  • София
Колко е скъпа тая сланина, да му се не види?

Миналата зима я гледах 8-9 лв килото. Колкото свинското.

# 94
И при нас е толкова.

# 95
На това му казвате скъпо?  Rolling Eyes
Сланината е като трюфела- яде се в малки количества, за да ви бъде вкусно. Представям си на закуска някой да изруча пет филии хляб със сланинка.

# 96
Ами скъпо е.
Защото все още битува мнението, вкл. и в Бойковото изказване, че сланина ядат бедните.

# 97
И как ще познаят, че съм яла сланина, та да ме таксуват? newsm78
разпити с мъчения по клинична пътека сигурно.
Joy
Това ме разсмя.

# 98
От ден на ден ми става по-противен този човек.Вчера ''банда некадърници'' днес за сланината.Само той е свестен и ни прави услуга,че се бъхта да ни вкара в правия път.Някой по-назад спомена за кметовете с лимузини.Защо наистина не им държат сметка,правят проверки от нап и т.н.?

# 99
Един дребноклетъчен рак на белия дроб тип овесени ядки не си личи, че е от пушене ли?

Разбира се, че много неща може да си личи какви са.
Аз не съм медицинско лице, но знам, че много от вредите, свързани с пушенето могат да бъдат открити с точност. И въпреки това не при всеки случай е сигурно - в това пък съм абсолютно убедена (имам предвид откъде идва поражението). Може около теб да се е пушело, дори умерено, но организмът ти точно в определен момент да го понесе много по-тежко, отколкото други. Ти ли ще си виновна? Освен това от двама, които пушат по кутия цигари на ден, единият може вече да е увреден, а другият към този момент -не. за това каква процедура за таксуване ще изровят?
Навремето след преглед на дядо ми един лекар беше казал на майка ми "Съжалявам, но този човек е пил твърде много през целия си живот. Черният му дроб е разбит от алкохол.". А дядо ми изпиваше по сто грама на година. А да не разказвам на баща ми колко диагнози му "изврачуваха". Изкараха го, че вече не съществува, и то всеки специалист по различна причина (около десет). Мерси за такава система, да ме вкарват в таблици, дето не се знае реални ли са изобщо. Или пък само едни, които са "видимо" за там да плащат повече, а тези, на които не им личи със сигурност поне засега, без глоба.
Както и да е, мисля, че няма да стане точно, каквото се говори.

# 100
Той и без това ББ сутрин каже едно, на обяд го поизмени, а вечер ни укорява, че не сме чули добре и никога не е казвал подобно нещо. Whistling Добре, че спря да изскача от телевизора по всяко време на денонощието, че ми лазеше по нервната система.

# 101
  • София
А защо трябва да доказваш, че ракът на белия дроб ти е от пушене? Щом пушиш, пиеш, взимаш наркотици, доказва се елементарно с тестове, значи умишлено вредиш на здравето си - директно ти се вдига тройно/петорно здравната осигуровка, без значение здрав ли си, болен ли си и готово.

# 102
Разбит черен дроб-алкохол обикновено е лаишко заключение.ДокторЯта най-добре трябва да знаят,че големи увреждания се получават предимно от силни лекарства,както е при някои онкоболни.

# 103
Иде ред на киселото зеле, много сол нездравословно е

# 104
Проблемът е в "матреала", дето си е избра проста мутра за премиер, и то за втори път! Sunglasses Сега да си му сърба попарата.  chef То за толкова години кой ли не се изреди да "лекува" България и българите, та един Биби ли няма да ги оправи?!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт