"Който пие ракия, пуши и яде сланина, да си плаща"

• 12 057
  • 154
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Цигарите и алкохола си имат висока цена и акциз и сега, част от който би трябвало да отива в ЗК.

# 76
Абе, нали щеше да излиза книга с негови крилати изрази. Излезна ли вече ????

# 77
Всеки знае, че сланината запушва артериите, но ракията ги прочиства.

Цитатите, които Дневник често вади, са по подобие на Bushism of the Day, когато президент беше George W. Bush и сп. Salon му ловеше бисерите.

# 78
за сланината изобщо не е вярно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ама цяла книга щеше да излиза, така бях прочела някъде. Сборник от мъдрости и афоризми. Аз я чакам за да я преведа и пусна на западната публика. Те негвите са като коани...ако вникнеш, постигаш нирвана.

# 79
За мат'ряла и каките са ми едни от любимите  Grinning

# 80
за сланината изобщо не е вярно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не, естествено. Хората, които ядат сланина са много по-здрави от тези,  които консумират полуфабрикати - луканчица, филенце, наденички. Съдовете се запушват най-вече от сладките неща, от хидрогенираните мазнини, с които се произвеждат. ББ е зле информиран.

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 20:14 от Sunshine Mom

# 81
  • София
Любопитна съм как точно ще се установява дали някой пуши или пие и колко точно: чаша, две, бутилка?
Естествено, че всеки ще твърди, че е по-чист от росна капка.

# 82
  • на брега на морето
Според него до 5 години трябва да се вземат тежки решения - или да се запази системата по този начин и да се увеличава здравната вноска всяка година, или трябва друг вид данък да бъде увеличен. - Москов.
Скрит текст:
Хората бяха много изплашени, защото когато се събираше съдът, винаги се случваха неприятни работи. Последния път например съдът беше решил, че въздухът е собственост на графините Череша, и затова всеки, който диша, трябваше да плаща наем на управата на замъка. Веднъж в месеца Домат обикаляше къщите, караше хората да дишат дълбоко и вземаше мярка на дъха им, после правеше някакви умножения и накрая определяше размера на данъка. Чичо Тиквичка, както знаете, въздишаше непрекъснато и затова беше обложен с извънредно висок данък.

Дон Домат пръв взе думата и каза всред дълбоката тишина:

— Напоследък приходите на замъка са твърде оскъдни. Както знаете, двете бедни стари госпожи, пълни сираци, живеят в голяма мизерия и се намират в печалната необходимост да издържат дука Мандарина и барона Портокал, за да не ги оставят да умрат от глад.
...

— Благородните графини, наши любими господарки, представиха иск, написан на обгербвана хартия, за да добият признание на едно важно тяхно право. Адвокате, прочетете документа!

Господин Грах се надигна, изкашля се, изпъчи важно гърдите си и зачете:

— Долуподписаните Череша първа и Череша втора смятат, че бидейки собственички на въздуха, трябва да бъдат признати и за собственички на дъжда. Затова те искат от всички граждани да им заплащат в бъдеще такса, възлизаща на сто лири за обикновен валеж, на двеста лири за буря с гръмотевици и светкавици, на триста лири за снеговалеж и на четиристотин лири за градушка. Следват подписи.

Господин Грах седна. Председателят попита:

— Правилно ли са поставени гербовите марки?

— Да, господин председателю — отговори господин Грах, като скочи отново на крака.

— Много добре — заключи Домат, — щом като гербовите марки са в ред, значи графините имат право и съдът се оттегля на съвещание, за да произнесе присъдата.

Дон Домат стана, повдигна тогата си, която се беше смъкнала от раменете му, и се оттегли в една стаичка, за да обмисли присъдата.

Маестро Круша бутна леко с лакът съседа си и кротко му прошепна:

— Мислите ли, че е правилно да се плаща и за градушката? Разбирам за дъждовете и за снега, те са полезни за посевите, но една градушка е сама по себе си цяло нещастие, а те я облагат отгоре на всичко с най-високата такса.

Праз не отговори. Той продължаваше да глади нервно мустаците си, подпомаган от жена си, която по този начин си изкарваше яда.

# 83
  • София
Котьо  202uu

# 84
Ей тая тема замалко да се превърне в място за оплюване на нелицеприятните всекиму персони като свекървите например  hahaha.
Целта на мероприятието е вдигане на здравните вноски. На редовно плащащите. Щото е най-лесно. Вместо да се принуди най-голямата група неплащащи/циганите/ да си плащат, а не само да ползват. И вместо да се погнат всички, които източват ЗК. А те са не тези, дето ядат сланина поради липса на пари за качествена храна. Щото тези не ходят на лекар, нямат ЗО.
От едно сдружение на болни, в което членувам, отиде зам. председателя на тази мила сбирка с премиера. Коментарът й: останах изумена какъв човек стои начело на държавата ни. Господ да ни е на помощ. На всички. Praynig

Хм, аз мимоходом чух изказването му и останах с впечатлението, че целта му е да обоснове въвеждането на данък вредни храни и увеличаването акциза на цигарите.  Наистина ли ще вдигат здравните осигуровки? Колко % ще стават?

# 85
  • София
Данъкът върху вредните храни май отпадна. А за здравните осигуровки - още не е ясно колко ще ги вдигат, явно ББ пуска пробни изстрели в тази посока. Засега само благослови кметовете да вдигат местните данъци, другото - нататък.

# 86
NumLock, благодаря. Аз това за сланината го свързах с продуктите с хидрогенирани мазнини, дето уж щяха ги облагат с данък. За цигарите го свързах с новия по-висок акциз. А за ракията - нали днес казанджиите протестираха и те нещо като данъчен склад щели да станат и да се облагат с акциз. Та си дишах спокойно, защото нищо от това не ме засяга. Ама ако вдигнат здравните осигуровки съм против.

# 87
Цигарите и ракията са вредни за липидния профил, сланината не. Peace
По-добре сланина, отколкото маргарин. Но е скъпичка.

# 88
И как ще познаят, че съм яла сланина, та да ме таксуват? newsm78

# 89
И как ще познаят, че съм яла сланина, та да ме таксуват? newsm78
разпити с мъчения по клинична пътека сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт