"Който пие ракия, пуши и яде сланина, да си плаща"

• 12 036
  • 154
  •   1
Отговори
# 135
"съгласни ли сте да плащате за нечия неработеща по избор съпруга?"

Ако ТОЙ е много умен и продуктивен, ако тая съпруга отгледа спретнати и възпитани дечица- да, ще плащам, перфектна инвестиция.

Вече глупости почвате да говорите.

# 136
Не съм съгласна да плащам за хора, който са трайно безработни, не страдат от никакви заболявания, които ги възпрепятстват да се трудят  Peace Тях да ги осигуряват близките им.

# 137
 Ами то за да отидеш на лекар, първо те проверяват по егн-то дали си здравноосигурен. Оттам нататък хората си имат по два ценоразписа - какво се поема по каса за здравноосигурените и колко струва, ако не са. Ако искаш.

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 16:15 от Iris04

# 138
Оф, без пушене и пиене за Коледа си е драма...
точно...според мен, прекалено спартанският начин на живот се отразява много негативно върху здравето и визията. Всички веганци ми изглеждат преждевременно състарени. За въздържателите няма да говоря. Приятелят ми не пие, не пуши и е вегетарянец . По-малък е от мен с 4 години, а изглежда по-голям. Според мен е именно от здравословния живот.

# 139
  • София
точно...според мен, прекалено спартанският начин на живот се отразява много негативно върху здравето и визията. Всички веганци ми изглеждат преждевременно състарени. За въздържателите няма да говоря. Приятелят ми не пие, не пуши и е вегетарянец . По-малък е от мен с 4 години, а изглежда по-голям. Според мен е именно от здравословния живот.
Защо ли си мисля, че Елица го каза по-скоро иронично..за всички, за които Коледата не е истинска без дим и пиячка  Laughing

# 140

Ооо, не повдигай тази тема, моля те  Mr. Green

# 141
Здравната култура у нас е под нулата, а профилактика мръсна дума.

Това е мит някакъв.
Такова ходене по гинеколози, мамолози, ендрокинолози и какви ли не лози, тук няма.
С познанията си за болести и лекарства една средно-статистическа българка, може да започне като личен лекар тук.

# 142
И това по-добре ли е, да нямаш достъп или да си небрежен към здравето си?

# 143
  • София

Това е мит някакъв.
Такова ходене по гинеколози, мамолози, ендрокинолози и какви ли не лози, тук няма.
С познанията си за болести и лекарства една средно-статистическа българка, може да започне като личен лекар тук.
Абсолютно вярно. Знам го от роднини и приятели, които живеят с години вече по Англия и САЩ. Ама не им разваляй митовете на съфорумките..и без това няма да ти/ни повярват  Wink  Hug

# 144
  • София
Цъ, до ген си е, търси някой по-младолик.
Мен от скоро не ме питат кой клас съм, с пушене, без пушене все тая... Но цигарите не се отразяват добре на кожата, изпробвано. За колко пиене говориш, не зная, но ако се правиш на мотика всеки ден, едва ли ще изглеждаш по-добре от приятеля си.

# 145
Прекален светец и Богу не е драг, Elica. Няма нищо лошо в това човек да пие по празници. Те така са създадени традиционно. Не мсиля, че е случайно това, че от векове се пие и плюска по празници.

# 146
  • Варна

Това е мит някакъв.
и аз съм на това мнение.
 А за опашките при педиатрите да не говорим.

# 147
  • Ямбол
Направо развалихте мита за чужбинската здравна система.

# 148
Че кой не знае за чужбинската система?
Така е, но трябва ли да е така?
И трябва ли и тук да стане така?

# 149
  • Ямбол
Не ме вълнува много чужбинската система, но съм срещала не малко хвалби именно за английската.
Имам роднина в САЩ, който ми е споделял, че са му вдигнали здравната осигуровка или застраховка(не знам как точно се води), заради това, че е споделил с личния си лекар, че изпива 6(шест) кенчета бира седмично, техните са по 330мл. Не че искам и тук да стане така, но алкохолните гъби мисля, че трябва да си плащат малко повече от акциза.

Общи условия

Активация на акаунт