Силен косопад

• 8 692
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Според мен и това което аз съм ползвана ефикасни капсули против косопад са пантогар, приорин и анакапс. Но не откриеш ли проблема за косопада(както е при мен) тези капсули могат да ти помогнат единствено за укрепване на косъма и евентуално леко намаляване на косопада,но няма да го спрат.

# 16
Ами правих си всякакви изследвания и здравословно всичко е наред уж... но косопада не си спира. Става доста тревожно вече. Падат косми ей така докато си седя, не само след къпане... Може би трябва да ползвам и нещо против пърхот.

Някой ползвал ли е ампулите urti complex? И имат ли ефект?

Трябва ми нещо, което не само ще спре косопада, но и ще подпомогне за израстване на нова коса.

Последна редакция: пн, 07 дек 2015, 12:33 от Viksi89

# 17
И аз искам да си купя или лосион или ампули за косопада, но не мога да се спра на нищо. Искам нещо ефикасно и изпробвано.

Може ли да ми предложите нещо за мазане?

Иначе витамини пия поне за подсилване на косата, но без мазане не става.Трябва да е комбинирано.

# 18
Изобщо не искам да те отчайвам, но дори TSH да е в норма, това още не значи, че нямаш автоимунен процес. Ако е започнал скоро, може просто да не се е отразил все още на нивата на хормона. Аз бях така над една година - с нормални хормонални стойности, но с антитела с космически параметри. Трябвало е да ти пуснат антителата за изследване...ТАТ, МАТ - само TSH  ли пуснаха?  Rolling Eyes

Моят косопад не спира дори след агресивно наблъскване  с желязо заради анемия, дори след като вече трета или четвърта година съм на изкуствен хормон. Ръся косми навсякъде, задръствам прахосмукачката, канала в банята, сутрин като видя калъфката ми се доплаква...постоянно ги усещам като паднат под пуловера по гърба ми и бъркам с ръка по гърба си като маймуна да ги махам. Вечер се случва да имам и в сутиена дори  ooooh!

Тривитаминол, маски - не ми действат. Действаше ми само Дуфастон, когато тази година бях бременна, но после всичко окапа с тройна сила.

# 19
Anabelle*, не мисля, че имам проблем с щитовидната жлеза, предвид изследванията и прегледа, които си правих. Правих си и пкк и изследване на кръвната захар и всичко ми е в норми.

Наскоро ходих на невролог, защото не се чувствах добре от месеци и се оказа, че не съм добре с нервите и сега съм на 5 вида лекарства, които пия всеки ден.

Та предполагам този силен косопад, който имам се дължи на проблемите с нервната ми система. Но не знам как да го овладея, вече е много зле... постоянно си капе. Мисля си, че може би в момента нищо не мога да направя и трябва да мине време и чак след като се нормализира състоянието ми ще спре и косопада, но имам чувството, че ще остана без коса до тогава и съм доста притеснена вече.  Cry

# 20
  • София
Но не знам как да го овладея, вече е много зле... постоянно си капе.

А някои от съветите в темата пробва ли?

# 21

А някои от съветите в темата пробва ли?

Смених си шампоана, ползвам такъв против пърхот и косопад, хининова вода, слагам си и ампули против косопад, но не виждам подобрение никакво.

Ако косопада ми е вследствие на проблеми с нервите, както и най-вероятно е, не мисля, че с каквото и да се мажа ще има ефект и именно това е което ме притеснява...

# 22
здравейте от личен опит искам да ви препоръчам маска за коса с ад3е + с арганово масло .
Намерих си го в една ветеринарна аптека мисля че го има на всякъде.Втривам го в скалпа си веднъж седмично и стоя около два часа ефектът е страхотен.Цената беше около три лв.50 мл.

# 23
  • България
здравейте от личен опит искам да ви препоръчам маска за коса с ад3е + с арганово масло .
Намерих си го в една ветеринарна аптека мисля че го има на всякъде.Втривам го в скалпа си веднъж седмично и стоя около два часа ефектът е страхотен.Цената беше около три лв.50 мл.
На коя фирма е маската? Може ли да я снимаш?

# 24
Може би от стрес го получаваш?
Аз също имам косопад в момента и съм се навила да пробвам капсулите на Дюкре и шампоан от същата серия или пък на Виши ще си взема и някакви ампули. Скъпичко е, но не мисля, че човек трябва да пести, ако косата капе...
За нерви пия капсули Сладки сънища, когато усетя нужда.
Като нервен човек с косопад, плюс хипохондрик, претоварен със задачи в момента, ще ти кажа, че най-важно е да излизаш, да общуваш, да се радваш на живота, да релаксираш! Има голям ефект върху всички болести и от личен опит говоря!

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 10:09 от kiticat

# 25
и на мен ужасно ми пада коса...и още тази себорея.... Sad

# 26
Може би от стрес го получаваш?
Аз също имам косопад в момента и съм се навила да пробвам капсулите на Дюкре и шампоан от същата серия или пък на Виши ще си взема и някакви ампули. Скъпичко е, но не мисля, че човек трябва да пести, ако косата капе...
За нерви пия капсули Сладки сънища, когато усетя нужда.
Като нервен човек с косопад, плюс хипохондрик, претоварен със задачи в момента, ще ти кажа, че най-важно е да излизаш, да общуваш, да се радваш на живота, да релаксираш! Има голям ефект върху всички болести и от личен опит говоря!

Kiticat, благодаря ти много за съветите. Това със сигурност е много вярно, защото доста хора вече ми го казаха, даже и личната ми. Въпроса е, че тоя упорит косопад не спира и вече адски ми оредя косата, мазах се с какво ли не.... каквото са ми казали, всичко направих. Ама не спира да пада.
Да не говоря, че като цяло почти не ми растат косми и по тялото. Даже веждите не съм си скубала от не знам кога... просто не растат. Миглите ми и те. А аз съм по принцип с гъста, тъмна коса и твърд косъм.

Чудя се вече...мислих си, че ще се нормализират нещата, но може би ще трябва да отида на кожен, който да ми обърне нужното внимание, защото проблема ми се вижда странен.  Confused

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 12:37 от Viksi89

# 27
Kiticat, благодаря ти много за съветите. Това със сигурност е много вярно, защото доста хора вече ми го казаха, даже и личната ми. Въпроса е, че тоя упорит косопад не спира и вече адски ми оредя косата, мазах се с какво ли не.... каквото са ми казали, всичко направих. Ама не спира да пада.
Да не говоря, че като цяло почти не ми растат косми и по тялото. Даже веждите не съм си скубала от не знам кога... просто не растат. Миглите ми и те. А аз съм по принцип с гъста, тъмна коса и твърд косъм.

Чудя се вече...мислих си, че ще се нормализират нещата, но може би ще трябва да отида на кожен, който да ми обърне нужното внимание, защото проблема ми се вижда странен.  Confused

Хубаво е да се посъветваш със специалист - да. Но не очаквай чудеса. Възможно е проблемът да се окаже упорит. Просто прави всичко необходимо, вярвай, че ще се оправиш, избягвай стреса и гледай да не се тормозиш много, много с този проблем - помисли колко много хора страдат от далеч по-тежки неща, но се борят и гледат позитивно.  bouquet Стресът около това защо не ти минава, само влошава нещата.

# 28
На коя фирма е маската? Може ли да я снимаш?

Здравей,
ето намерих линк с тривитаминола:
http://farmavet-emag.com/product/1095/ad3e-arganovo-maslo-100-ml.html

аз си го закупих от аптека но вероятно може и онлайн да се закупи  newsm78

# 29
Здравейте!
Преди няколко години имах проблем със силен косопад. Тогава пробвах: билка чемерика (с нея се борави много внимателно, защото е отровна),  втриване на чесън в скалпа, ампули с екстракт от коприва и поне още няколко неща... Помогнаха ми продуктите от серията Дюкре. Ползвах капсули, шампоан и ампули против косопад. Нещата се нормализираха за около месец. Вярно, че ми излезе скъпичко(поне 120-130лв), но при мен имаше ефект. Тогава не съм правила изследвания. Причините за косопада могат да са най-различни. Най-точен съвет вероятно ще даде специалист.
Пожелавам успех на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт