Какво правят Вашите ученици лятото?

 • 21 336
 • 190
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 489
Здравейте!

С какво се занимават Вашите деца през лятната ваканция? Изключваме четене на книги. Пращате ли ги на курсове, лагери, занимални и т.н.?

# 1
 • Мнения: 4 408
Дъщеря ми ще бъде тази година първи клас, но се наложи още от това лято да я запишем на лятна занималня. Там пишат всеки ден и играят. Общо взето това е. Най-много ме е яд, че откакто е тръгнала на ясла, тя реално няма ваканции. Почивките й са, когато ние излезем отпуска - т.е. 20 дни в годината. Ще усети какво е истинска ваканция като стане 4-5 клас някъде, обаче за сега това ни е единствения вариант. Усещам, че е вече доста уморена и чакам с нетърпение лятната отпуска, за да можем всички да си починем.

# 2
 • Мнения: 5 262
или са с нас на ваканция или са на зелена занималня или баба им ги води на почивка.

# 3
 • На брега на реката
 • Мнения: 4 361
По стечение на обстоятелствата ни се налага поддържаме добро ниво на английския език и голямата ходи през ден на уроци по английски език. Но пък й харесва и не го усеща единия час. Периодично я записвам на лагери, последният беше еднодневен за праисторическия живот и мина неусетно. Оглеждам се за още такива.
Иначе играе със съседчетата навън, със сестра си, чете книги, решава задачи.
Скоро предстои море, селски приключение и в края на август отново на училище.

# 4
 • Мнения: 8 343
 Оставям и двете си деца да правят това което искат и намерят за добре. Единственото им задължение е да си четат книгите от списъка. Може и да не е много правилно, но смятам,че имат право да бездействат, ако учат добре през учебната година.

# 5
 • София
 • Мнения: 12 319
Според възрастта, различно.
Най-голямата миналото лято помагаше в кантората 1 месец, докато ние с баща им почивахме. Тази година ще се редува с по-малката дъщеря през юли и август. Тя през следващата учебна година завършва гимназия, а втората дъщеря ще бъде в 10-ти клас. Така ще имат възможност да си заработят джобни, а аз ще почивам. През времето, когато едната е в кантората, другата може да си планира свободното време по своя преценка. Двете ще гостуват на племенницата ми в чужбина в началото на септември и после ще отскочат заедно до морето.
Третата ни дъщеря ще бъде в 5-ти клас. Беше вече на лагер от училище. В момента е на море с едните баба и дядо. Когато се върне, ще наблегне на задължителните книги. През август ще е с мен, с татко им и с Малчо на почивка и ще продължава с четенето. В началото на септември ще бъде с другите баба и дядо на вилата. Оставили сме я да почива активно това лято, защото много се измори през годината.
Малчо е на 4 г. Той още е "извън системата" и при него няма разлика. Този и другия месец ще си го гледам аз, а в началото на септември и той отива с баба, дядо и малката кака на вилата.

# 6
 • Мнения: X
Оставям и двете си деца да правят това което искат и намерят за добре. Единственото им задължение е да си четат книгите от списъка. Може и да не е много правилно, но смятам,че имат право да бездействат, ако учат добре през учебната година.
Общо взето подкрепям, но с добавка, че дъщеря ми се занимава по 20 минути на ден по БЕЛ, 20-по математика и 20-по английски. В останалото време е волна птичка. Рисуването ѝ е голямата страст. Почти всеки ден е на плуване, защото има лека форма на гръбначно изкривяване и се надяваме да се оправят или поне стопират нещата с плуването. За щастие, аз работя основно от дома и навсякъде където мога да включа лаптопа и рутера работата ми върви, така че до септември не планираме връщане в София и беснеенето и кифлеенето навън с приятелки върви с пълна пара.

# 7
 • Мнения: 14 794
Синът ми завърши 5-ти клас на 15.06. След това беше 2 седмици на лятно училище от курса по английски, от понеделник до петък по 3 ч и 20 мин + 3 пъти седмично плуване. Накрая имаше изпит и сега е свободен през следващите 2 седмици. Четенето на книги е ясно, ходи и 3 пъти седмично на плуване. През другото време прави каквото си поиска. След 2 седмици заминава за 7 дни на летен лагер с изучаване на английски език и после пак е волна птичка до септември. Четенето и плуването ще продължат разбира се

# 8
 • Мнения: X
Моята дъщеря ходи в понеделник, сряда и петък на  карате по 2часа е тренировката и на английски, неделя 2 часа ходи на рисуване, вкъщи чете книгите от списъка, решава по някоя задача, и пише домашните по английски.От 11до 13.07 ще е на обучение в археологически музей.

# 9
 • София
 • Мнения: 226
Моят син е бъдещ седмокласник. Оставила съм го да почива както намери за добре. Завърши с пълно отличие и не го карам да учи през лятото.
Беше на лагер в Гърция, след 2 седмици отиваме на семейна почивка.
Какво да ви кажа ..... ляга си много късно, спи до обяд, играе на компютъра и футбол по няколко часа.

# 10
 • София
 • Мнения: 489
Ясно.. общо взето и при Вас е свобода. И аз съм за почивка през ваканцията, но нищоправенето също не ми допада особено. Затова ще обмисля плуване например. Благодаря!

# 11
 • Мнения: 9 879
Уж не ги оставям да стоят без работа, а все имам чувството, че нищо не правят. Ходят на различни занимални и клубове по интереси, пътуваме и обикаляме нови места, ама като ги гледам, не са се обогатили особено 😂 иначе по цял ден ще четат, ама нищо смислено като цяло.

# 12
 • Мнения: 11 845
      От ПГ до сега- предстои седми клас, има задължително две седмици на някакъв летен лагер, но без преспиване- с прибиране у дома.Лагерите са сред природата и децата се занимават с различни спортове- ориентиране, стрелба с лък, катерене, каяци, езда и др. Две поредни години ходи по два месеца на плуване. После с мен на плаж, после -две седмици на планина семейно.

Междувременно чете книги, не го занимават с друго, освен в началото на септември малко преговор.

За съжаление, тази година малко се объркаха плановете, в началото на ваканцията детето и аз с него  бяхме в болница и сега още лекува последици./Пневмония/ Така се прекрати внезапно летния лагер, не го записах на плуване, плажът е разрешен в края на юли, а за планина нямаме още организация.

# 13
 • София/Севлиево
 • Мнения: 10 879
Моят сега е при баба и дядо и съм го оставила да си почива,но с тях всеки ден чете,пише по 1 диктовка и решава текстови задачи-той ще е трети клас.Иначе досега всяко лято все пътувахме,но т.к.за това с ММ имаме други планове засега ще е на бабин дом до към 13 август, а ако се наложи и до 15 септември...

# 14
 • Мнения: 5 435
Дъщеря ми ще е трети клас, от 3та група в градината до миналата година включително ходеше на лятна занималня. Даже година не пожела и честно казано се радвам, защото видях че госпожата е взела 25 деца да гледа, а миналата година бяха до 15 деца максимум. Та сега освен четенето на книги и книжка със задачи, идва с мен на работа до обяд, и после е с баща и. При мен има деца и си играят добре.Баща и повече работи през нощта и през деня често е свободен. А забравих че беше и на лагер от училище!

Общи условия

Активация на акаунт