Отговори
# 60
Благодаря за подробната информация bouquet Не съм ги изследвала, а може би трябва. Месо и яйца не обичам - месо ям рядко, яйца не ям. Хубавото е, че поне ям домашно кисело мляко Whistling а месо ще се напъна да ям повече!

# 61
  • София
Новата тема е оформена страхотно Simple Smile Браво !  bouquet
По повод покупките, аз съм решила след НГ да почваме. Исках да ми мине ФМ, тя беше в петък, ей така да знам че всичко му е наред и да си пазаруваме спокойно, ама сега и с коледните подаръци...... няма да останат пари за бебо. Та за ФМ всичко ни е наред, само ми казаха че моя кръвопоток показвал че по някое време през бременността мога да вдигна високо кръвно и ме пита дали имаме хора в родата с високо кръвно. Мама и баба са с такова ама аз не се притесних защото то все ми е ниско около 60 на 100, имам апарат вкъщи та ще го следя Simple Smile
За помощта предпочитам мама да ми помага  Mr. Green тя живее близо и ще си ходи вкъщи, свекито е на 300 км и ще е като на гости, ама иначе мисля ММ да си вземе полагащите му се две седмици и да се опитаме да се справим сами и ако се наложи да викам и мама Simple Smile
За храната аз от нищо не се ограничавам, даже и джънк фууд си хапвам като ми се яде. Задължително всеки ден ям плодове, но аз си обичам по принцип и не се насилвам, сладко от както съм бременна ми се яде по-малко и хапвам рядко. С кг за сега съм супер, качила съм само 1-2 кг спрямо началните преди бременността ( с гаденето в началото бях свалила 4)

# 62
Здравейте Мами,

някоя от вас случайно да знае за йога за бремнни в района на Младост и Дървеница.
И някакъв съвет, кога да почна да ходя при доктор, който ще ме изражда.
Моята лекарка все ми вика има време има време....

# 63
Темата е страхотна!!! Grinning Напълно подходяща за духа на Коледа.
За помощта мога да разчитам и на майка ми и на свекърва ми. И двете живеят близо. Аз по принцип съм човек с характер и не знам дали ще ги изтърпя. С майка ми много, много не се спогаждаме, така че ако ме ядоса няма да я търпя много. За свекито- не сме имали конфликти или някакви подобни ситуации, нооо никога не е късно Laughing.Далеч съм от мисълта, че ще мога да се справя съвсем сама с това малко същество, така че поне първите една, две седмици ще имам нужда от помощ.
За сладкото - аз и преди за забременя не си падах много по него и сега. Е вярно от време на време ми се преяжда, но всичко е в границите на нормалното. Иначе изяждам плодове с килограми. Всякакви и под всякаква форма.

# 64
Каква кашлица ме е почнала Sad ... Всяка нощ ставам към 2-3ч да пия чайове, а после съм парцал цял ден. Пия сироп, ям джинджифил, правя пилешки супички, но не, кашлицата е гадна и упорита, че и гърлото ме боли.. Ще удържа още ден-два и ако няма подобрение ще ходя на лекар.
Ей, имайте си доверие, момичета:). Синът ни като се роди двамата с мъжа ми памперс не бяхме виждали. Дойде той да ме вземе от родилното, подредихме се за снимка, а фотографчето вика - нямате ли други гости?! викам - не:). Искахме сами да започнем, пък и какво му трябва на едно бебе, освен майка му, в началото? За памперсите следвахме съвета на приятелка: "картинката отпред"Wink. Забавно беше, но ни трябваше само около седмица да свикнем един с друг и с новата ситуация. И таткото излезе бързо от вцепенението, което го беше обхванало след раждането:D. Беше много смешен - аз в родилния дом, след секцио, едва говоря, ама се опитвам нещо да му обясня, а той ме гледа спиртосано и само мига-мига.
Продължавам нищо да не съм си купила за бебето. Спрях и имена да мисля, че нищо не ми харесва и ще чакам да ме тресне некое като му дойде времето:)

# 65
  • Стара Загора
Здравейте, в петък (19+1) бях на ЖК и потвърдиха, че ще имаме момиченце 260грама  preggo
Днес поръчах няколко бодита от nextdirect, защото бяха много сладки и не се стърпях. Ако има намаления покрай празниците може би ще купя и други неща, но не знам какви дрешки да купувам за Май месец  newsm78 От ЖК каза, че терминът ми е на 28 април, а на ФМ 30 април.

# 66
Много малък процент от жените раждат на термин, така че тази дата е ориентировъчна. Аз купувам пролетни дрешки. За разходки навън винаги можеш да увиеш бебето в по-дебело одеалце или порт бебе. Вкъщи също ще е завито. Чела съм, че е лошо бебето да се прегрее, лично аз съм решила, живот и здраве, да го обличам с 2 ката дрешки - потник боди отдолу и върху него ританка с блузка/гащеризон.

# 67
Ех, че хубаво заглавие си имаме Simple Smile))
Напоследък и аз много сладко ям, килограмите се трупат и все ме е страх преди преглед-последните два месеца качвам по 3 кг, а нали казват, че тепърва ще се дебелее Sad((
Относно покупките направих някой малки на черен петък и чакам януарските разпродажби да се взривя, защото мн ми се пазарува, но още нямаме скрин да събирам.
Количката може да е към март.

# 68
Здравейте Априлски Мами Simple Smile,
много хубава темичка и се радвам да се запиша и аз.
На мен ми е втора бременност, все още нищо не съм купувала, а и нямах време за покупки на спокойствие.За това пък моята дъщеря купува по малко за бебето.
Относно помоща мисля сама да се справя, майка ми живее в чужбина и евентуално ще дойде за малко в началото.Другата баба сме в близки квартали, но има време ще се разберем до тогава за помоща.
От началото на бременноста изведнъж спря да ми се яде сладичко, а аз обичам много особенно шоколад.Сега ми се хапва рядко и по малко, но килограмите се покачват нагоре всеки месец и незнам до края какво ще стане. newsm78
Хубав ден от мен момичета. bouquet

# 69
Празнична тема , страхотни сте Simple Smile

# 70
 И аз от както разбрах че съм бременна спря да ми се яде сладко , само това ми беше порока  Joy не съм пушила , алкохол не обичам , само по празници по една чаша за наздравица  Simple Smile и газирано и кафета не пия . мъжът ми вика жена мечта  Joy  а за килограмите забременях 48  сега съм 53 ... 5 месец пет кг  Joy

# 71
Милинда, все едно аз съм ти писала поста, само дето аз съм напълняла с 1-2 кг, зависи къде се тегля. Вече започнах 6 месец...колко бързо минава времето! Изобщо, много икономични жени сме явно Flutter

# 72
  • Пловдив
Едвам ви изчетох. Тези дни имахме много работа и разни лични ангажименти и най-накрая стигнах до темата Simple Smile.

За помощта - първата бременност направих грешката да се съглася с мъжът ми да живеем първите 40 дни при свекито. Въпреки, че много помагаше това с налагането трудно го търпях и все си втълпяваше някакви болести на малката. После, въпреки че ремонта по жилището ни не беше готов, аз настоях да си дойда в къщи с малката и стана рай. Сега съм казала, ако някой иска да помага да ми идва на гости, аз 100% предпочитам дори и сам сама да си гледам и двете деца.

За покупките - тук пак да уважа мъжът ми и свекито не купувах нищо предната бременност до раждането и това внесе още повече напрежение. Сега пак ще ги уважа, но поне разчитам на дрешки от малката. Те повечето са ми белички та за първите дни ще имам с какво да се оправя.

За подуването - първата бременност вече почвах яко да се подувам. Сега слава богу не съм почнала. Ръцете ми само, ако е много топло леко се подуват, но съм така и без да съм бременна. При подуване ми казваха, че трябва да се ограничи солта и да се следи белтъка в урината. Мисля си, че подуването и от килограмите може да е, предния път средно с по 3 килограма на месец надддавах и вече бях качила 15-18 килограма, а сега съм културно само 5 килограма отгоре. Но пък почнах с 10 килограма отгоре от предната бременност, та не знам Simple Smile.

# 73
За икономична явно съм икономична   Grinning но  тези 5 кг много ми се виждат , но бебо да е добре другото  не важно , всички ми викат не си качила и даже ми се карат ..... #2gunfire свекърва ми не спира съвети да ми дава ,че било рано да се купува каквото и било .... А а нищо не съм си взела само си набелязвам някой неща, но количката сега е на промоция и смятам да я взимам Simple Smile

# 74
Рано, рано..колко да е рано?! Като се замислиш,сега на пазара се предлагат хиляди марки..не е като едно време-да има по едно и да си знаеш! А и като се изсипят всичките пари на куп...аз предпочитам да купувам по малко, да проуча, да се поинтересувам...не че съм купила кой знае какво- комплект шишета, които се надявам да не ми трябват от ден 1-ви, една шапчица, спално бельо и едно комплектче.
Ама за първо бебе списъкът е дъълъг и предълъг. Simple Smile

До тук съм +5 кила, даже вече и повече. Ама коремчето е много малко и не личи много, виж на горния етаж съм +1 размер чашка, та се успокоявам,че там има поне 1кг Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт