Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 473
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
И минимарк съм виждала измежду останалите. Сякаш по погрешка са попаднали в партидата Crazy за наша радост  Heart Eyes
Листата на минимарк по-различни ли са или само по цветовете го различавате?
Имам няколко, които не знам как ще цъфтят, та ми се ще...  Wink

# 91
Чудесни и необичайни екземпляри може да открие човек съвсем случайно. Затова преглеждам всичко, колкото и време да ми отнеме.

noshtna_ptica,
Листата на Mini Mark не се различават от тези на обикновените фалчета, в смисъл нямат петна, линии или нещо друго характерно. Дано не греша като обобщавам, но поне на тези, които съм виждала листата са 15-тина, най-много 20 сантиметра, по-големи не съм виждала. И дано не видя, че според мен ще са опорочени пропорциите на цветето.

# 92
  • Sofia
Значи продължавам да се надявам  Grinning
Ако някой от София се интересува - вчера видях на пазара Д.Петков, в близост до гъркинята, катлеи и камбрии по 8 лв. На пръв поглед изглеждаха съвсем прилично, с цветове бяха.

# 93
Привет, минах днез през магазинчето и се оборудвах с 5 орхидеи, 2 фаленпсиса- този черния и едно бейби, 2 катлеи и 1 камбрия
Та по въпроса за черната орхидея досега четох, единствения вид от фаленпсисите е black butterfly
Като това е хибриден сорт, а цвета е тъмночервено лилаво, не е такова мерно като на снимката, но пак са много красиви
Намерих това като цена  в нетаhttp://www.luxflora.com/collections/custom-collection-13/products/product-53
та тези от магазинчето направо са си евтини, имаше няколко и всичките бяха в добро състояние.
......
П.с. Мога ли директно да кача файл със снимка, че нещо не се ориентирам или трябва първо да кача на някой саът

# 94
  • Ænima/Albuquerque
Това магазинче някъде из Бели Брези ли е? Или това на Ботев?

П.с. Мога ли директно да кача файл със снимка, че нещо не се ориентирам или трябва първо да кача на някой саът

Първо в сайт и после чрез таг [img]

# 95
  • Den Haag
Благодаря за темичката  Hug
Споменавате Филаделфията, една мечта, която продължавам да издирвам. За жалост в Холандския орхидеен ми писаха, че в близко бъдеще няма да я имат. Иначе днес пак надничах в сайта, намалили са и Лидорото, ако някой се интересува да знае Wink
Тази орхидейка се надявах да е Филаделфия, но май не е, като сравнявам със снимки в нета Sad

Миналата година беше с по - пъстри листа, а сега на новите листа липсва шарка. Дали да я сложа по далеч от прозореца?

# 96
  • Ænima/Albuquerque
Иначе днес пак надничах в сайта, намалили са и Лидорото, ако някой се интересува да знае Wink

Кое е това холандско място?  Flutter

# 97
Ето го сайта на магазинчето на Гоце Делчев до Южен парк, пада се точно срещу магазина на Зора на ъгъла.
Продават само орхидеи, кактуси и семена в магазинчето, мъничко такова то се вижда на снимката
http://pazarstil.com/contact-information.html

# 98
  • Ænima/Albuquerque
Гоце Делчев, да, не Бели Брези. Благодаря! Има ли още такива тъмно лилави-черни орхи?

# 99
5-6 бяха, така че ли едва ли ще са свършили

# 100
  • Ænima/Albuquerque
Утре ще пална колата и ще ида да видя. Благодаря!

# 101
 Simple SmileПохвали се после, пък аз междувремменно ще гледам да се оправя със снимките, много изкушава продавачката, едната камбрия ми я даде за 5 лв ,че единия цвят леко започнал да завехва, една катлея и тя така и докато се усетя с 5 бройки си тръгнах

# 102
  • Ænima/Albuquerque
Ахахаахах, мен няма да успее да ме приспи. По-далеч от фалчета не отивам.  Mr. Green

# 103
 Simple SmileЕ, аз съм си наумили, че трябва да разнообразя колекцията с други видове, та тенденциозно сега други си търся

# 104
  • Ænima/Albuquerque
Мен ме е страх, пък и честно казано, не съм фен на останалите сортове. Чисто визуално. Не се обиждайте.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт