Възстановяване след артроскопия на скъсан минискус

• 7 949
  • 7
  •   1
Отговори
Моля, споделете как мина възстановяването ви след артроскопия на скъсан минискус. Бяхте ли с патерици, колко дни, инахте ли оток и кога спря да отича, след колко време спряхте да коцукате, кога започнахте да свивате коляното достатъчно за нормална походка без накуцване, какви усещания имахте в коланото след операцията - болка, отмаляване, пропукване, кога започнахте да изкачвате и слизате оо стълби нормално. И накрая след колко време почувствахте крака си напълно здрав. Благодаря предварително на всички включили се, споделяйки опита си.

# 1
  • TX
Всичко това зависи от рехабилитацията от опита и ентусиазма на рехабилитатора и ангажираността на и отдадеността  пациента.

# 2
Всичко това зависи от рехабилитацията от опита и ентусиазма на рехабилитатора и ангажираността на и отдадеността  пациента.
Това е ясно. Но ще споделите ли как протече например вашата рехабилитация и как точно протече Вашето възстановясане

# 3
  • TX
аз имах артроскопия по повод скъсана кръстна връзка , там нещата са по различни. Професора който я прави ми даде рехабилитационна програма по дни,  седмици и месеци, която спазвах суперстриктно . Отначало бях със седмица назад, но постигнах сгъване до 120 градуса на втория месец, а с атрофията се боря и още.
За мениска зависи дали е зашиван или махан тотално, ако е зашиван малко по късно се почва цялата процедура с раздвижването , дотогава само изометрични упражнения

# 4
аз имах артроскопия по повод скъсана кръстна връзка , там нещата са по различни. Професора който я прави ми даде рехабилитационна програма по дни,  седмици и месеци, която спазвах суперстриктно . Отначало бях със седмица назад, но постигнах сгъване до 120 градуса на втория месец, а с атрофията се боря и още.
За мениска зависи дали е зашиван или махан тотално, ако е зашиван малко по късно се почва цялата процедура с раздвижването , дотогава само изометрични упражнения

Благидаря Ви!  bouquet
При мен е премахната малка част задния  рог, т.е. не е зашуван и не е премахнат изцяло.

# 5
  • TX
Това е добре, че не е премахгат изцяло, дадоха ли ви рехабилитационна програма по която да се ориентирате

# 6
Това е добре, че не е премахгат изцяло, дадоха ли ви рехабилитационна програма по която да се ориентирате
Казха да направя един курс рехабилитация при рехабилитатор и предполагам той ще ми даде насоки. Но това ще е след като ми махнат конците след 2-3 дни.
И още нещо се сетих да попитам. Доктора предлага да направя една инжекция хилуринова киселина. Но е доста скъпа та се чудя дали е доказано ефективна или просто някой рекламира поредния продукт. Т.е дали на всички я препоръчват като задължителна?  newsm78

# 7
  • TX
1 курс рехабилитация ще е малко
онтосно инжекцията с хелуриновата киселина ами цитирам ти професора като му споменах, че един от лекарите който ми продължава болничните ми спомена за такава , та професора каза " не мисля че е необходимо и при артроскопията не видях и изменения които да сочат за нуждата от такава иначе да прави се, но на пациенти в по напреднала възраст и по показания, а ти нямаш данни за такива" тези инжекции тук ги продават за около 500 лв и вземат още при поставянето, а навън са 100 евро (едната жена медицинско лице с която лежахме беше правила такава и от нея зная цените)

Общи условия

Активация на акаунт