Съпруги на военнослужещи - 15

• 64 730
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Оооо BLOOD_CAT, добре сте си дошли Hug Избягали сте от снежната прегръдка на зимата, макар, че сте попаднали в горещите прегръдки на тъщата Wink Харесвам хора с чувство за хумор hahaha JoyРазкажи нещо за себе си. От кой край на България си ( Софийско? ), каква е професията ти, с какво се занимаваш ( извън това, да износваш бебето ви ), имаш ли си хоби? Колко е голямо момчето ви, че и той пише на компа. Ти как си? Пооправи ли се?

Добро утро!

Ами.. аз съм определено по-добре, пийнах едно кафенце и съм заредена и се захващам с пълна сила с домакинството и заниманията покрай малчо.. Малчо или Божидар е на 3г. и половина  Simple Smile скоро няма да е такъв малчо, друг ще го замести Simple Smile Иначе, ние живеем в Нови хан, ако сте го чували. ММ служи в Горна Малина и му е удобно да пътува от тук, пък и аз съм израснала тук, тук си ми е мило. Известно време живяхме в София, в апартамент, но не успях да свикна и като дойде време да раждам си дойдохме на село. Simple Smile
Аз съм в болничен вече. Работя за една фирма за събиране на дългове. Не е работата мечта, но почнах като студентка, изкарах първото майчинство, сега и второто и така времето си минаваше, но да не се оплаквам.. Твърдо съм решена живот и здраве след като майчинството свърши, да се ориентирам към смяна на попрището. ММ е обещал, че ще поеме грижите около децата, за да мога да се реализирам, така да се каже. Аз съм завършила ТУ-София, Инженер-Мениджър съм и имам магистратура по Мениджмънт на маркетинга.. иска ми се нещо в тази сфера..

Да ви се похваля, че освен аз и сестра ми чака бебенце. Тя е на финалната права вече и съм много нетърпеливааа.. всеки ден сме в трепетно очакване. Скоро ще посрещам и Рд и  така.. много вълнения около мен.

Хубав снежен ден!

# 586
  • Пловдив
Привет момичета Hug

Да честитя празниците на всички живущи във военното ни блокче  bouquet  

Живи и здрави се прибрахме, макар да не минахме и без препятствия...
Пътищата бяха почистени странотно, но това от Брацигово към Пловдив... От Атолука надолу си беше предизвикателство...Сериозно предизвикателство Rolling Eyes
Малчуганите бяха супер доволни от почивката - закуска, 2 часа игри в снега, топъл чай с боров мед и лимони, обяд и 4 часа сън Whistling Следваше пак игра в снега, но този път сами, а ние с баща им се погрижихме зе прехраната hahaha За щастие, вилата е точно зад поляната и има огромна тераса от която ми бяха под надзор  hahaha Малкото едва се придвижваше - снега беше на нейния бой Joy Позабавляваха се те, пък и ние покрай тях Simple Smile
Даже на найлони се пързаляхме с баща им hahaha
Есествено, тока спря, а аз не си бях взела външната батерия, та ползвахме телефоните много разумно, че не се знаеше дали няма да потрябват по спешност... За щастие - не се наложи.

Дунди и в Равногор къща имаме - майка ми е родом от там Blush В началото като се събрахме с мъж ми, живеехме при техните... Направи майка му веднъж картофи - опитвам аз, ама те никакъв вкъс нямат hahaha Аз откакто се помня, все равногорски картофи ядем (до преди 5-6 години - даже собствено производство) и изведнъж - някакви супер безвкусни... Уж бях много гладна, ама то като не ми е вкусно... хапнах, колкото да не ги обидя Simple Smile После споделих на благоверния, че съм гладна и му казах каква е историята. Не ми вярваше, че може да има чака такава разлика, но оттогава винаги равногорски картофи купуваме Simple Smile И за у нас, и за във свеки Simple Smile
...А, аз комините в Равногор ги знам кога не пушат, но да те питам - ти знаеп ли кога е лятото там?
Три дни е - ден преди Петровден, на Петровден и ден след Петровден...И равногорци винаги го пропускат, защото са все пияни тогава hahaha
На гайдарското надсвирване не можахе да се качим ние - аз ли, мъж ми ли  newsm78 - не помня, но някой беше наряд точно тогава

Тази сутрин премеждия и тук - мм замина с колата на работа и тръгна по-рано, че не се знаеше в какво състояние са пътищата... И добре, че тръгна по-рано - отсечката от 1км до поделението я минал за 35 минути #2gunfire
Аз пък реших, че няма да вдигам децата толкова рано и ще ги водя сама... да, но малкото с космонавта едва ходи, а пътеките по тротоарите заледени и баткото се пързаля Rolling Eyes В чудо се видях - 10 минути е пеш от нас до градините (яслата и градината ги дели една ограда), но в това време - 40 минути ходихме до там Rolling Eyes Малката я метнах в шейната и я дършах, но с баткото след 5-6 падане, решихме, че по-добре да ходим бавно и внимателно, отколкото да се пребием #Crazy

Отивам сега да разопаковам багажа и да се въртя из КПП-то, че мен си чака Whistling

Хубав и топъл ден ви пожелавам на всички и бременелките да си стоят вкъщи, че е поледица ужасна Thinking

p.s. сбутахме се с  blood_cat, но я пускам преди мен, да я подпра, ако се наложи, че времето е такова Hug
Казваш, мъж ти в Горна Малина служи - там имам две познати... Навремето в Търново деляхме една стая с тях и вилеехме по дискотеките hahaha И двете се отказаха, обаче за жалост - едната заради психологията, другата - заради доцента по математика ooooh!

# 587
Добро утро, дами! Ама мнооого сте изписали, голям зор видях докато ви изчета. Продължавайте в същия дух, няма проблем, ще пусна нова тема Simple Smile. Добре дошла на Merry77. Мисля, че ще ти е приятно с нас. 77 в името ти, да не би да е наборът ти? dundi73  благодаря за кафето и чая. Много красива картинка на Пловдив си пуснала. Дано изпишат ТМ и вече да е изчезнал бацила на пневмонията. Чета, че пишеш за заледяване при вас. В нашия град продължава да си вали тихо и кротко, навън е бяло и много красиво. Но днес е по-студено от вчера, няма поледица. Имахме, вчера, бедствено положение и дъщеря ми не можа да отпътува за училище, но днес на обед ще я пращам с микробуса. Малката щерка ще си стои в къщи с баба и дядо, даже много се чудя дали да не си взема някой ден отпуск и да излизаме да се пързаляме с нея. Вчера с нея правихме снежни ангели и скачахме в снега, падахме, затъвахме. Пробвах да правя и снежен човек, но не ми се получи - изобщо не се слепяше снегът. Miriel, на патерица, честит рожден ден на Тео, жив и здрав да е и само усмивки да ви дарява. Честит имен ден, на патерица и на сина на Дафинов лист - много късмет и успех в живота му пожелавам. Радвам се, че си се разписала. Ама и при вас картината не е розова - сняг, вятър... BLOOD_CAT радвам се, че вече си по-добре. Да си призная не знаех къде се намира Нови хан, но чичко гугъл или леля гугълка ми го показа. Мъниче вие завърнахте ли се или снегът ви затрупа? И твоето място не знаех, но вече имам планове да ходя там с кемпера - много е красиво. Има ли възможност за нощуване на някоя полянка, уличка с кемпер?
Честит имен ден на празнуващите днес! Бъдете живи и здрави.
PS Аз, докато напиша, че все нещо ме спираше и мъничето се обозначила. Радвам, се че сте се прибрали по живо по здраво.

# 588
Добър деееен! Сладурки, колко много сте изписали! Не смогнах да запомня  Laughing
Добре дошла на Мери! Видя ли вече колко ни е хубаво и забавно в нашия военен блок? Чакаме те да си още по-редовна на седянката  Hug
Вчера и ние с момченцето доста поиграхме в снега. замервахме се, снежен човек правихме, той накрая снежен ангел прави...В резултат на което днес съм с мускулна треска по цялото тяло. Ама нали той е доволен, мама ще оцелее някак си  Laughing
Именници, рожденици-да са ви живи и здрави и много да ви радват!
Вили, поздравления за сина ти! Много успех му пожелавам!
Дунди, допързаля се до работа без произшествия, браво! Аз ползвам градски транспорт до центъра. Докато се оставим с момченцето до училище, докато и аз стигна до работа, той падна два пъти, а аз се пробвах неуспешно още два. С изненада установих, че в Мараша, дето уж се води един от най-елитните квартали, страничните улици не са почистени. Такива лупинги правих, не е истина. Хубавото беше, че заварих едни доста приятни 18 градуса в офиса. Така че днес няма да се конкурирам с теб и Кати. Е, не успях да падна, но пък се обзаведох с мокри крака и нищо за преобуване. Никак не обичам зимата....
Оставям ви, мили момичета, и скачам в тръстиката. Стойте си на топло-коя на работа, коя у дома. Прегръщам ви!

# 589
Здравейте момичета!
Честит Рожден Ден  на малкия Тео на патерици  и на всички именници да са  живи и здрави.
При нас няма сняг  само сух  студ.Сутринта и аз правих едни пируети  за да вляза в колата, отключиха ми се само задните врати на колата  и се наложи  да минавам от там за да стигна до шофьорското място  Joy добре че съм слабичка и дребна и минавам лесно.
Лека вечер на всички   Hug

# 590
  • Разпиляна във въображението
Момичета, благодаря за пожеланията! Аз съм все още с куп гости!

Събрахме семействата, видяхме се с приятели и изкарахме весело. Ето и малкият рожденик

# 591
  • на правилното място, в точното време
Ей, какъв красавец е рожденника! Много да е здрав, засмян и с късмет! Miriel , много да ви радва!  bouquet
Местито на празнуващите днес, и вчера, и утре  Laughing newsm51
blood_cat определено се е измушила под носа ми. Тц,тц. Добре поне са се забавлявали. Аз определено не харесах кухнята. Тя никога и не е била хубава. Но тази година направо беше хабене на продуктите. Месото на нито една манджа не беше сварено добре. Единствено закуската ставаше, защото беше на блок маса.  До тук от всички места, на които сме били, единствено кухнята на несебър ми е харесвала. навсякъде другаде е гадна. На Боровец по едно време дойде една група проверяващи, че се позабавлявахме с тях и персонала. То прислужване и пируети, за да се харесат. Пък началството едни важни се барат. Умряхме от хилеж с тях.
При нас положението е замръзнало. Вчера си откопавах колата и прохода към улицата. Добре че имаше още двама комшии, които се включиха в прокопаването на проход, че иначе щях да си рина до вечерта. От утре не ми се мисли, как ще драпам пак из поледиците. Дано няма пострадали.
Не успях да напиша всичко, отивам да досготвя, после дано се доредя до компа, за да се довърша.  bouquet

# 592
Момичета, привет и от мен! Отбелязахме международния ден на снега, беше много хубаво, снежно и приказно. Сега вече е много студено и заледено навсякъде. Колата ми е в гаража на топло, а пък аз ходя пеша. Но всичко ми е много близо. Поздрави за чаровника Тео! И за всички празнуващи вчера и днес! Много ги обичам тези зимни празници. Сега ще чакаме Великден Sunglasses.
Иначе от днес зимата си съблича кожуха. Дано тази мисъл ни стопли. И все пак е много красиво навън, нали?

# 593
  • София
Обещавам, че никак няма да се разпростирам надълго и нашироко. Simple Smile
Надниквам, за да видя Кативита дали се появи? Имам питане: КАТИ, миличка, да не ви изядоха белите мечки там на работата? То и при ДУНДИ ситуацията е почти същата, ама тя поне се обади, та не я мисля. Wink Ама от теб ни вест, ни кост.
Преди малко си говорих с руските ни приятели по скайп. При тях Т е -30, снегът е 60 см.Малко е според тях. Питам ги обявено ли е бедствено положение, а те се смеят и казват, че това е настоящая зимА ( истинска зима ) и все в норме. Имат си всичко - и ток, и газ, и вода. И казват, че е чудесно за разходка - снегът скърца, а воздух такой вкуснъй... Е на -30 не могат да ме изкарат да се разхождам ни в коем случае ( в никакъв случай) Ще ми замръзнат и мислите, и думите, които изрека... Всяка неделя палят руската баня. Събира се цялото им семейство, а те не са малко хора. Къпят се, трият се със сняг, пак се къпят, бият се с брезови или хвийнови клонки... После следва угощение и задължително чай! И потом морщинки разглАдились, и конечно помолодели ( и после бръчките им се заглаждат и разбира се се подмладяват ) Та така. Аз им разказвам за нашата зима, а те смятат, че при нас уже весна пришла ( вече пролетта е дошла ) Тя че ще дойде, ще дойде, ама до тогава... Ще си седим в бедственото положение.
Лягайте, завивайте се и лека нощ, милички. И сънувайте пролет... Simple Smile

# 594
  • Варна
Здравейте и от мен.Рожденика е един прекрасен малък мъж от сега си личи,че ще омайва госпожиците след време,да е жив и здрав.Честит имен ден на всички празнуващи.Фло ако аз бях там сигурно нямаше да съм жива,да си призная от два дни не съм се показвала навън,но утре ММ почива и смятам да му оставя децата и да се поразходя,все пак Асан и той човек  hahaha Лека нощ на всички и спорен и ползотворен ден утре ви пожелавам newsm51

# 595
Добро утрооо

# 596

Добро утро с чаша горещ чай. Flo 51 много добре звучи разказът за руските ти приятели. Направо сме смешни с нашите бедствени положения, ама толкова ни е бедна държавата, че и това я плаши. Моята баба и дядо, бог да ги прости, са ми разказвали, че е имало зими, през които Дунавът е замръзвал и върху него са играли хора, и са ходили на съседния остров. Miriel много е сладък Тео!
Знаете ли - върти ми се една мисъл в главата, а именно - обща среща на форума през лятото или ранната есен, т.е. по топло време. Правили ли сте такава от съществуването на форума? Има ли желаещи? Семейна ли да е? Къде да е - някъде в средата на милата ни татковина? В някой от базите на военните ли, но дали ще има места за всички ни, заедно със семействата ни? Дали членовете на семействата ни ще си допаднат? и кой ли ще може да я организира?Joy

# 597
  • Пловдив
Добро утро, един сладък Тео виждам. Много сериозен мъж.  Hug
Днес в офиса е супер, цели 14 градуса, ама климатикът е бачкал цяла нощ. Сега пускам подкреплението - духалка. Ще го докараме до 17-18. Като за зима е перфектна температура.
Фло, аз съм ходила като дете на екскурзия в Москва и Ленинград, Санкт Петербург де, през зимната ваканция т.е. точно след Нова Година. Там като че ли студът не се усеща както при нас. А снегът се извозва с камиони извън града. По улиците се движеха хора с по два сладоледа в ръка. Единият го ядат, другия си го носят, за да си го хапнат след това. При минусовите температури няма как да се разтопи.  Laughing
Огромната разлика при тях, както в останалите държави на север, както в Канада и САЩ е, че при тях навсякъде, ама навсякъде е добре отоплено и се почистват улици и тротоари. Чувала съм за "дървена" ваканция за някои по-южни щати на САЩ, но в Канада не се ходи на училище само при снежна буря. Децата отиват добре облечени, в училище имат гардеробчета, събличат си всички видове якета, грейки и какво ли не и в училище може да стои по къс ръкав /те по принцип на 17 градуса ходят по тениски по улиците/. Приятелка на майка ми живя доста време в Коми. А там студът е здрав. Като излезеш навън, може да ти се пукнат стъклата на очилата, та ги сваляла. Обаче в квартирите им топло, на работата топло, топла вода бол. То затова казват, че ние сме енергийно бедни, не можем да се отоплим.  Wink
А знаете ли, че във Финландия отопляват магистралите? М дааа, с топла вода от термални извори. И не замръзват.

Лунно цвете, казваш красиво? При вас със сигурност е зимна приказка. При нас - мръсотия до шия. Щото тук снегът от улиците не се извозва, после това всичко ще се разтопи и докато оберат пясъка, минаваме през облаци от прах. И най-лошото е, че го дишаме. Лед навсякъде, едва стигнах до паркинга. Ами мърлячи сме в това отношение. Готови сме да се пребием, но няма да се хванем да изчистим дори и пред домовете си. Не че всички са така, но болшинството.   

Ей на, тази сутрин и моят шеф не иска да ръси сол пред входа, едва влязох. Вчера не накара работниците да изринат снега, сега има три пръста твърд лед. Така са и съседните фирми. Ужас. Улицата е ледена пързалка, а един от шефовете на фирмата за зимно почистване всеки ден се храни в съседното кафене. Пясъкоразпръсквачките излизат от съседната улица, ама тук никой не е минал.

Много се разписах, ама то е така, като нямам нищо съществено за вършене.  Hug за всички.

# 598
Добро утро! От Албенка чайче, от мен кафето и закуската. Заповядайте!

Трудно се добрах и тази сутрин до работа. Особено последните метри, когато трябваше да балансирам и с чашка кафе, трябваше да използвам всичките си умения, за да не си пльосна нежното туловище насред пътя и да стана за смях  Laughing Добрата новина е, че поне според синоптика минус 20 градуса няма да става.
Мириел, прекрасен е Тео! Отсега го виждам как разбива десетки женски сърца след няколко години! Да ви е жив и здрав!
Фло, те там в Русия са свикнали на такива зими и хич не ги притесняват минусите навън. Аз също трудно бих се навила да изляза на минус 30, пък какво остава да се търкам със сняг  #Crazy Тук в България имаме късмет да сме с един доста умерен климат, но интересно защо всяка година все ни изненадва зимата и все изпадаме в бедствено положение. Уж щяхме да ловим снежинките във въздуха, а то какво стана? В момента се намирам в центъра на Пловдив и почти няма улица освен булевардите, която да е почистена. А какво остава в малките градове, по селцата и махалите...
Докато не съм забравила да питам. Някой знае ли кога ще има регистър?
И аз днес няма да пиша роман. Топъл и усмихнат ден на всички!  Hug
П.П. Дунди, моля, заповядай бавничко пред мен! Аз ще спазвам дистанция, че ако се пързулнем двете, ще стане голяма веселба  Joy

# 599
  • Пловдив
sad_woman, за веселба не знам, ама земетресение със сигурност.  Joy

за регистър - ММ предполага, че ще е през юни. При тях има доста свободни места, той е поел още две длъжности /не че някой е тръгнал да му плаща за това, но пък е решил да си поиска полагащото му се по закон/.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт