Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 818
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз си поплаках на нашето тържество, пък се бях зарекла, че до тръгването на училище няма да върша такива работи (ами то нашето беше концерт на децата и май не бях единственият "развълнуван" родител).

# 76
При нас вчера тържеството мина и е ясно,че са били всички и болни,и здрави.Самата госпожа тази вечер каза,че онзи ден едно момиченце повърнало,вчера се наакало и днеска го няма.Днеска пък друго два пъти ходило до тоалетната по голяма по рядко.Надявам се да не е лепнал нещо моя и той и да сме болни баш за Коледа.

Какви са тези учителки, които обсъждат така децата?
Истински. От живота. И обсъждат само чуждите деца.

Слънце, при нас тези дни две колеги изписаха по една кофа мастило, заради това че, са обсъдили пантофите на едно дете и са били чути от родителите на друго.

Тържеството при нас мина също. Подаръци- кой каквото иска, в ДГ не се отварят. Имахме подарени подаръчни карти, каквото имаше по нея, дадох го за подаръци на децата. Дойдоха всички, съответно доста болни. Имаха си разрешението от старшата сестра, копче не можех да кажа. Не видях това да се отрази на броя деца в групата ми.

# 77
  • Куциндрел
Ох като се затръшкате, че идвали болни деца на празнензтвото, то болни деца ходят и на градина.
За мен принципът е - ако не искам детето ми да ходи все със сополи и болно, то не го водя на градина.
Моето сега си точи сопол, но ходи. Ще видим дали ще изтрае до 23-ти.

# 78
Пробват се да ги водят болни, но от септември досега сестрата се държи като цербер и връща всеки, за който се вижда, че не му е мястото в ДГ. Има недоволни, има жалби, има скандали, има преместени, но пък лека-полека родителите се научиха да не водят болни децата си на градина. То е видно по броя деца в група и средната дневна, седмична и месечна посещаемост.

# 79
  • Куциндрел
При нас няма такова нещо. Има сестра, която е сестра в яслената група, а ако случайно е на пост, то тя стои и подпира вратата към шкафчетата за обувки. Една сестра на градина с няколко входа. Mr. Green
Не знам дали учителките я викат при съмнения за болно дете.
А уж е най-желаната градина в квартала.

Моето дете, когато го пратя абсолютно здраво, на 3-тия ден е със сополи. Mr. Green Но не мога на всеки 3 дена ходене да го държа по 1-2-3 седмици у дома. Така се получава един хубав и порочен сополив кръг, но това е положението.

# 80
И моето при тръгване на градина абсолютно здрав за 3-4 дни започват някакви секрети да се чуват вечер,сутрин също,издухвания и прочее,но вече само ако вдигне Т или се разкашля повече,тогава го спирам...По тая схема откарва по 2-3 седмици на градина,иначе трябва да е все вкъщи.Разбира се,излишно е да казвам,че за мен това не е болестно и заразно състояние...То не е хрема,тъй че...

# 81
  • Куциндрел
Моето дете също го спирам като е с Т или силна кашлица.
Обаче има майки хипохондрички, които са готови да се бият защото детето е със сополи.

# 82
От сопол до сопол може да има голяма разлика...Но изтръпвам като чуя кашлящо дете и то от онази къртещата,страшна кашлица,която някои деца си я имат почти постоянно...При моето дете,ако има такава значи определено е болно,за другите-не знам!

# 83
  • Куциндрел
Не обръщам внимание вече на децата в градината, иначе само се ядосвам.
Сополите всеки ги преценява какви са. За на моето дете вече си знам.

# 84
Моето дете също го спирам като е с Т или силна кашлица.
Обаче има майки хипохондрички, които са готови да се бият защото детето е със сополи.

А има и майки, чиито деца правят усложнения от една Т например. Аз съм такава и съм готова да се бия с тези, дето водят болни децата си...Не се имам за хипохондричка.
Като оная майка, дето вчера домъкна болното си дете с плуващ поглед, отвратна кашлица и болки в корема в ДГ, за да не изпусне тържеството Stop Sick

Градината на Касита е за пример.

# 85
  • Mediterraneo
Аз последния месец се нагледах на деца, носещи си АБ в училище( малката е последна предучилищна, но е в училище). На обед като ги вземаме да обядват, си го носят обратно, та ги виждам. Ами, поизрастна и малката вече, изобщо не се разболява, както преди. Бях ви споделила, че докторката каза да си ходи на училище детето, при все с ужасяваща и неспирна кашлица...

В понеделник имаме базар. Утре се мятам да правя и украсявам меденки. Всичко ще е на цена 1 евро, а после парите отиват за благотворителност. Родителите ще присъстват, ще има и програма, изнесена от децата, подаръци ще има само за родителите( това го разбрах по случайност; моето как пък не успя през това време да се издаде).

# 86
  • София
Бях ви споделила, че докторката каза да си ходи на училище детето, при все с ужасяваща и неспирна кашлица...

И моята докторка таза каза (пулмолог). Разликата е, че твоята е в чужбина, доколкото разбирам, а моята е в България.

Затова писах в темата за медицинския контрол - там имаше една интересна дискусия и различни хора споделиха своя опит, но горе-долу се дублира с казаното тук.

# 87
  • shumen
При нас също се водят болни деца.И Тета е права,че има деца,който правят усложнения от всичко.При нас ето днеска и друго детенце е било вече със същия вирус.Тази вечер и моя се оплака,че коремчето го боли и се надявам,че за Коледа няма да се гътне болен.
Цеца,при нас сестра има и се е случвало да върне дете и за най-малкото.Аз така една сутрин моето го оставих здраво в 7 и след час ми се звъни да отида да го взема.Отивам аз,вземам го,отиваме на лекар и тя вика няма такова чудо.И наистина докато отидем аз не го чух също да кашля.Накрая се оказа,че кашлицата е алергична от препаратите понеже мият сутрин.

# 88
И аз май попретръпнах за леките сополи... но от началото на декември ми се разказа играта. Баткото хвана скарлатина в градината, 10 дена АБ, малката вкъщи и тя под карантина. Оправихме скарлатината, но втора седмица той е с хрема и гъсти цветни сополи; слагах 3 дни Макситрол + Бактробан (до сега само бях чувала за тези неща), сега май е по-добре. Но покрай него малката се обзаведе с конюктивит, хрема и кашлица, вече седмица и нещо, та утре мисля пак да я водя на преглед. Аз също втора седмица съм със зверски болки в гърлото, кашлица и на моменти едва преглъщам, даже по едно време се бях зачудила да не правя пневмония, много зле се чувствах. От 1-2 дни и мъжа ми не е добре, опитваме се да закрепим положението. Та предпразнично се оръсих с някъде 250 лв за лекарства  Sad за няма и месец. И всичко дойде от детската градина.  Whistling Моля се да се оправим всички по най-бързия начин, че миналата година точно на Бъдни вечер се разболях и 2 дни не можех да стана от леглото, страшен празник беше.  Sad

# 89
За сопол без Т и други неразположения и аз претръпнах, като че ли..
Но не е редно, отявлено болни деца да се водят на  тържествата. Има си правила и те важат и в този ден. Но е факт, че масово в този ден тези правила НЕ се спазват!  Защо?

Ясно е, че ако не искам да се разболее детето ми, трябва да не го пускам на този ден. Но защо да спирам моето здраво дете, щото някоя женица си е завела болното дете. Та аз спазвам правилата, а тя не! Това е, което мен ме дразни Tired

Евала в тази връзка, на една приятелка, която не пусна детето си, тъй като е с конюнктивит и не иска да предава заразата..Ако всички имаха такова съзнание, болестите щяха да са по-малко в градината.
И нецензурни думи имам за другата майка, която доведе болно дете..защото смята това за редно явно...Откъде знам, че е болно ли? Тя призна, че са болни й двете й деца и се гледат вкъщи..

Общи условия

Активация на акаунт