Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 829
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ох като се затръшкате, че идвали болни деца на празнензтвото, то болни деца ходят и на градина.

Друго си е, определено. Чакайте да видите са осми март какво ще стане... на системи в болница да е детето, ще го откачат и ще го докарат...

# 91
То това Тета, си е и проблем на самата ДГ - сестрата в частност. Щото - говорили сме - критериите са различни - напълно мога да повярвам, че майката си е мислила, че не е кой знае какво час-два детето й да е с другите ooooh!  А къде е сестрата в  случая, виждайки чааак толкова болно дете? Моята, отивайки на тържеството за ДК, отваря по инерция устичка, влизайки навътре и минавайки покрай сестрата. А тя й  се смее и казва - влизай, влизай, днес не преглеждаме  Laughing Та родителите имат вина, определено, но тя е споделена и с мед. контрола  Peace

# 92
Ох като се затръшкате, че идвали болни деца на празнензтвото, то болни деца ходят и на градина.

Друго си е, определено. Чакайте да видите са осми март какво ще стане... на системи в болница да е детето, ще го откачат и ще го докарат...

Точно...добре казано, човече!
Ходят и през другото време, да, но на тържества е ма-со-во и с пълно сила. Това, което Зелено човече е написала, илюстрира с пълна сила това безумие..

# 93
  • Куциндрел
Моето дете също го спирам като е с Т или силна кашлица.
Обаче има майки хипохондрички, които са готови да се бият защото детето е със сополи.

А има и майки, чиито деца правят усложнения от една Т например. Аз съм такава и съм готова да се бия с тези, дето водят болни децата си...Не се имам за хипохондричка.
Като оная майка, дето вчера домъкна болното си дете с плуващ поглед, отвратна кашлица и болки в корема в ДГ, за да не изпусне тържеството Stop Sick

Градината на Касита е за пример.
Има и големи, които правят усложнения от една Т. Заради тях спираш ли да ходи на работа или да излизаш от дома?
Говорим за сополи, не за водене на деца с Т, стомашен вирус и бронхитна кашлица на градина.
Моето не го спирам, само защото има сополи. Децата, които правят усложнения от един сопол или гърч от всяка Т, са отговорност на техните родители. Те трябва да ги пазят. Не мога да знам дали някое дете ще направи гърч при Т или бронхит от сопол.
Моето дете си има сополи, но няма Т или кашлица. Днес започнах с АБ капките за нос. Ако не вдигне Т или нещо друго се появи, понеделник е на градина.
Както казах, не мога на всеки 3 дена да вземам отпуска или да викам гледачка за 2-3 седмици.
/защото се случва да го пускам напълно здрав от седмица поне и на 3-тия ден ми идва със сополи. Карам я малко като у чужбината вече. Спирам задължително като е с Т, даже и без други симптоми или със стомашен вирус/
Ако има здравен филтър в нашата градина нещата ще са по-други, защото ще знам, че детето ми няма да е контактно с болни деца.
А, ако е болен за тържеството, няма да го пускам.

# 94
По принцип съм съгласна с теб, по принцип...
Доуточних, че само сопол не ми е проблем. Но доведоха дете явно болно-писах по-нагоре какво, що...

Това за отговорността на родителите на деца с проблем е така. Аз моята отговорност си я поемам, като го пускам само здрав на градина.  И хиряди други неща отгоре правя също. Питам другите защо не поемат своята, а пускат болни децата си??!

"Децата, които правят усложнения от един сопол или гърч от всяка Т, са отговорност на техните родители. Те трябва да ги пазят"

Как да ги пазят? Да ти кажа, пазим си ги Tired И пак да си повторя въпроса - защо трябва да спирам моето ЗДРАВО дете, щото някоя патка си е завела БОЛНОТО? Принципно питам, щото аз съм по правилата, пък тя не е...

# 95
  • София

Доуточних, че само сопол не ми е проблем.

А кашлица от стичащ се сопол (не бронхитна) може ли да се допуска заедно със сопола? Питам за мнения, между другото, без майтап   Mr. Green .

Тета, тази жена с каталясалото от болест дете - си е баш патка. Казала ти е в очите, че детето едвам гледа, и после ти го навира в групата в градината. Абе малко усет поне да имаше да си затрае, че детето й е толкова болно.  Embarassed

# 96

А кашлица от стичащ се сопол (не бронхитна) може ли да се допуска заедно със сопола? Питам за мнения, между другото, без майтап   Mr. Green .

Ами аз именно при такава спирам детето,защото е дразнеща,начесто и изобщо кашлица все пак!!!То от другата не сме имали никога,дано и не разбера каква е,що е!
Кашлица има ли за мен е повод за спиране,макар последната сополива,която имахме,да я влачихме две седмици и още една оздравителна когато пак си кашляше от време на време...

# 97
  • Куциндрел
По принцип съм съгласна с теб, по принцип...
Доуточних, че само сопол не ми е проблем. Но доведоха дете явно болно-писах по-нагоре какво, що...

Това за отговорността на родителите на деца с проблем е така. Аз моята отговорност си я поемам, като го пускам само здрав на градина.  И хиряди други неща отгоре правя също. Питам другите защо не поемат своята, а пускат болни децата си??!

"Децата, които правят усложнения от един сопол или гърч от всяка Т, са отговорност на техните родители. Те трябва да ги пазят"

Как да ги пазят? Да ти кажа, пазим си ги Tired И пак да си повторя въпроса - защо трябва да спирам моето ЗДРАВО дете, щото някоя патка си е завела БОЛНОТО? Принципно питам, щото аз съм по правилата, пък тя не е...

Тета, не мога да знам от толкова много деца край нас, кое ще хване сопола на моето дете и ще направи туткаси усложнения. В градината не познавам всички деца, тези които познавам, знам че нямат подобни проблеми, знам и за приятелчетата от махалата. Получава се параграф 22, хем едните не могат, хем и другите не могат.
Деца със слаба имунна система трябва първо родителите им да ги пазят като предупреждават и преценяват дали да ги излагат в контакт с други деца.

Вече съм се отказала да следя и да се ядосвам на болните деца в градината. Миналата година имаше едно детенце от съседната група, което поне седмица го водиха на градина много болно, то си му личеше по физиономията и кашлицата. Ами учителката го приемаше и никой не го е връщал обратно.
След скарлатината водя детето си на градина и едно негово другарче така хубаво кашляше...
Обаче не мога да влизам в саморазправа. Вътре в групата също има болни деца. Предполагам, че не всичко го хваща моето.
Предната вечер, преди да разбера за скарлатината, моето дете си игра с друго дете от групата в един детски кът след градината. Другото дете не се разболя от скарлатина, аз се обаждах поне 4 пъти на майката по телефона, тя накрая ми се смя и каза - ами то или ще я хване или не, дълго са били контактни, защото са от една група.

# 98
  • Куциндрел

Ами аз именно при такава спирам детето,защото е дразнеща,начесто и изобщо кашлица все пак!!!То от другата не сме имали никога,дано и не разбера каква е,що е!
Кашлица има ли за мен е повод за спиране,макар последната сополива,която имахме,да я влачихме две седмици и още една оздравителна когато пак си кашляше от време на време...
Всичко зависи от кашлицата и до колко пречи тя на детето.
Ако не спи от кашлица или кашля доста често, си остава у дома и съответно се лекува с лекарства. Ако е кашляне след ставане и чат-пат през деня, не й обръщам внимание.
Една пумоложка ми беше казала - ако се затича и започне да кашля, значи кашлицата е лоша, ако преди сън и след ставане кашля само и чат-пат през деня - няма страшно.
А една педиатърка ми каза - имате градинска кашлица, детето ви е абсолютно здраво. newsm78

# 99

Тета, тази жена с каталясалото от болест дете - си е баш патка. Казала ти е в очите, че детето едвам гледа, и после ти го навира в групата в градината. Абе малко усет поне да имаше да си затрае, че детето й е толкова болно.  Embarassed

Ами моето не кашля по принцип. Много рядко е с кашлица. Всичко остава в носа обикновено.
Само веднъж е имал сополива кашлица, и то наскоро, писах в другата тема тогава, която кашлица след третиране на сопола изчезна. Не е ходил тогава на градина.

# 100
  • София
Има деца, които кашлят от октомври до май, без други усложнения - т.е. не им минава за 2 седмици. Едно такова дете не може да отсъства постоянно от детската градина. Хайде 2 седмици да отсъства, разбирам, но след това, ако продължи, а докторът отсече "алергична кашлица", какво да се направи с ходенето на градина?

Познавам такива деца (на приятели и едното е моето момиче) и честно да ви кажа сред тях има такива, чиито родителите не са нагли, нито неглижират състоянието, ходят по доктори, лекуват с разни сиропи, но децата им кашлят доста дълго време.

Скрит текст:
Антихистаминовите също не започват да действат веднага, а след известно време с натрупване.

Цеце, това с "градинската кашлица" аз лично не го приемам. Това е извинение, не е диагноза, и като такова пречи за спечелване на аргументираните битки между родителите. Предпочитам фактите и също съм против саморазправите. Разбирам, че педиатърът може да се е пошегувал, но, все пак, е длъжен да постави някаква медицинска диагноза (например "ринофарингит"). Ако някой е виждал медицинския стандарт за опазването на здравето в градините, може да го сподели. И аз ще потърся.

# 101
Тази градинска кашлица е т.нар сополива кашлица според мен. Има сопол, стича се, дразни гърлото и се кашля.
При нас мина леко, не е вдигал Т, с АБ капки за нос за три-четири дена сопола отшумя, съответно и кашлицата спря. А, и Демефан първите три дена.

Педиатър трябва да преслуша гърдите и да каже за какво точно иде реч обаче. Peace

Ceca, аз моето го пазя максимално. При скарлатината в групата, знаеш, че го бях спряла до края на карантината, нищо, че беше контактен. 7 дена болничен бях. Не се оплаквам, така съм преценила.
От сополиви само деца също не ме страх много. Имах предвид от явно болни, които ги тикат при здравите... Tired Ама малко от малко поне да се спазват правилата бе, с плувнал поглед къде са тръгнали на градина...да му се не види..

# 102
  • София
Тази градинска кашлица е т.нар сополива кашлица според мен. Има сопол, стича се, дразни гърлото и се кашля.
При нас мина леко, не е вдигал Т, с АБ капки за нос за три-четири дена сопола отшумя, съответно и кашлицата спря. А, и Демефан първите три дена.

Тета, дай да си разменим децата  bouquet  Grinning Grinning Grinning

Между другото, диагнозата е "ринофарингит" (за сополивата, имам предвид).

# 103
  • София
Ако не спи от кашлица или кашля доста често, си остава у дома и съответно се лекува с лекарства.

С какви лекарства лекуваш? (пиши ми лично съобщение, ако ти е удобно, или ела в темата за градинското боледуване, за да не спамим тук) Ходили сме по доктори, но си събирам информация всякаква - затова питам.

# 104
  • shumen
Моето също рядко кашля.Всичко започва от носа при нас.
Тета,то добре си го спряла и педи ти е дала болничен,ама нашата без нищо не дава.А и работодателите не обичат хора,който взимат много болнични.

Общи условия

Активация на акаунт