Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 594
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
  • Куциндрел
Като детето ти не е посещавало градината, защо не си го отписала? newsm78

# 16
  Благодаря мамчета ,
В вашите отговори намерих и своя личен отговор.
В детската градина няма яслени групи и 1-ва група са деца 2013г.
Нямат право да приемат деца преди 2,6 г. Казаха ми да го доведа след нова година .

Средният ми син не е посещавал градината вече 3 години, само си плащах таксата. Има здравословен проблем. Вече ми писна да споря с директорката ,че хигиената е ниска и го отписах в последния ден на Ноември. Тогава получих и сметка за малкия  Joy.
Здраве да е. Казаха ми едни , а правят други. Правилото за 60 дни отлагане ми се струва верния отговор за моя казус.

Лошото е ,че малко рекетьорски ми казват....Плащайте си таксите , само и само да пазим мястото на детето , пък като решите , дори и догодина елате.  Rolling Eyes

Извинявай, но не стига че заемате място на някое наистина нуждаещо се дете и протестирате за таксата. Не Ви ли е неудобно 3 години да заемате просто място в градината и сега отново да повтаряте това с другото дете. Има толкова деца, които не могат да влезнат в държавна градина, а се допуска това! Другото, което е как изобщо като родител записвате детето си за 1 група на 2г. и 3 м. Вместо да Ви е неудобно и дори да не споменавате какви неща вършите, се оплаквате от градината, че Ви иска такса......!

# 17
  • Куциндрел
Ох, сега забелязах - защо хигиената в градината да е ниска? Там постоянно чистят, мият и т.н.

# 18
  • София
На мен ми прилича, че слуаят на Кро касае някое малко населено място, където градината дава мило и драго да има записани деца, само за да не я закрият. Разбира се, щеше да е много по-лесно, ако потребителката беше споделила от кое населено място е, за да не си разсъждаваме просто така.

Естествено, фиктивното посещение, за което стана ясно впоследствие, е кражба на пари от данъкоплатеца и съответно аз съм против. Предпочитам данъците ми да отиват за други работи.

# 19
Касита, от предишната тема защо да няма подобни практики. Преди 2 две години в една новооткрита градина решиха да правят експеримент и да правят някаква странна смесена група от две полугодия на съседни набори, като имаше критично много неприети деца от по-голямата възрастова група, които нямаха шанс и при този експеримент. Тогава подредиха ситуацията и пренасочиха свободните места за съвсем различна рождена година. А приемът на деца от следващ набор е за родените през януари след като не е остане желаещ на опашката. Затова и попитах какво се е променило междувременно.  Peace
Децата при нас от първа група си казват какво искат и ни слагат писмото на желанията на нашето табло. Тази година са си рисували желаните подаръци. 

# 20
На мен ми прилича, че слуаят на Кро касае някое малко населено място, където градината дава мило и драго да има записани деца, само за да не я закрият. Разбира се, щеше да е много по-лесно, ако потребителката беше споделила от кое населено място е, за да не си разсъждаваме просто така.

Естествено, фиктивното посещение, за което стана ясно впоследствие, е кражба на пари от данъкоплатеца и съответно аз съм против. Предпочитам данъците ми да отиват за други работи.

Само че в профила си е написала, че е живее в София, където най-малко 5 деца се борят за едно място.

# 21
  • София
Странна ми е цялата работа. Не знаех за профила.

# 22
  • в 1001-та нощ
За педагозите и помощния персонал правим гифт карти със снимки на децата. Отделно винаги има родители, които купуват лично подаръци .... "скришно" ... Laughing Не мога да кажа, че съм забелязала лично отношение към някое дете в следствие на "милите очички", но и не се впрягам особено ...

За децата - всеки родител сам избира за своето дете. За да не се чудят в градината къде да складират огромните пакети и за да няма грандоманщина - съм избрала съвсем минималистични подаръчета. И мисля да ги оставя в последния ден за носене - по същата причина.

# 23
Касита, от предишната тема защо да няма подобни практики.

Защо да няма как да е първа група, а да е родено през 2013-та? Ако е т.нар. вариант, там всички са родени първото полугодие на следващия набор.

Да, това са двете разновидности на варианта на първа градинска група.

Родителите на децата от групата ми ни подариха гифт карти. Днес с парите в моята купих играчки за децата, не родните ми.

# 24
  • София
При нас вече има излезли списъци с поисканите подаръци. Уж са едната група се бяхме разбрали да са еднакви (книжки), а вчера - списък...

# 25
  Благодаря мамчета ,
В вашите отговори намерих и своя личен отговор.
В детската градина няма яслени групи и 1-ва група са деца 2013г.
Нямат право да приемат деца преди 2,6 г. Казаха ми да го доведа след нова година .

Средният ми син не е посещавал градината вече 3 години, само си плащах таксата. Има здравословен проблем. Вече ми писна да споря с директорката ,че хигиената е ниска и го отписах в последния ден на Ноември. Тогава получих и сметка за малкия  Joy.
Здраве да е. Казаха ми едни , а правят други. Правилото за 60 дни отлагане ми се струва верния отговор за моя казус.

Лошото е ,че малко рекетьорски ми казват....Плащайте си таксите , само и само да пазим мястото на детето , пък като решите , дори и догодина елате.  Rolling Eyes

Не е рекет да ви искат да си плащате дори и без да посещавате..Поради тази причина се записват над 30 деца в група с надежда че поне 20  ще  посещават редовно..... Peace

# 26
И при нас има списък вече  Peace
Моето казало колички,а преди това все повтаряше за някаква пушка и аз я купих...сега пък трябва и колички да търся.
Миналата година не е бил на тържеството и не знам нищо-там ли ги отварят,вкъщи ли...Ако добутаме до там ще разбера.

# 27
  • Варна
Аз пък дето толкова се тръшках за снимките за календари излезе, че моят не са го снимали, защото не сме се писали навреме в списъка Mr. Green Обаче сега в понеделник ще има втора сесия и живот и здраве ще се включи там.
Яни,
питай госпожите как ще се процедира с подаръците. Нашите няма да се отварят там, а вкъщи. Обаче се чудя как ще го занесем този подарък и ще го дадем на госпожата, без дребното да забележи?

# 28
  • София
Ще му обясниш, че джуджетата са ти го оставили пред вратата предишната вечер и са поръчали да го занесеш в градината, за да го подарят там, защото много е слушал. Аз мойте така ги баламосвам.  Mr. Green

# 29
  • Куциндрел
Моето дете ме пита, защо дядо Коледа ще идва на 23-ти, като идва на 25-ти?!?
В градината партито им ще е на 23-ти. Mr. Green Обясних му, че така прави дядо Коледа - първо и по-рано в градината, после у дома.
Ние изтървахме снимките за календари, че нали беше скарлатинен, но вчера се набутахме във фотото до нас и днес ще имам 3 календара, излязоха ми на цената на тези в градината. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт