Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 581
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
Обаче се чудя как ще го занесем този подарък и ще го дадем на госпожата, без дребното да забележи?

Аз го занесох една вечер като го взимах и го дадох на учителката преди да го взема (при нас се звъни и учителката слиза да види за кой са) и така не разбра изобщо.

# 31
В градината само го подарява подаръка дядо Коледа,а се отварят вкъщи!Така било при нас,една майка ми каза.
Ама тя тая пушка доста ѝ е дълга кутията,та и аз не знам как ще занеса....Може да взема пък някакви колички и те да са за градината.

# 32
  • Варна
Яни, ами най-добре така.

# 33
Подаръкът за градината го купихме заедно с детето. Дядо Коледа минава един единствен път и то е у дома. И понеже веднъж си хареса половината джиджавки в "Декатлон" (гирички, звънци за колело, осветления, лупа, бинокъл ...) и ме подхвана със "защо не ми купиш", та купихме комплект бинокъл и лупа, но с уговорката, че ще бъде за коледен подарък от градината. Да не стават грешки.  Sunglasses

# 34
  Благодаря мамчета ,
В вашите отговори намерих и своя личен отговор.
В детската градина няма яслени групи и 1-ва група са деца 2013г.
Нямат право да приемат деца преди 2,6 г. Казаха ми да го доведа след нова година .

Средният ми син не е посещавал градината вече 3 години, само си плащах таксата. Има здравословен проблем. Вече ми писна да споря с директорката ,че хигиената е ниска и го отписах в последния ден на Ноември. Тогава получих и сметка за малкия  Joy.
Здраве да е. Казаха ми едни , а правят други. Правилото за 60 дни отлагане ми се струва верния отговор за моя казус.

Лошото е ,че малко рекетьорски ми казват....Плащайте си таксите , само и само да пазим мястото на детето , пък като решите , дори и догодина елате.  Rolling Eyes

Извинявай, но не стига че заемате място на някое наистина нуждаещо се дете и протестирате за таксата. Не Ви ли е неудобно 3 години да заемате просто място в градината и сега отново да повтаряте това с другото дете. Има толкова деца, които не могат да влезнат в държавна градина, а се допуска това! Другото, което е как изобщо като родител записвате детето си за 1 група на 2г. и 3 м. Вместо да Ви е неудобно и дори да не споменавате какви неща вършите, се оплаквате от градината, че Ви иска такса......!

newsm78 не , неми е неудобно

опитах се да обясня ,че практиката в градината болните деца като моето , с телк , да са записани само и само в 10 дни в годината който са здрави да ходят на детски мероприятия

и не се чувствам длъжна да се обяснявам на злобни лелки
питането ми беше за друго
благодаря на всички които ми помогнаха да намеря търсения от мен отговор

И само да се похваля ,че живея в прекрасна община в която таксите са 15 лв и 1 лв на ден.
Няма недостиг на места в градините и има безплатен превоз от детската до дома .

# 35
  • София
Кро, това наистина е прекрасна картинка, която в София нямаме. Съжалявам за заболяването на детето ти.

Имай предвид, че твоето дете ползва 120 лв. месечна субсидия от общинския бюджет и много често от държавния за лукса, да се води че посещава. За 10 месеца това са 1200 лева, а за 3 години - 3600 лв. Помисли върху този въпрос, че малко скъпо излизат тези 10 дневни партита. Казвам го без грам злоба, а с цел пояснение. Ти създаваш ненужна финансова тежест на останалите от обществото - мъже, жени, деца и пенсионери.

# 36
И в нашата група има дете, което се води, че посещава и плаща само месечната такса от 10 лв..но досега не е идвало на градина. Нямам идея защо родителите му са го записали, а не го пускат..съседче е. Още от първа група е така, сега сме втора.. Rolling Eyes

# 37
  • София
Ще ти кажа - не зная за личните мотиви на тези родители, но със сигурност така помагат на детската градина да се финансира. Освен това е незаконно.

# 38
Вероятно си права Tired

# 39
  • София
Твърде вероятно е самите родители да не предполагат, че нещата са такива, както ги описах. Може би, ако знаеха, и са съвестни, щяха да отпишат детето.

# 40
Kro не знам защо реши, че съм лелка и то пък злобна, най-вероятно защото фактите не ти харесват, но злобния коментар е само от твоя страна. Не съм ти искала обяснение, тъй като явно и ти самата не си много наясно - първо не си пускала детето, защото било мръсно в градината, после казваш друго, оплакваш се за таксите, а след това колко хубави били ...
Аз изразих възмущението си и че това не е редно да се случва, особено в държава, която така или иначе няма пари за децата ни!

# 41
  • shumen
Яни,при нас ги отварят вкъщи.Моето там е казала голяма кола,а преди това мрънкаше за акордеон и купихме него.Сега си мисля,колата да е за вкъщи.
Месечинке,и аз се чудя как ще го занеса без да ме забележи,че и аз го водя и вземам и от там заминавам на работа.Освен вторник да го сложа в една торбичка и скришом да го дам на госпожата.

# 42
Нашето тържество ще е в сряда.Днес ми каза госпожата и да носим подаръците във вторник като вземаме децата...Отварят там в мнооого краен случай(каквото и да значи това),но някои си вземали децата още на обяд.
Иначе до петък вкл. ще са си по групите,после-сборни.

# 43
  • София
И при нас ще са сборни групите - с предварителна заявка и желателно непосещение  Wink

# 44
  • София
Нашето тържество ще е в сряда, на 16.12. Все пак ще има такова Simple Smile Дъщеря ми като никога е поискала кукла и ще получи такава. Миналата година подаръците ги бяха отворили там, но не съм чула някое дете да се разстроило заради подаръка на друго. Тази година не знам как ще бъде.

При нас има списък за работните дни около Коледа и Нова Година, но дали ще са сборни групите - ще видим. При нас ако във всяка група останат по минимум 10 деца, не се правят сборни групи. Ако някъде са останали под 10 деца, те се разместват по групите и така.

Общи условия

Активация на акаунт