Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 800
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Нашите деца си поръчват сами подаръците за градината- пишат ги госпожите на лист на вратата. Моето като искаше голяма кола с дистанционно, дай да му купя малка, щото някое дете щяло да се сърди. Няма да стане. Казвам го без лоши чувства.
Нашите подаръци бяха разопаковани, вчера беше тържеството, и поставени върху шкафчетата. Огледах ги, Embarassed. На едно дете подаръкът му беше обикновен камионовоз, с малки колички. Такъв съм купувала като беше двегодишен. Това си е поръчало детето, това са му купили.
От групата имаше подарък по един шоколад, фигурка на дядо Коледа. Раздаваха им ги като ги вземахме. В 17.20 госпожата продължаваше да разчиства хартийки и кутийки в стаята.

# 61
  • София
Всички деца са били на празника, да. Сега хвърлям боб дали и какво ще ми донесат моите (здрави). След живата рибка миналата година май тази не е имало големи изцепки с подаръците (отваряли са на място).

# 62
  • Куциндрел
При нас миналата година не им дадоха да ги отварят, за тази не знам. Празненството е на 23-ти.
Ни купихме подаръци от общата каса, по едно малко конструкторче Брик на дете.
Разбира се, после стана скандал, но то не може без някой да е на контра. Crazy Mr. Green
Поне по-голямата част от родителите харесаха избора за подаръци.

# 63
При нас вчера тържеството мина и е ясно,че са били всички и болни,и здрави.Самата госпожа тази вечер каза,че онзи ден едно момиченце повърнало,вчера се наакало и днеска го няма.Днеска пък друго два пъти ходило до тоалетната по голяма по рядко.Надявам се да не е лепнал нещо моя и той и да сме болни баш за Коледа.

Какви са тези учителки, които обсъждат така децата?

Не знам какви са , но да ви кажа случай преди години с голямата ми щерка. Отивам да я взема и идва госпожата при мен и ми казва да следя да не се разболее, че имало болни деца, даже и тя ( гопожата ) имала температура 39 градуса .  Shocked  и пила нурофен. Гладам аз, мигам и се чудя какво да кажа. Свари ме неподготвена.

# 64
Ние събирахме по 5 лева за подарък, иначе от общината 1 портокал, 1 банан, 1 смачкано киви, 1 смешна круша, 1 мандарина, 1 дядо коледа от шИколад Laughing А, и една метална кутийка с бисквитки, за нея обаче се чудя дали не е към нашия подарък от 5 лв.
За 5-те лева-  една кутия с готов подарък, вътре имаше книжка за оцветяване и стикери, малки моливчета и острилка, една книжка тип пъзел-с 6 пъзела и 1 цикламен гирлянд Laughing
Ясно ми е, че за 5 лева каквото и да се купи, няма да е кой-знае колко качествено или яко, но нямам притенции...ангажимент си е да обикаляш и да купуваш тези подаръци, така че съм благодарна на родителите, които са си направили труда да ги купят и донесат в ДГ..

# 65
  • Куциндрел
Ние за по 5 лева купихме тези Брик, поне са съвместими с Лего конструкторите и ги дават относително добри.

# 66
Нашият подарък малко с момИчешки Уклон ми се види, ама здраве да е Laughing
Книжката за оцветяване е с едни манекенки...и гирлянда е цикламен Crazy
А аз съм с мъжко чадо. Но предполагам един общ подарък и за мъжовете, и за дамите, е далеч по-лесно да се избере, та затова...

# 67
  • Куциндрел
При нас избрахме и за момиченца и за момченца Брик.
Тета, лошо няма, тъкмо ще се научи да комбинира цветово момичешки дрехи. hahaha

# 68
Да, незнам дизайнер дали ще излезе от него, но си пада явно по брюнетки Wink...защото залющи да оцветява  първата манекенка с черна коса Joy

Абе да са здрави децата, другото е бошлаф работа, дето е казал бай Ганьо Laughing

# 69
При нас вчера тържеството мина и е ясно,че са били всички и болни,и здрави.Самата госпожа тази вечер каза,че онзи ден едно момиченце повърнало,вчера се наакало и днеска го няма.Днеска пък друго два пъти ходило до тоалетната по голяма по рядко.Надявам се да не е лепнал нещо моя и той и да сме болни баш за Коледа.

Какви са тези учителки, които обсъждат така децата?
Истински. От живота. И обсъждат само чуждите деца.

# 70
И при нас вчера мина тържеството с дядо Коледа ,всички си получиха подаръците.
И торбичка с лакомства.
Днес решиха да дойде и Снежанка и децата да й пеят песни и да казват стихчета /имало останал бюджет от миналата година/.

Миналата седмица имаха Коледен базар - направени неща от децата и всяко детенце си хареса по нещо и оставяхме пари /колкото решим/ ,а другата седмица ще занесат събраните пари в дом за деца.

# 71
В нашата градина тържеството е днес. Ще ги водят извън София и голям студ им се падна, но ще оцелеят Simple Smile Ще видим довечера с какви впечатления ще са децата.

# 72
И нашето тържество мина, те всъщност бяха две - предния ден Дядо Коледа, снощи - тържеството на групата - с присъстващи родители. На мен толкова да ми харесват тия тържества, така се умилявам, става ми и тъжно, че така растат като гъбки. Все едно вчера беше есенното тържество от 1-ва група, когато бяхме за 1-ви път. И изведнъж - хоп, трета група  Tired Снощи съм циврила като малко дете - гледам я заспала до мен, гушкам я и я целувам, и рева... Ето, сега докато го пиша това, пак ми се насълзиха очите  Laughing
Сори за лиричното отклонение, мисълта ми беше, че тържествата ги харесвам всякак, даже нямам против, че и болнички идват, толкова ми е мило, а и за децата е емоция. Поне за тези, над които имам поглед.
За подаръците- бяха си поръчани от децата, даже са им дали да си ги отворят, ама аз и друг път съм казвала, че ми е ОК, за мен точно това е в духа на Дядо Коледа - да ти е донесъл точно това, което си поискал. Ето, моята получи малко пакетче с барби Ана. Имаше и много големи кашони- кухня май. Но не е имало драми, всички са били доволни  Grinning

# 73
  • Варна
Сори за лиричното отклонение, мисълта ми беше, че тържествата ги харесвам всякак, даже нямам против, че и болнички идват, толкова ми е мило, а и за децата е емоция.
И това го има. Общо взето ни така, ни инак.
Мисля си за моя, как за една бройка да изтърве тържеството. Баща му го завел към 8 без нещо - здрав, весел, всичко 6. Половин час по-късно сестрата ми звъни на пожар "Ама моля ви се, веднага елате да си вземете Боби, скъса се да повръща". Аз - шок тотален. В интерес на истината си поревах, първо от притеснение и второ от разочарование заради него. Дядо му отиде да го вземе скорострелно, той си седи на столче в изолатора и рони сълзи, в съседната стая музиката вече гърми. Представям си как се е чувствал, изгонен навън на столчето, а оттатък децата се веселят на тържеството, което толкова е чакал. Не обвинявам госпожите разбира се, реагирали са нормално предвид ситуацията. Добре, че в крайна сметка едната му госпожа видяла, че е добре вече и го убедила да влезе, да изгледа програмата и да си получи подаръка. Нищо му нямаше на детето в последствие, оказа се просто механично задавяне...

# 74
Да, аз прочетох това още като го написа в съседната тема и ми хрумна, че детето толкова много  е очаквало точно този момент и никак не е честно точно на крачка от него да се случи това  Sad И щях да ти пиша да го видите хубаво и да поразпитате, ако няма индикации за нещо сериозно, да си го оставите да посрещне Дядото  Wink Но в спорове не ми се влизаше тогава, а и сега също.
Радвам се много, че все пак е останал и се е насладил на момента, миличкият  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт