Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 3

• 123 890
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
goddess,
в Дъглас дават ли тестер на този крем за който си писала Biotherm creme solaire dry touch, matte effect?
Тестер за домашна употреба, не там да се мажа.
Смяташ ли, че е подходящ за много суха кожа?

# 436
Аз съм си намерила козметика, която да се се справя с фините линийки и да озарява.  Peace Кожата ми е в добро състояние. Знам, че няма как да станат чудеса, а и моите грижи са комплексни, само от козметика не очаквам желания ефект. Но с Матрициум специално не се харесахме. Вероятно нашите кожи са различни, моята е леко суха и чувствителна.
 Единствено по посока на леко стягане на контура, което отскоро заблязах, че имам нужда, не знам точно какво да направя. Затова и се интересувам от серума с ретинол, защото Letsgo пише, че овала на лицето се е стегнал. Бях на една процедура радиочестотен лифтинг, но после четох из статии и форуми на английски неща, които ме наплашиха и повече не отидох.

Здравейте момичета и благодаря, че ви има. Отдавана чета темите, но с бебе, тинейджър, две работни места, домашни любимци.. включително от мъжки пол все не ми остава време да пиша. Благодарение на вас в последните години промених доста неща в грижата за кожата и тялото и сега почти на 40, изглеждам и се чувставам по добре отколкото на 30. Кожата ми обаче / и на лице и на тяло/ напоследък ми изглежда поотпусната и се бях решила да си направя един курс Велашейп. Още повече, че в момента съм на обявила война на целулита. Бях решила да си направа и курс RF лифтинг на лице, или да си купя Триплоар за домашна употреба след като спра да кърмя, защото четох, че това е сред противопоказанията. Но бебчо вече е на година и три месеца и самият той не проявява вече желание - та тъкмо се бях навила и прочетох горният коментар. Моля ако някой може да ми помогне дори само с линк към статия на английски или български, защото аз не успях да намеря. Загубих доста близки хора в последните няколко години от рак и не ми се иска, ако има и минимален риск за здравето.
И за да не е само питането ми - да споделя моят опит в грижите за кожата.
Почиствам си лицето вече в две стъпки. Ползвам и муселинова кърпа. За тяло - копринена ръкавица Рая. След почистването на лицето - минавам с сребърна вода, защото често ми излизаше по някоя и друга пъпка. После ползвам серум с витамин Ц и ХК сутрин

http://www.iherb.com/Mad-Hippie-Skin-Care-Products-Vitamin-C-Ser … fl-oz-30-ml/41598

, а вечер с охлюви и зимийска отрова
http://www.ebay.co.uk/itm/Benton-Snail-Bee-High-Content-Essence- … :pMMAAOSwPcVVwXsA

(напоследък доста ползвам корейска козметика - на мен лично много добре ми се отрази).

След серума слагам сутрин крем с охлюви  на Мизон и послед тониран овлажнител на фактор - обожавам този въпреки, че фактора е нисък
http://www.lookfantastic.com/aveda-inner-light-tinted-moisture-s … 0ml/10550890.html

а вечер крем с глюколова киселна
http://www.iherb.com/Reviva-Labs-5-Glycolic-Acid-Cream-1-5-oz-42-g/5075

и върху него
http://www.amazon.com/MIZON-Snail-Repair-Intensive-Ampoule/dp/B00AFMB0WA

Може да изглеждат много нещата, но всичко попива и не остава мазен филм или усещане,че има нещо по лицето. Кожата ми се успокой и изгледа свежа.
Слагала съм и ботокс - веднъж през 2012 и после на около година и половина хилауронови филъри - различни видове.
Пожелавам красив и усмихнат ден на всички!

# 437
Относно стягането на контура, лифтинг ефект казват, че има маската с парафин. Неотдавна, една мила и отзивчива съфорумка MiraBu  Heart Eyes ми сподели, че си е правила парафинова маска при козметик. Реших да пробвам в домашни условия и се получи добре. Ето едно видео, в което подробно се обяснява как се прави в домашни условия:
https://www.youtube.com/watch?v=mLU3rBm1FS8
Купих си пречистен парафин от аптеката, 500гр. за 5-6 лв. Ще ми стигне сигурно за една година.
Маската е изключително лесна. Правя я след душ, когато са отворени порите. Преди нея с лек масаж нанасям масло или серум. Слагам парафин колкото кибритена кутия в пластмасова /еднократна/ чаша за кафе и разтапям на водна баня. Става много бързо. Нанасям на лицето на 2-3 пласта с обратната страна на пластмасова лъжичка за сладолед. Може да се използва и шпатула. Трябва да се внимава да не е прекалено горещ парафина. Той се втвърдява буквално при самото нанасяне. Стоя половин час. Отлепвам парафина с пръсти. Ако има дребни остатъци ги отстранявам с домакинска хартия. Изплаквам лицето с вода и нанасям крем или само серум. Наистина кожата светва от засиленото кръвообращение и овлажняване.

# 438
Letsgo  Hug.
Потвърждавам уау ефекта на парафина. Но той се ползва само в студено-хладно време. Моята кожа се повлиява в няколко насоки - лифтинг ефект и сияние. Трик - под парафина слагам комбинация колаген и хиалурон, които буквално попиват в кожата ми.

И аз имам две корейски кремчета, бях чела много стабилни мнения за тях, и в чудо се видях докато се сдобия с тях. Едното кремче го хвалеха и като основа за грим. Обаче на мен ми идват прекалено сухи.
Скрит текст:
на марката Baviphat са

# 439
Благодаря  Simple Smile. Ще пробвам парафиновата маска.

Летсго - ти без марля я ползваш, така ли?

За корейската козметика - там има ТОЛКОВА много кремове, че един живот няма да ми стигне да ги пробвам Simple Smile И аз имах в началото няколко неуспешни покупки . Кожата ми е комбинирана, много чувствителна и лесно се възпалява и още по лесно ми излизат пъпки  Sad . Вече преди да купя кавото и да било, изичитам много мнения, особенно в чужди сайтове /в Б-я корейските лини не се все още много популярни/ . После гледам съставките в
http://www.cosdna.com/

после си купувам по възможност тестери за проба.

Доволна съм от всичко на Сулвашоо. Ползвала съм обновенния серум с женшен и околочния, почистващата маска и маската за през нощта. Сега съм си поръчала Тайм Трежър - това се води за по зряла кожа и затова съм взела само серума и околоочен.

# 440
MiraBu, добра идея! Ще пробвам и аз  Hug

Stasy_DS, предпочитам без марля. Но ако високата температура на парафина причинява дискомфорт, марлята е добра идея.

Пропуснах да кажа, че парафиновата маска не е подходяща за кожа с чупливи капиляри.

# 441
Letsgo  Hug.
Потвърждавам уау ефекта на парафина. Но той се ползва само в студено-хладно време. Моята кожа се повлиява в няколко насоки - лифтинг ефект и сияние. Трик - под парафина слагам комбинация колаген и хиалурон, които буквално попиват в кожата ми.

И аз имам две корейски кремчета, бях чела много стабилни мнения за тях, и в чудо се видях докато се сдобия с тях. Едното кремче го хвалеха и като основа за грим. Обаче на мен ми идват прекалено сухи.
Скрит текст:
на марката Baviphat са

Може ли линк,от където купувате колагена и хиалурона?

# 442
Може може, стига да не ме минат с метлата  Simple Smile.
Български продукт, това е най-доброто ми попадение за 2016. Розова вода, колаген и хиалурон. Може да се ползва и в зоната около очите. Може да се нанесе като маска на по-дебел слой. Може да се ползва и като нощна грижа.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 13:07 от MiraBu

# 443

MiraBu,Много благодаря Hug bouquet

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 13:40 от elii2401

# 444
  • Варна
Колко малко й трябва на една жена Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 13:27 от missNoir

# 445
Самоизтрих се, да знаете . Ако може да ме изтриете и във вашите цитати. По професия се занимавам с тежкотоварен транспорт и нямам участия в козметични компании хахаха.

# 446
  • Варна
Разбира се  bouquet
Не исках да ме разбираш погрешно.
Мисълта ми беше, че споделенето тук е велика сила.

# 447
  • София
А за тези, които пропуснаха уникалния продукт? Дайте посказка.

# 448
  • на земята
Момичета някакъв крем за петна,който да помага, заличава?Имам предвид петна по лицето,такива кафеви,появяват се след раждане или от слънце?
Аз използвам на Филорга и съм супер доволна,но моята приятелка не е доволна слаб и идва.
Какви слънцезащитни кремове използате и с какъв фактор?
Благодаря bouquet

# 449
MiraBu хайде кажи кой е този вълшебен продукт? newsm17

Общи условия

Активация на акаунт