Сполучливи имитации на маркови парфюми - 12

• 108 867
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
LACOSTE POUR FEMME ми е един от старите любимци, но по принцип не е особено силен. Мисля, че в момента даже оригиналът е реформулиран и не блести с особена трайност и сила. Версията на Рефан като че ли е най-слабичка. На Ди енд Пи май ми хареса най-много; на Лорис и Баргело също не бяха лоши до колкото си спомням. Последно бях пробвала на Парфен - и тя ми хареса. Мисля, че на Ди енд Пи се доближаваше най-много до оригинала, но не съм убедена, защото него съм го тествала много отдавна и карам по спомени.  Peace
Вчера си взех 256-MISS CHERIE CHRISTIAN DIOR от Баргело. Честно да ви кажа, има доста голяма разлика с всички други имитации на Miss Dior Cherie, които съм пробвала, затова предполагам, че няма да е много добра имитация, но пък адски много ми допадна. Не е толкова остър като другите и избиват някакви по-меки ягодови, черешови, сладки и дървесни нотки. Не съм тествала оригинала много отдавна /а и първата версия от 2005, на която правят имитации, май вече я няма/, така че не мога да сравня  Sad Ще се радвам ако някой го познава добре и е пробвал Баргело, да се включи с мнение.  bouquet

# 91
  • Варна
Нел,Розата на Баргело ми харесва повече лично на мен,трайността и е прилична,не трепи от трайност,но е добра.Тази на Парфен е по-слаба имитация,смисъл като доближаване до оригинала така, че тази на Баргело бие. bouquet
Благодаря ти Брайт! newsm51 Днес ходих до Щанда на Баргело във Варна и си я купих Среднощната роза. Само че нямаше Баргело а Рафаела. Обясниха ми че Баргело се води парфюмна вода а Рафаела е тоалетната вода на същия парфюм. Много ми допадна, даже по-вече от Среднощния трезор. И като гледам и трайността не е малка вече 4-ти час си ухае прилично. За цена от 10 лева си е твърде добре. newsm10

# 92
Здравейте на всички! Simple Smile

Видях, че малко по-рано сте писали за имитации на Шанел №5. Мен също ме интересува коя най-много се доближава до оригинала.
Преди няколко месеца бях поръчал мостри от Парфен и едната беше с тяхната версия на Шанел №5. Пръснах си на ръката - първоначално ми се стори много остър и много ретро...  Laughing  Но след малко започна постепенно да омеква, докато накрая тотално се промени, стана много приятен и ми носеше чувство за топлина, чистота и уют.  Simple Smile  Това беше първият ми сблъсък с парфюм, който се променя толкова осезаемо и драстично. Бях много доволен и поръчах цяла бутилка от него (парфенската версия). Но и до днес все се чудя дали и оригиналът е такъв, но за съжаление не мога да си го позволя.  Laughing

# 93
  • Бургас
Нел,честита Роза Hug,Николай и оригинала се развива така да,просто ме учудваш ,че си мъж а ползваш дамски парфюм. Mr. GreenКазваш,че даже си си и пръснал,наистина ме учудваш. Laughing,отначало си помислих,че за подарък си го поръчал.

# 94
LACOSTE POUR FEMME е много хубав във версията на Лорис. PeaceТези парфюми Гиза на мен въобще не ми харесват. PeaceНа Лорис парфюмите също са много трайни,виж го в техния вариант ако желаеш.
Въпрос на вкус,но не за първи път купувам от там,взимала съм също така и Шанел Ченс Тендер и беше великолепен-разредих си го със спирт в спрей.За сравнение понеже сега го няма тендера си поръчах на Заг Зодиак-и получих едно бледо,слабо и нетрайно подобие на същия,налага се с остатъците от онова спрейче да подсилвам аромата на заг зодиак.Стигнах отдавна до извода,че ако оригиналния е лек и нетраен и и митацията ще е такава. Както е историята и с Lacoste Pour Femme наскоро изхабих оригинал с радост се отървах защото аромата беше страхотен,но супер нетраен(със сигурност оригинал),така че и имитацията едва ли ще е по различна в това отношение

# 95
Най - най - после и аз успях да се добера до магазина на Парфен на Руски паметник. От вратата поисках да ми налеят 50 мл от №889  Un Jardin Sur Le Nil Hermes  /пусти мой мерак за тия моркови Mr. Green /....
Не е лош. Никак не е лош даже... Mr. Green Остава сега да го тествам на трайност... Laughing...Но толкова го обичам /оригинала/, че дори и да не е много траен, по дрехите ще си го пръскам /така съм го измислила въпроса с нетрайните, но любими мои аромати/... Mr. Green
Поисках блотери и с другите градини на Hermes, но вместо тях получих блотери с №723 и №724.... Shocked...малко "луда работа", но явно продавачката е доста разсеяна  Laughing Както и да е.
Подариха ми сапун с гъба, както и някаква карта, на която да събирам точки, а цената за покупката ми беше 14 лв.
Някой по - напред беше писал, че цените са 12 лв за 50 мл...е, явно вече не са.
Най-малкото възможно количество за купуване е 30 мл, като струва 10 лв и е с подарък джобно шишенце с още 10 мл от същия аромат.
Та такива ми ти работи... Mr. Green

# 96
  • Бургас
Eкатерина,не мога да се съглася с теб,на много оригинали имитациите им са доста по-трайни от самите тях:peace:Заг-Зодиак имат и по-нетрайни парфюми,един от тях е Идилията на Герлен/оригинала е доста траен/

# 97
  • BG-DE
Най-малкото възможно количество за купуване е 30 мл, като струва 10 лв и е с подарък джобно шишенце с още 10 мл от същия аромат.

Ей, българска работа  Mr. Green миналата седмица си взех точно от там 30 мл Манифесто за 8 лв, а пък ако си имаш шише цената беше 6.60 за 30 мл и 10 лв за 50мл. Много се дразня на такива тарикати, кога си отвориха магазините, кога качиха цените  newsm61

# 98

Ей, българска работа  Mr. Green миналата седмица си взех точно от там 30 мл Манифесто за 8 лв, а пък ако си имаш шише цената беше 6.60 за 30 мл и 10 лв за 50мл. Много се дразня на такива тарикати, кога си отвориха магазините, кога качиха цените  newsm61
Аз отидох без шишета....Това може би също има значение.... Thinking

П.П. или пък са намерили начин да си пробутат гъбите със сапун....и "писалките" от по 10 мл.... Thinking

# 99
  • BG-DE
А, а не качили са цените преди 50мл беше 12 лв с тяхно шише. Мисля да предприема личен бойкот на произведенията им  Crossing Arms защото такива селски номера наистина ме дразнят, преди Коледа навсякъде по света цените падат само у нас се качват  Sick 

# 100

Да не говорим че за мен лично  до момента от всичките които съм пробвала-рефан,зак зодиак,баргело и сан сиро,това са най-несполучливи и нетрайни имитации.От 12 мостри комплект 1 само си харесах, и почти нито един не приличаше на оригинал-имаше 3-4 които в оригинал не познавам,но пък трайността също беше малка.Повече от там нищо.Даже Нилските градини 1-ният ,който харесах беше нетраен при мен.

# 101
...за мен лично  до момента от всичките които съм пробвала-рефан,зак зодиак,баргело и сан сиро,това са най-несполучливи и нетрайни имитации.От 12 мостри комплект 1 само си харесах, и почти нито един не приличаше на оригинал-имаше 3-4 които в оригинал не познавам,но пък трайността също беше малка.Повече от там нищо.Даже Нилските градини 1-ният ,който харесах беше нетраен при мен.
Офффф.... Confused....За прилика /конкретно говоря за Нилските градини/ - прилика имат...Обаче трайността....е...никаква.... Sad
Не можа да изкара и 2 часа върху кожата ми....  Sad
Само за сведение и за съпоставка: днес през деня бях с Venezia  - Laura Biagiotti в имитация на Рефан, с двойно количество капки. Пръснах се сутринта и до късния следобед сама си усещах парфюма върху себе си...Това е трайност за мен. Другото е тровене на нервите... Sad
Просто е изключено концентрацията на Парфен да е 18%....ИЗКЛЮЧЕНО. По - малко е. Вярно е, че Нилските градини и в оригинал не са кой знае колко траен парфюм, но пък под 2 часа е някакъв АНТИ рекорд... Sad

# 102
  • BG-DE
Соларче, те могат да си твърдят каквото си искат ама едва ли имат и  1,8% Joy Би ли споделила за Венецията, как е като прилика с оригиналната версия за трайността разбрах Grinning Това преди мно-о-о-го години ми беше един от любимите парфюми (дори преди време си взех реформулирания вариант но не беше същото  Confused) такава носталгия ме е налегнала по него, а дори не съм обърнала внимание, че Рефан го предлагат  doh

# 103
Би ли споделила за Венецията, как е като прилика с оригиналната версия за трайността разбрах Grinning Това преди мно-о-о-го години ми беше един от любимите парфюми (дори преди време си взех реформулирания вариант но не беше същото  Confused) такава носталгия ме е налегнала по него, а дори не съм обърнала внимание, че Рефан го предлагат  doh
Аз съм имала възможността само да помириша оригиналния аромат /от останало празно шише на друг човек/, не съм имала възможността да го пръсна /оригинала/ върху себе си и да го понося, но ми се струва, че аромата е 1:1....Разкрива се, променя се, много е богат, усещам в него поне 4-5 от съставките му, което си е рекорд.... Grinning
Ако ти си го пробвала /оригинала/, ще чакам ти да кажеш как е приликата с оригинала  Mr. Green
На мен много ми допада, МНОГО!
 Peace

# 104
Нел,честита Роза Hug,Николай и оригинала се развива така да,просто ме учудваш ,че си мъж а ползваш дамски парфюм. Mr. GreenКазваш,че даже си си и пръснал,наистина ме учудваш. Laughing,отначало си помислих,че за подарък си го поръчал.
О, аз съм голям фен на парфюмите, колекционирам си и вече ползвам всякакви.  Laughing  Преди си държах дамските само за вкъщи, но в един момент се пречупих и започнах и тях да нося - все пак бутилките нямат гениталии.  Laughing А и щом мирише добре, защо да се ограничавам?  Wink  Интересното е, че досега никой не е забелязвал, когато съм ползвал дамски парфюми, даже са ми правили комплименти.  Laughing  Може би върху моята кожа миришат различно.

Общи условия

Активация на акаунт