Получих Коледния си подарък вече, във мен живее мъничко човече! Тема6

• 33 088
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Почерпки евентуално при изписването, макар че казано честно клоня само към букет  за лекарката. Подаръци изобщо не смятам за уместно да се правят. Докарали сме я дотам лекарите да ни гледат все в ръцете...

# 406
Привет и от мен!

Наистина се усеща празничния дух и е пуст и тук и тук във ФБ групата.

И моите гърди са все още болезнени.На моменти повече,на моменти по-малко.
Що се отнася до почерпка и подаръци не мисля,че на този етап е нужно.Разбира се по-важно е Май месец всичко да мине живо и здраво и тогава може би ще има нещо в знак на благодарност към моя АГ.Макар,че и аз като Амини си мисля,че не е много уместно да се правят подаръци,защото така свикваме лекарите все да очакват нещо от нас.

Иначе аз си влача една упорита хрема и лека кашлица вече няколко дни и няма оправия и това е.

# 407
rosit@ , аз моята хрема я влачих 2 седмици ooooh! Иначе пък кашлицата я овладях със Стодал. Ама тая Коризалия хич не ми подейства на хремата Naughty Направо ме хваща страх, като си помисля, че грипът тази година още не е започнал...Както почти няма с какво да се лекуваме ooooh!
Гърдите не ме болят, ама така са се надули и зърната са ми много чувствителни ooooh!

# 408
  • На остров
Няма при нас подаръци, цветя, бонобони и други такива неща. Една картичка със снимка на бебето и благодарност е достатъчна  Simple Smile, обикновено  няколко месеца след раждането.

# 409
Честно казано тази Коризалия въобще не ми харесва.Лично аз не съм я ползвала,но съм я вземала за малкия и не съм видяла никаква ползва,та затова не съм я взела и за мен.Мъча се тук със солена вода и инхалации със сода,много лимони с мед и чайове...пък да видим.Иначе кашлицата не е много нахална,само от време на време се появява.

Две в едно това звучи доста по-интересно,отколкото тукашните пити,бонбони,цветя и други работи.Макар,че може би би им писнало от картички със снимки на чужди деца.

# 410
Две в едно така трябва да бъде. На моя приятелка майка и е в болница, никой не и обръща никакво внимание, според нея чакат пари на ръка, говорим за санитарки и сестри. Жената е на легло и не може да се обслужва... а приятелката ми работи в МЗ...

# 411
  • На остров
Амини много жалко, представям си колко и е трудно на жената.
Роси не може да ти писне да гледаш чужди деца на картички и да се грижиш за хората, след като си избрал такава професия, мисля аз.
Това, което много ми харесва тук е внимателното отношение на всички, съпричастността и разбирането.
Да не се хвърлят да изписват лекарства и не правят видеозони всеки път, но явно системата работи след като се раждат деца  Simple Smile . И когато се казва, че консултациите са безплатни то са такива, без допълнителни пари за нищо. Раждането също, само придружителят плаща престой като ви настанят в пациентският хотел.

# 412
Бързо редактира и не разбрахме ли или моят бременен мозък не зацепва newsm78
Оф, да да...написах пост, после видях, че не съм прочела предния пост правилно, ама цялото изречение недочетено просто....бързо изтрих всичко, но от телефона трябваше да оставя все някакъв коментар...и затова написах това...че не е лъжа...бременна история... Crazy ooooh!

# 413
  • Cтраната на чудесата
Добър вечер майчета !
Някоя от вас може ли да ми каже , как да отговоря на въпросите на 3,6 годишната ми дъщеря :"От къде идват бебетата ?" ; "Защо живеят в коремите на майките ? " и  "Къде спи СВЕТЛОТО , като дойде ТЪМНОТО? "(Този последният е пресен от тази сутрин  Joy )   #Crazy #Crazy #Crazy newsm78 newsm78 newsm78  Разбирам да е малко-по голяма , че да проведем разговор за "птичките и пчеличките" ,но тя още няма дори  4г.  Shocked

# 414
Страхотна дъщеря имаш Simple Smile. Не се тревожи, обясни всичко по детски начин. Колкото е по-малка, толкова на теб ще ти е по-лесно и непринудено да говориш с нея и да направиш едно въведение към нещата. На синът ми горе долу на тази възраст почнахме да се образоваме по темата. Мама и тати се обичат и имат голямо желание за бебе. Може да загатнеш, че заедно посяват семенцето на бебчето в корема на мама. Бебето е много малко и мама го пази с тялото си. Мама яде и то яде, мама пие вода и то пие вода. И така докато стане достатъчно голямо да се отдели от мама и да се запознае с кака и тате Simple Smile

# 415
  • пловдив
Добро снежно утро и от нас!Не съм писала тия дни,но пътуваме, батко то е ваканция и общо взето нямам много свободно време.Вече усещам леки ритник етаж от бебоците. По плавни и леки са отколкото с батко то, но може би защото са две!?Иначе корема ми е доста аа голям вече,понякога се чувствам леко зле - от кръвно ли е какво е - незнам, но ще питам на 7 когато съм на преглед.На батко то още в началото казахме че в на мама коремчето има бебета и той знае ,гали ги но....при въпрос дали ще ги гушка,ще им пее или ще им дава нещо (негово - всичко е негово ☺)казва - не, бием бебетата....Дано това не е така,че незнам...За почерпки - доста сега си плащам като поп и не мисля че на този етап е редно...След раждането - да. Хайде лек ви спорен ден и весела Нова Година! !!

# 416
Добро утро и от мен!При нас за съжаление не е никак снежно,само снощи прехвърчаха за кратко няколко сежинки,но пък за сметка на това е адски студено.Добре,че за сега не ми се налага да излизам някъде,освен до магазина,който е на 100м от входа.

Донкова опитай се някак по детски да й го обясниш.Мисля,че Карагогова ти е дала добър съвет,защото аз на този етап съм боса,а и бъдещия батко все още не се е сетил да ми задава такива въпроси.

И нашия батко знае ооще от самото начало,откакто разбрахме и ние.Постоянно ми гали корема,изключително често иска да го целува и гушка.Повтаря ми,че щял да пази бебето и нямал да дава на никого да го удря...щял да си дава еди си коя кола,таблета си и разни ей такива.Знам,че като се роди беборан най-добре ще си проличи,но на този етап това са му думите.

# 417
Сега се сещам и за подходящ отговор за тъмното и светлото, даже Simple Smile. Тъмното отива от другата страна на земята, когато дойде светлото , и така се гонят постоянно. Хем е истина, хем като по детски, леко приказно Wink.

# 418
  • Cтраната на чудесата
Благодаря за съветите  bouquet  . Надявам се да се получи , понеже тя е мнооооого любопитна и усеща , когато и спестявам подробностите  Joy .

# 419
Момичета здравейте! Да ви се оплача. Незнам вече кой е крив, кой е прав. В момента с моя мъж сме на гости на родителите ми в едно село. Тук хората са доста злобни и завистливи и да не ви говоря как се разнасят клюките. Бях предупредила майка ми и бабите ми да не казват на никой, че съм бременна. Първо защото се страхувам да не се случи нещо лошо и после обеснявай какво е станало и второ много мразя да  съм в устата на хората. Имам 2 мисед аборта и затова съм доста предпазлива. Като родя благополучно, да казват на когото искат. Едната ми баба се разсърди дето не можела да каже на най- големите клюкарки. Тя не се радва за мен, а се сърди че не можела да каже. И сега разбирам, че тя си е спазила думата, а другата е разпространила и то на хора, които не са ни близки. Даже в магазина чух как ме посочваха. Стана ми много гадно. Почувствах се предадена от най-близките ми. Скарах се на родителите ми и тогава стана голям скандал. Обвиниха ме, че съм се държала като дете, не съм разсъждавала трезво. Обяснявам им, че като съм ги помолила да не казват, трябваше да уважат мнението им. Казвам им, че ако недай се боже се случи нещо с бебето, какво ще казват на хората. 10 дни ще се говори затова. И сега да ви кажа най-голяма простотия. Искали да кажат на хората, защото като не знаели че съм бременна, щели да си помислят че сме си вземали т.е осиновили дете. Какво може да кажете? Толкова много се разстроих и дълго плаках. С това тяхно поведение ме карат да се отдалечавам от тях. Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт