Кандидат и бъдещи мами с татко от епруветка - 2

• 30 603
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, малко съм разочарована, мислех че тези прегледи за включени в цената на процедурата, а днес оставих 120лв., ще видим ФМ и дали ще се плаща. С МБ от миналата седмица, стават към 150лв.

Ааа, така ли? Е, то тогава в Щерев ще излезе по-евтино. Колко беше инсето 780 ли?

# 136
  • От Луната
Ами МБ 25лв., АМХ 66лв., преглед 30лв., Клостил 7лв., т.е. днес съм оставила в клиниката 96лв + МБ, общо 121лв. + транспортни и добавки ...  ooooh!
Самата процедура е 750 или 850, в нашия случай ще е 850. Ще кажа, може да се извадят от сумата накрая ... ще видим. На следващия преглед ще попитам.

# 137
Ами МБ 25лв., АМХ 66лв., преглед 30лв., Клостил 7лв., т.е. днес съм оставила в клиниката 96лв + МБ, общо 121лв. + транспортни и добавки ...  ooooh!
Самата процедура е 750 или 850, в нашия случай ще е 850. Ще кажа, може да се извадят от сумата накрая ... ще видим. На следващия преглед ще попитам.

Ако не ти ги извадят вървиш към Щеревата цена. Там инсе заедно с всички изследвания, прегледи и т.н излиза 1100

# 138
  • От Луната

Ако не ти ги извадят вървиш към Щеревата цена. Там инсе заедно с всички изследвания, прегледи и т.н излиза 1100
Ами ... то явно че хормоните и медикаментите няма как да се предвидят, но поне прегледи и задължителни изследвания? Честно казано се чудя, материала е 400лв, остават 450, та се чудя кое по точно струва тези 350 или 450лв.? Не знам, много ми идва всичко. А ако стигнем до ин витро ... ужас Sad

# 139
Йоли, стискам палци за процедурата.

И аз онзи ден питах, не е ли включен прегледа преди започване на стимулация в цената. До сега никога не съм плащала, и затова се учудих. И като включа 200 лв. за лекарства за стимулация - лошо ми стана. Сега и МБ ще прави док и още някаква инжекция имаше - и пак ще ударя 1500 лв. Всеки път само внимавам да ми е заредена кредитната карта, че живея в ужас, кой ли ден ще ми кажат, че плащането е отказано  Blush

# 140
Йоли, стискам палци за процедурата.

И аз онзи ден питах, не е ли включен прегледа преди започване на стимулация в цената. До сега никога не съм плащала, и затова се учудих. И като включа 200 лв. за лекарства за стимулация - лошо ми стана. Сега и МБ ще прави док и още някаква инжекция имаше - и пак ще ударя 1500 лв. Всеки път само внимавам да ми е заредена кредитната карта, че живея в ужас, кой ли ден ще ми кажат, че плащането е отказано  Blush

Аз тъкмо напълних моята почти и сега пак ще я изтарбуша. Въртим се в кръг Simple Smile

# 141
  • От Луната
В МД не съм платила нито стотинка повече за прегледите. Само хормони и стимулация, а тогава не правихме такава, тъй че ... платих МБ - 30, хормони - 130 и ИНСЕто - 650, всичко излезе към 800лв.

# 142
йоли, и аз мисля, че амх не е зле,но пускахте ли лх? този клостил малко ме притеснява.

# 143
  • От Луната
ЛХ сега не съм изследвала. Док призна хормоните ми от юни.
LH - 4.50 IU/l
FSH - 8.67 IU/l
Estradiol - 145.10 pmol/l

# 144
Момичета, кога се изследва АМХ - това е антимюлеров хормон, за определяне на яйчниковия резерв, нали? Имам предвид, при какви показания, защото аз си прерових изследванията и не виждам да са ми го изследвали. Дали да не мрънкам на док за него?

# 145
Момичета, кога се изследва АМХ - това е антимюлеров хормон, за определяне на яйчниковия резерв, нали? Имам предвид, при какви показания, защото аз си прерових изследванията и не виждам да са ми го изследвали. Дали да не мрънкам на док за него?

И на мен в Щерев, не ми го изследваха, дори не споменаха. А в Малинов амх и вит Д бяха първите неща, които искаха да изследвам

# 146
Имам чувство, че всяка болница си има "инструкция" какво се изследва.
Нищо де, може да са преценили, че няма нужда  newsm78

# 147
Имам чувство, че всяка болница си има "инструкция" какво се изследва.
Нищо де, може да са преценили, че няма нужда  newsm78

И аз имам такова чувство, миличка. Като питах Юнакова за вит Д, тя каза, че това били нови проучвания, без доказателства. В Малинов ми казаха, че вит Д имал пряка връзка и ако е много нисък не може да се износи бременността.
Относно АМХ може винаги да се изследва, но и броя на антралните фоликули на втори ден дава ориентир за яр. Калчев ми каза, че обикновенно от амх изкачали проблеми, но аз не се заслушах, защото каза, че моя е добре

# 148
Май и ако ози път не стане, ще мина през Малинов да си изследвам вит. Д и АМХ  и с тях при Юнакова - ако иска да ги гледа. Започва малко да ми писва от този конвейр в Щерев - чакаш по 2 часа, а прегледа ти е 5 мин. Даже не си правят труда да ти погледнат досието.

# 149
амх бих изследвала само при съмнения за спкя. иначе дава много големи отклонения заради противозачатъчни и особено заради витамин д. за витамин д бих се съгласила с калчев, тъй като бях чела подобни изследвания. в интерес на истината, сзо има и изследване, че не е толкова важен, но беше по-скоро за приема му по време на бременност, а не за началните му нива.
лх е добре, йоли, ако е 2-3 ден. фсх може да е инцидентно високо.напр. ановулация предходен месец. не значи задължително, че резервът е зле.
слейър, можеш да си ги пуснеш и в цибалаб.

Общи условия

Активация на акаунт