"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 19

• 42 023
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
  • София
При 2-3дни закъснение и отрицателен тест и редовен цикъл, по-вероятно е да не си бременна

# 556
Здравейте , за първи път се включвам ние с моя приятел правим опити от 7 месеца.Имам огромното чувство,че започвам да преувеличавам следа всяка своя крачка кога,какво се случва в какво настроение съм, какво ме боли ,какво пия и ям абсолютно всичко си записвам и усещам,че с цялото това притеснение преча на нормалния процес на нещата.Мисля си постоянно,че съм бременна и след всеки месец съм все по разочарована..Този месец нямам признаци на нищо и съм още по объркана..

# 557
Александричка , това преувеличаване с признаци никога не е от полза , защото после разочарованието е още по-голямо . Сега колко време имаш до цикъл ?

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 12:09 от *Мери*

# 558
Здравейте, момичета!

Изчетох цялата тема и искам да се включа и аз. Нямам конкретен въпрос, по-скоро е нужда да споделя... Има няколко момичета, които са много полезни с отговорите си и ще се радвам на всякакви мнения, коментари и т.н.

Ще започна от малко по-далеч - Ц ми винаги е бил по-дълъг 35-38 дни (понякога по-кратък или по-дълъг) и явно с късна овулация. Имам детенце на 19 месеца, забременях от първия месец опити, като О е била около 24тия ден. Сега, обаче, правим опити за второ дете вече 7-8 месеца. Основното нещо, което трябва да кажа, и което според мен, е камъчето, което обръща колата, е че все още кърмя. Моето предположение е, че това подтиска овулацията (кърмя много нощно време, а тогава се произвежда пролактин).

Първият ми МЦ се появи 10 месеца и половина след раждането, през май миналата година. От тогава всъщност съм имала само 5 цикъла с продължителност 46, 59, 37, 31 и 47 дни. В момента е ден 38 от текущия. Може би са толкова дълги, защото се регулират след раждането или защото липсва О (но, са обилни и по 6-7 дни), кой знае... Просто се уморих от надежди, отрицателни тестове, самоубеждаване, че да отрицателни са, но още няма Ц, може бе е била много късна О и т.н...Другото, което много ме изнервя е, че нищо никога не знам - колко ще е дълъг следващия цикъл, кога горе долу би била О, дали има О, от кога точно е закъснението, че да започна да правя тестове... нищо... Променям някакви неща в ежедневието си, като например спирам да тренирам за няколко седмици, докато очаквам, за да не би да се натоваря много и да разваля нещата, и това допълнително ме напряга... Изобщо доста е изнервящо Simple Smile) Но, за съжаление съм такъв тип човек, който не може да "не го мисли".

Този месец сме правили доста активно опити, средно от последните три цикъла съм решила този да го броя за 38-39 дневен и към края на тази седмица да си направя тест, ако до тогава още няма менструация.

# 559
_Dessy_, за да се ориентираш дали и кога е овулацията може да почнеш да мериш БТ или да правиш тестове за овулация.

# 560
  • София
Хубаво  е да отидеш на лекар и да пуснете да изследвате Пролактина, защото ако е завишен, той може да подтиска овулацията.
Домашните методи също ще са в плюс - мерене на БТ и тестове за О, но може причината да е в пролактина, той може да подтиска или да прави О некачествена. Но може и да е в граници и да не е в него проблема.
Кърменето произвежда окситоцин, който може да предизвиква контракции в матката и да не може да се загнезди плода (има много случаи на това, както и на обратното - да не пречи по никакъв повод кърменето на инплантацията).
Така или иначе без да изследваш някой хормон и да проследиш с лекар овулацията, няма как да сме сигурно дали кърменето пречи в момента или не.

знам колко би било трудно да се ходи често на лекар с малко дете, но това е единственото сигурно нещо, което ще даде доста яснота над нещата. Вместо да го мислиш, просто го разбери как е.

# 561
Здрaвейте мили мaми
Искaм дa ви попитaм зa съвет. Минлият ми Ц. Бе нa 18
12.15 след товa с мъжa ми многокрaтно прaвихме опит зa бебче до 06. 01.16
Вдигнaх t° и ме вкaрaхa в болницaтa с гнойнa aнгинa. Когaто попитaх зaщото aз не съм информирaнa сесрaтa ми отговори че нa техните изследвaния нищо не могaт дa видят. След.товa.си прaвих тест но бе отрицaтдлен от няколко дми четa зa симптомите и повечето ги имaм много силен светотовъртеж. Глaвоболие непоносиимо леки болки в кръстa чувствaн неудобство в генитaлийте. Лекa болкa в.яйчиците уморa. Но се притеснявaм зaщото може.дa е ПМД a ние го искaме прекaлно. Дaли съм бременнa или е внушение. Ур

# 562
  • София
Реално ако днес трябва да ти дойде и имаш отрицателен тест, то най-вероятно не си бременна.
А и както казваш, че на 6-ти ви е бил последния ден с опити, а до днес са минали 12 дни от тогава, то днешния отрицателен тест според мен е сигурен.
Не мисли за симптоми, защото така чакането и очакването стават по-мъчителни.

Гнойната ангина се лекува с антибиотик и ако не е съобразен за евентоална бременност, то по-добре е че не си бременна този месец.
Другия без лекарства и дано имате много късмет!

# 563
A имa ли някaквa вероятност бременност дa.същесвувa? . Когa нaй рaно имa ясни.симптоми зa бебче

# 564
  • София
съжалявам, аз не мисля че има, но както много хора казват - докато няма цикъл, шанс съществува.
Доказала съм си, че това не винаги е вярно, но за някои хора е било вярно.
По-скоро ако продължиш да си мислиш/втълпяваш и надяваш, после ще ти е много трудно.

Ако последния ви акт е бил на 6-ти, наистина от тогава са минали 12дни и днес уринарен тест като престо или шуър биха отчели. Ако не ти дойде днес, утре направи един престо с първа урина, но ако е отрицателен, според мен е категорично.

# 565
Ако си правила тест с първа сутрешна урина и е отрицателен, не си бременна, подкрепям мнението на Brayda. Забавяла съм си цикъла с до 10тина дена от втълпяване, че на всяка цена съм бременна, недей да си вкарваш филми.  Hug

# 566
Хубаво  е да отидеш на лекар и да пуснете да изследвате Пролактина, защото ако е завишен, той може да подтиска овулацията.

Още след първите два цикъла от 46 и 59 дни отидох на лекар. Но, избрах ендокринолог, вместо гинеколог. Бях решила, че причината може да е щитовидната жлеза. Никога не съм имала проблеми с нея (или не съм разбрала  Rolling Eyes), но от както съм родила, независимо колко много се храня, отслабвам. Писна ми да го чувам от всички, въпреки че, не съм много по-слаба от преди бременността. Та, явно заради това реших, че може да е там проблема. Обясних, че целта ми е забременяване, докторът ми назначи изследвания на хормоните на ЩЖ и тестостерон. TSH беше в референтните граници, но над 2. Не посмях да настоявам и да питам дали е проблем, да не се засегне и да ме прати да си чета в интернет щом съм много отворена (беше ме приел извънредно, въпреки че беше в болнични, защото наша позната лекарка го помоли)... Доста ме разпита и ме уверяваше, че нямам никакви причини за безпокойство. Естествено гаранции, дали и кога ще стане не може да даде, но да сме опитвали... И последният му коментар беше "И без това скоро ще я отбиеш"...

Домашните методи също ще са в плюс - мерене на БТ и тестове за О

Пробвах се с тестове два месеца, като започвах рано 10-11 ден с идея да ги правя докато отчете овулация. През повечето време трябваше огромно въображение за да се види втората черта. По някое време първия месец забравих да правя тестовете  Embarassed Embarassed Embarassed Сетих се два дни след това и о чудо - две наситени черти... Обаче резултат нямаше. Много се ядосах каква съм разсеяна и следващия месец много стриктно ги правих. В някакъв момент втората черта беше по-видима, но в никакъв случай ярка като първата и от следващия ден пак бяха бледи...10 дни по-късно започна менструация (това е странно краткия цикъл от 31 дни). И това ми е опита с тестове за О, но като гледате колко съм разсеяна, чак не виждам смисъл да се хващам да меря БТ...

Кърменето произвежда окситоцин, който може да предизвиква контракции в матката и да не може да се загнезди плода (има много случаи на това, както и на обратното - да не пречи по никакъв повод кърменето на инплантацията).

Да... надявам се да не е така, но няма какво да направя... Приела съм, че в момента дъщеря ми е на първо място, съответно ще я отбия, когато е готова за това или ако по някаква причина за мен кърменето се превърне в дискомфорт. Струва ми се егоистично да го направя в полза на евентуално забременяване. Май и за това не съм се засилила по доктори, защото това ще е първия съвет. Ако и след отбиването нещата не се получават със сигурност ще направя всички възможни изследвания. Сега така или иначе наближава време за профилактичен преглед, ще обсъдя нещата с гинеколожката си и бих могла да проверя това с пролактина.

Много благодаря за всички мнения! За мен е достатъчно, че мога да си споделя и да обсъдя с вас  Hug А и, този месец още има надежда  Laughing

# 567
  • София
Когато отидеш на лекар, повтори TSH и пусни и пролактин, правят се в чисти дни, сигурно знаеш правилото за пролактина - поне ден без секс и без да си си пипала гърдите и преди да пуснеш изследването постой около 30мин спокойно без да мърдаш на някой стол в лабораторията.
Ако ТСХ е над 2 е хубаво да отидеш и на друг ендокринолог, може да имаш нужда от леки дози от лекарството.
А принципно отслабването е свързано по-скоро с нисък ТСХ отколкото с висок, така че, проблема не е от това, а и аз не виждам проблем. Доста жени отслабват по време на кърмене.
Разбирам за кърменето, че е приоритетно и аз бих избрала това пред отбиването.
Дано междувременно чудото стане!

# 568
Много благодаря, Brayda , за съветите Hug ще имам предвид всички тези неща.

# 569
Здравейте момичета,на 22.01 трябва да ми дойде.ако днес направя тест дали ще ми отчете?

Общи условия

Активация на акаунт