Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

• 106 038
  • 772
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Имам проблем. Поседните два пъти кефрът ми става горчив.  Защо?
От млякото. Веднъж една Верея ужасно горчеше, самото мляко.

# 376
Здравейте,

сдобих се с гъбата, но още при първото и пипване сбърках. ooooh! Разбърках я с метална лъжица. Мислите ли че има шанс да оживее?  Sad

# 377
Ами остави я да видиш дали ще прави кефир. Simple Smile Аз установих, че мойта расте като  оставя с ден повече.  Heart Eyes

# 378
дам, мъртвата гъба ще потъмнее, няма да расте и няма да прави хубав кефир...просто изчакай около седмица, за да си сигурна...до тогава й сменяй млякото и я изплаквай с преварена вода...

# 379
Благодаря момичета!  Hug

А слънцето как и влияе, на сянка трябва да е май? По- светло, по-тъмно... newsm78

# 380
  • Пловдив
Ако вилицата е от неръждаема стомана си мисля,че не е проблем.
Аз сега пробвам млякото на Ел би 3,6. Много гъст кефир,но пак не ми е кисел. И не ми расте гъбата и това е. Дали да не почна да я оставям по 48 ч newsm78

# 381
♥♥ Fiesta трябва да се държи на топло и отдалечено от пряка слънчева светлина място.  Peace

# 382
♥♥ Fiesta трябва да се държи на топло и отдалечено от пряка слънчева светлина място.  Peace

Мерси!
... и дано не съм я утрепала моята Praynig... от 8.00ч сутринта и още си се клати като прясно мляко

# 383
от 8.00ч сутринта и още си се клати като прясно мляко
Joy Joy Joy Сори, ама ми стана смешно как чакаш с минути едва ли не да ти стане кефира.  Laughing Peace Hug

При мен след 12 часа (дали не са и повече) още си е течно, след 24 е гъсто, след 50+ имам нова гъбка (2 пъти подред изпробвано) и киселее кефира. (krems82) Peace

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 16:05 от Merry.

# 384
 Joy
Супер! ОК!  Hug

# 385
  • София
Хм, моята е на топло и светло и дали затова да ми става много кисел кефира. Аз продължавам да имам много кисел кефир, като е кисел пък не върви в къщи, а то като не го пием с кеф се обезмисля. Пораздадох доста от гъбата, сега и за малко на хладно в хладилника, да видим как ще е.

# 386
Аз пък след 20 дни активна употреба бях решила да я сложа в хладилника за 10...нооо изкарах 4 дни и пак си я извадих да си я ползвам  Crazy не издържах да я чакам толкова...  Laughing

# 387
  • София
А защо го правиш? Ние не спазваме схеми на почивка, пием го като айрян. Гъбата почива, когато пътуваме или когато ми се събере много кефир в хладилника, а тя кваси бързо.

# 388
Привет! Искам и аз такава гъба. Кажете ми от къде да се сдобия с нея. Благодаря предварително!

# 389
Гъбата няма нужда от почивка, освен ти ако искаш да починеш от нея, така мисля.

Моята гъбка продължавам да се опитвам да я съживя. Днес я измих и сложих ново мляко, утре пак и така.

Общи условия

Активация на акаунт