Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

• 104 762
  • 772
  •   1
Отговори
# 495
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
без да звучи грубо, но съм си правила труда да търся подходящо пластмасово шишенце/бурканче, което не тече, да го опаковам и ходя до Еконт, който не ми е пред блока.

не, не звучи грубо.
понеже аз съм разпратила над 20 гъби и знам, че си е занимавка, затова имам файл с основните неща и само го разпечатвам. иначе, губя доста време да обяснявам на всеки. който дойде да ги го вземе, получава и small talk. Mr. Green но съм съгласна, че и отсрещната страна трябва малко да се занимае. всъщност аз търсих информация преди да зи взема кефира, защото не знаех дали ще ми се занимава.

аз не слагам гъбата в бурканче, а отделям малките, бебетата и ги слагам с малко мляко в малък зиплок плик. затварям добре да няма въздух и отгоре залепвам с тиксо, така че да не изтече, после го увивам във фолио с мехурчета, пак залепвам с тиксо и всичко пъхам с листа в най-обикновен плик.

аз не съм в Бг, нио писмото пристига на другия ден. аз го пускам малко преди да опразнат кутията и обикновено до 11ч. на другия ден е пристигнало.

# 496
И аз забелязах, че откакто стана много топло, бързо се приготвя кефира и не смогвам да го изпивам.. Затова днес го сложих да си се приготвя в хладилника. Мисля докато стане готов да наваксам с наличното...

# 497
Моят кефир пак става горчив.  Смених няколко пъти вида мляко. И все горчи.  Да го хвърля ли или мога да го използвам.?

Просто взимате нова гъба.

# 498
  • ... рееща се.
Аз взех гъбка от Аня и съм съгласна с нея, че човек трябва да изчете поне първата страница на темата.
Моята гъбка много бавно ми кваси в хладилника, а навън пък много бързо нещо не мога я нагодя :/ Днес кефирът ми стана страхотен за около 10-12 часа навън.

# 499
Здравейте.
Бих искала да помоля за пратка по куриер момичета,които имат гъба в излишък и добро желание да я изпратят.
Не съм консумирала кефир досега,а и сред познатите ми не е популярен,но се "запалих" .
Благодаря предварително.

# 500
  • София
И аз преди да си взема гъбата се бях поинтересувала как се гледа, защо се пие, за какво е полезна и т.н. И дали ще мога да ѝ угаждам. Simple Smile По същата причина не си взех от другата гъба, комбуча.

# 501
  • Стара Загора
Развалила ми се е гъбката  Cry
Бяхме на село няколко дни и беше във вода в хладилника, както много други пъти за 4 -5 дни.На повърхността на водата има нещо като мухъл .За първи път ми се случва ,а е стояла много повече преди .
Ако някой има възможност да ми изпрати нова гъбка  bouquet Hug

# 502
  • София
Когато се прави кефир гъбата с млякото не трябва да са в хладилника. Стоят в стая. Например в кухнята. В хладилника гъбата турдно парви кефир и много бавно нараства.

# 503
Здарвейте .Търся тибетска гъба за свекърва ми .От Пловдив съм ,ще съм много благодарна ако някой може да помогне .Хубав ден

# 504
Здр, и аз искам да помоля за такава гъбка, ако някой има възможност да ми изпрати по еконт .

# 505
  • Пловдив
От както стана жега хубав кефир не мога да направя. Отвън пробвах и с около 10 часа и пак става един такъв пресечен. В хладилника става за три дена,но понякога горчи. Проблема в жегите ли е или в моята гъба?

# 506
Отвън пробвах и с около 10 часа и пак става един такъв пресечен.

това, че изглежда като пресечен не е проблем.
разбъркваш, прецеждат и си става гладък.
моят почти винаги е като пресечен.

за горченето -потърсих в нета. някои казват, че кефирът става горчив с UHT мляко (аз понякога ползвам и горчив не ми е ставал). според други, това показва, че кефърът е болен. препоръчва се миене с вода и слагане наново в мляко.

кефирът си е натурален продукт и няма как да очакваш все едно и също качество като продуктите от магазина. ти също не си взеки ден в едно и също настроение...

# 507
  • Пловдив
Благодаря за отговора. Чудя се кое е по-добре за гъбката-няколко часа на жегата у нас около 30 градуса или да стои по 3 дена в хладилника ?

# 508
моята е повече от месец в хладилника, на 3-4 дена цедя кефир.

# 509
  • София
Нормално е. В хладилника по-бавно стават нещата - растеж на гъбката и получаване на кефир.

Общи условия

Активация на акаунт