Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

  • 104 763
  • 772
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 88

Цитат на: pepaa77 в чт, 22 юни 2017, 21:30
Много благодаря, аз ще изчакам . Когато  ви е удобно ще ви кажа къде да я изпратите. Приятна почивка!
От къде сте? Ако искате на лични.

от Пловдив съм

# 481
  • София
  • Мнения: 24 667
Аня♥♥♥, снощи заредих от лидълското мляко и сега си е супер. Явно не им харесва на моите гъбки домашното мляко и повечето от купешките марки  newsm78


Лидълското мляко е много добро. Ние доста дългов реме само с него приготвяхме кефира.

# 482
  • Мнения: 1 267
Здравейте, имам автоимунно заболяване и ще трябва да са намеря и от двете гъбки и да започна да ги използвам по предназначение. От малък град съм и не познавам хора наоколо, които да могат да ми дадат. Има ли някой възможност да ми изпрати?

# 483
  • Мнения: 1 532
Здравейте! Имам въпроси, които искам да задам. Имам си гъбка вече и аз. Две зареждания съм правила до сега от както я имам. Единия път сложих прясно мляко на Фибела, а втория път на Родопея. Повече от 48 ч стои в хладилника и почти няма промяна на вкус. Чисто прясно мляко си е  Rolling Eyes
Дали млякото е проблема? Помислих че ще е като кисело, тоест като айрян  newsm78
Става съвсем малко по-гъсто, но на вкус не усещам разлика от прясното мляко.
Ще пробвам и с домашно да видя дали ще има разлика. Мислих си дали пък не му е много студено в хладилника  newsm78

# 484
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
в хладилника става по-бавно, аз имам кефир на 2-3 дена, но имам доста гъби (около 1 1/2 с.л.) в около 400мл. мляко.
ако твоите са малко и в повече мляко, ще отнеме повече време.

сега в топлото не държа моят кефир извън хладилника, защото ползвам сурово мляко и ме е страх да не се развали.
иначе на по-високи температури, става по-бързо.

# 485
  • Мнения: 1 532
Сигурно гъбите са малко, а млякото доста. Гъбките са двечки колкото бобени зърна, а мляко слагам към 500-600 мл.

# 486
  • Пазарджик
  • Мнения: 1 084
Извади ги от хладилника и ще стане по бързо

# 487
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
на толкова дребни гъби повече от 300мл. не бих сложила.
бъркай ги 2-3 пъти на ден.

# 488
  • Мнения: 1 532
Цитат
на толкова дребни гъби повече от 300мл. не бих сложила.
бъркай ги 2-3 пъти на ден.
Peace  добре ще ги бъркам
За пръв път правя кефир и незнам изобщо с колко мляко се прави и съответно на колко гъба
Следващия път ще сложа 300 мл мляко.

# 489
  • Мнения: 3 268
Не бъркай с метална лъжица Simple Smile

# 490
  • Мнения: 1 532
С пластмасова ги бъркам.

# 491
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
понеже аз съм раздала много от моя кефир, винаги когато го давам, давам и обяснения как се гледа, как се съхранява по време на отпуска, в какво мляко съм го гледала, с кои съм изпробвала и т.н.

никой, от хората, които са го получили, после не са ме питали това или онова, всеки си имаше упътване  Simple Smile

# 492
  • Мнения: 1 532
Който има желание, ще пита и пак ще се научи. Нищо сложно няма  Peace  Все ще си улуча количеството мляко.

# 493
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Който има желание, ще пита и пак ще се научи. Нищо сложно няма  Peace  Все ще си улуча количеството мляко.

не ставаше въпрос за теб, а че подаряващия може да прикрепи една бележка с основните неща.

много ясно, че който търси намира, ама тук едни и същи въпроси се въртят.
на първа страница също има доста информация. Peace

# 494
  • София
  • Мнения: 6 737
Аз като давам лично обяснявам, понякога си се и разприказваме надълго и широко. Simple Smile Но като пращам по Еконт, чак бележка да слагам... без да звучи грубо, но съм си правила труда да търся подходящо пластмасово шишенце/бурканче, което не тече, да го опаковам и ходя до Еконт, който не ми е пред блока. Отсрещната страна, щом е заинтересувана, ще си направи труда да потърси информация. С някои естествено си обменяме инфо на лични, но и темата е за това.

По повод на количеството гъба преди време се коментираше, предната нощ нямах мляко и за през нощта си прехвърлих кефира с малко вода в едно контейнерче на Авент от 240мл и почти до горе беше пълно с гъбка.

И въпреки че тук на вилата е доста по-прохладно, започна и тук да ми кваси много бързо и го държа в хладилника, сменям на 2-3 дни и така спокойно успяваме да го изпием. Обичаме много и прясно мляко да пием и кефирът понякога се застоява, ако е много.

Общи условия

Активация на акаунт