Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

• 105 272
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Може да си я пренесеш в бутилка/бурканче с млекце Wink

# 91
Ние в къщи изпробвахме доста пресни млека, и най-много ми харесва вкуса с млякото Олимпус. За сега на него сме се спрели. С ЕЛБИ също става добре  Peace

# 92
  • София
От доста време правя кефира с Верея и се получава много добре. Simple Smile

# 93
Бутилките не ги мия. Разпечатвам капачката и добавям зърната вътре. Като стане готово прецеждам с пластмасова цедка в едно мини легенче и прецеденият кефир връщам пак в шишето от мляко, но не съм го мила. Като изпием кефира хвърлям шишето и си купувам друго шише с мляко.

Що се отнаса до пренасянето на кефира, предполагам в едно малко пласмасово шишенце, или в опаковка от крем за лице, но добре измита, или пласмасово контейнерче за урина купено от аптеките би могло да свърши работа и зърната да са накиснати в малко мляко или вода. И това в куфара, защото в ръчният няма да го пуснат.

Био млякото, което направи кефира ми като сметана беше това http://biovariant.eu/product/1056/bio-pryasno-mlyako-3-6-uht-1l.html , ама то  е хомогенизирано и е в тия опаковки дето може да седи на стайна температура поне 6 месеца, ако не е отворено.

Между другото имам кефирени зърна за даряване.

# 94
 Бяла Орхидея ,благодаря! Върти ми се в главата едни "патрончета" 50мл от уиски - и както се казваше в рекламата - "...изпивам уискито и пълня патрончетата с кефирна гъба.. Joy"

# 95
Бяла Орхидея, имам въпрос за бутилките с мляко - догоре ли ги пълниш - аз лично останах с впечатление, че трябва да има 1/3 от обема въздух и така го правя newsm78
Искам да ви попитам сега в топлото време как процедирате - притеснява ме прясното мляко да стои извън хладилника 24 часа, а ми прави впечатление, че сега и по-бързо вървят процесите при гъбките  newsm78

# 96
Бяла Орхидея, имам въпрос за бутилките с мляко - догоре ли ги пълниш - аз лично останах с впечатление, че трябва да има 1/3 от обема въздух и така го правя newsm78
Искам да ви попитам сега в топлото време как процедирате - притеснява ме прясното мляко да стои извън хладилника 24 часа, а ми прави впечатление, че сега и по-бързо вървят процесите при гъбките  newsm78

Здравейте! Да се включа в темата  Simple Smile Да, като е топло времето, кефирът става доста по-бързо. Също зависи и от съотношението на гъбата спрямо млякото, което правите като кефир. Ако гъбата ви е голяма, а млякото е малко, това също намалява времето, за което става кефира.
Аз също в началото се притеснявах да оставя мляко на топло за дълго време, но интересното е това, че самата гъба има свойството да пази млякото да не се пресече, а да го превърне в кефир.  Simple Smile Особено през лятото, много обичаме да правим с кефира таратор, става прекрасен  Joy

# 97
Благодаря много elichka_s! Ще почакам  още малко и почвам с таратора Simple Smile

# 98
  • София
Лятото често държа кефира в хладилника, най-долу. Много е топло в къщи и много бързо кваси, буквално трябва по 2 пъти на денонощие да го зареждам, иначе става такъв киселок, зъбите ти изтръпват. Тараторът го правя 1:1 кисело мляко и кефир.

# 99
  • Sofia
Възможно ли е да се получи разстройство от кефира?

# 100
Възможно ли е да се получи разстройство от кефира?
Пробиотичните култури живеещи в гъбата са разнообразни. Зависят от млякото и условията при които се гледа гъбата. В началото при едни предизвиква запек,  а при други разтройство. Някои хора с времето нормализират метаболизма с нея,  а други като мен не могат да свикнат. При мен нямаше промяна и я спрях. Мой роднина има диабет и е след операция на щитовидната жлеза. Чувства се чудесно от гъбата. Каза че му нормализира захарта и проблемите с простатата. Не може без нея.

# 101
  • Sofia
Мерси за отговора

# 102
Здравейте,

Дали има някой кефирени зърна за даряване? Аз съм от София  bouquet

# 103
Здравейте,

Дали има някой кефирени зърна за даряване? Аз съм от София  bouquet

Здравейте! Към края на месец май ще мога да ви дам, ако не си намерите дотогава и ви се чака. Пишете ми, ако желаете в лично съобщение  Simple Smile

# 104
  • Стара Загора
Моята гъба май оцеля  Peace 2 месеца пълен глад.Държах я в хладилника в мляко и го сменя х веднъж седмично.От днес ще започвам да приготвям  кефир.Въпросът ми е след колко пъти ( смяна на мляко)  ще е годен за пиене?

Общи условия

Активация на акаунт