Перилни препарати и омекотители – 36

• 70 525
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
Малко извън темата, но днес ми казаха, че когато дрехите се чускат на ниски обороти, прането ухаело повече... Вярно ли е?

# 136
Малко извън темата, но днес ми казаха, че когато дрехите се чускат на ниски обороти, прането ухаело повече... Вярно ли е?
Може да има резон. Колкото по-високи обороти повече вода с разтворен омекотител се изтисква от дрехите. Ако са ниски остава повече в дрехите а после при сушене се изпарява само водата а омекотител остава или поне аромата. Хм... Трябва да пробвам. Аз за икономии от сушилня винаги центрофужа на 1400.

# 137
Абсолютно вярно. Аз напоследък само 800 оборота центрофугирам по тази причина.

# 138
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте,
Изчетох тази тема, но признавам - не и всички останали. Кой омекотител е с най-силно изразено антистатично действие?
Вероятно е коментирано, но ще съм благодарна, ако ми препоръчате  bouquet
Аз също търся такъв омекотител, но досега никой не е споделил за такъв с истинско антистатично действие, а само за ароматизиране.

# 139
Абсолютно вярно. Аз напоследък само 800 оборота центрофугирам по тази причина.

Значи още утре ще пробвам. Голяма мания ме гони да ми мирише яко на чисто и свежо пране. След неуспешния син ленор, купих жълт за малката, в комбинация с Персил сензитив и сега само ходя да я душа!!! Страхотнл мирише! Ако и от центрофугата се засили аромата няма да има по-щастлива от мен!

# 140
Този прах
Скрит текст:
в комбинация с този омекотител
Скрит текст:
дава много хубав и траен аромат.

# 141
  • на Мелмак
Аз в момента съм точно с тази комбинация и наистина е хубав и траен и на 1400 оборота  Wink

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 19:47 от etty775

# 142
  • Варна
Аз в момента съм точно с тази комбинация и наистина е хубав и траен и на 1400 оборота  Wink
Колко мл от омекотителя слагаш? Като ги пусна с 1200 оборота на центрофугата имам чувството, че почти не миришат дрехите.

# 143
  • на Мелмак
Стандартно- в зависимост от кг. Пране.
Аз не обичам по принцип омекотителите.
После минават и през сушилня.

# 144
  • София
Освен от оборотите зависи и колко и какви плакнения има според мен.

# 145
Този прах
Скрит текст:

Този Ариел за какво пране е? Има го намален в кварталния магазин на 8 лв, малка расфасовка, мисля, че 20 пранета беше.

# 146
  • София
Омекотителят нали се взима с последното плакнене? не би трябвало да има значение броя на плакненията.
Аз суша в сушилня от скоро и водата, която изхвърлям от сушилнята мирише силно, а самото пране слабо и май е без значение на колко оборота ще центрофугирам преди това. Просто, ако са по-ниски, сушилнята ще работи по-дълго време.

# 147
Този прах
Скрит текст:

Този Ариел за какво пране е? Има го намален в кварталния магазин на 8 лв, малка расфасовка, мисля, че 20 пранета беше.

За бяло пране.

# 148
Щом не пише, че е за цветно, значи е за бяло.

# 149
  • в огледалото на живота
Може да има резон. Колкото по-високи обороти повече вода с разтворен омекотител се изтисква от дрехите. Ако са ниски остава повече в дрехите а после при сушене се изпарява само водата а омекотител остава или поне аромата. Хм... Трябва да пробвам. Аз за икономии от сушилня винаги центрофужа на 1400.
Интересно разсъждение Thinking

Добре тогава,защо повечето ,които използват сушилня споделят,че прането ухае силно след изсъхване?
Оборотите там определено са по високи?!

Общи условия

Активация на акаунт