Искам да кажа ... (66)

  • 43 956
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 15 139
Даун, честит рожден ден! Много здрава и ценена! Много хубава следваща година!

# 421
  • Мнения: 1 972
Последните постове на Тонка сякаш аз съм ги писала Crazy Само, че тя поне разбра за какво се вари това мляко а аз не newsm78

# 422
  • София
  • Мнения: 23 741
Kristinnnnn, разбрах аз, ама на кукуво лято. Единственото, което схванах е, че не трябва да си купувам варено кондензирано мляко! То е кафеникаво и на вкус не е като нормалното - демек бялото, което харесвам.

# 423
  • Пловдив
  • Мнения: 26 971
 Joy Joy Joy За някои сладкиши се вари Simple Smile

# 424
  • София
  • Мнения: 23 741
Евалата, Янтре!  newsm20 Те това е - кратко и ясно.

# 425
  • Мнения: 22 036
Благодаря момичета. Току що се прибрах и съм много изморена. Ще правя стър фрай за вечеря и ще мързелувам после. Беше доста топло, а аз маах гащи половин ден. После ходих на обяд и така Simple Smile.

Желая на всички ви здраве и щастие, по-малко тревоги  и по-ведър поглед над живота.

# 426
  • Мнения: X
Просто захарта в млякото при дългото варене се карамелизира и става карамелено мляко .
Нали е сгъстено мляко и му казват млечно сладко или карамелен крем нещо от рода.
  С това дулсе де лече + сметана може да си направите домашен бейлис Grinning
 Аз  вчера като се мотах из Лидл - значи точно бях решила да отивам на касите и се сетих че съм забравила картофено пюре на прах за панираните сиренца и хоп не знам какво ми щукна да си купя от сметановият ликьор и взех и Glühwein .
Явно повлияна от форума и последно от Ша Grinning
Скрит текст:
/Алкохол не пия никакъв и синът ми ме гледа  Shocked  и вика
Цитат
Мамо ти си решила да ставаш алкохоличка ли
/

# 427
  • Мнения: 1 972
Скрит текст:
Как ги панираш с картофено пюре?

# 428
  • Мнения: X
Скрит текст:
Как ги панираш с картофено пюре?
Ами то е малко дълго за обяснение - историята тръгва от това ,че на село идва един готвач сърбин в механата на наши приятели . Та той прави тези сиренца с картофено пюре вместо брашно. Но не успях да запиша рецепта , но вчера я намерих в гугъл .

# 429
  • Мнения: 6 209
 С това дулсе де лече + сметана може да си направите домашен бейлис Grinning
 
Аз съм правила. Има рецепта във форума. Хубав стана.
Даун, честит рожден ден и от мен!

# 430
  • София
  • Мнения: 10 825
Някой гледал ли е Sleepy Hollow - сериала? Бива ли го?

# 431
  • Мнения: 13 177
      Загубих си една дълго пазена рецепта за сладки, а бях решила да ги правим с детето. Рецептата ми я даде бившата свекърва на една приятелка, така че никакъв шанс да се добера до източника.
      Знам, че ще прозвучи тъпо, обаче дали по бегло описание някой няма да се сети? newsm78

В рецептата имаше кисело мляко и амонячна сода, свинска мас и др. не се сещам.Тестото се разделяше на две, от едната част се изрязваха кръгчета, които се пълнят със сладко и се прегъват на две.Залепват се с вилица и ставаха като затворени мидички.
Другата част пак се изрязваше на кръгчета , но в половината от тях се правеше дупка в средата. След като се изпекат, пак се слепваха със сладко или конфитюр, после се поръсват с пудра захар.

Дали има шанс някой да я знае? Praynig

# 432
  • София
  • Мнения: 10 825
Това са линцер сладки. Потърси в гугъл рецептата, която най-много ти напомня на онази.
Ето тези например:
Скрит текст:
Дребни сладки - линцер

Брашно - 1 кг.
Мас - 500 гр.(който не обича маста, може да замени със същото количество масло)
Пудра захар - 300 гр.
Ванилия - 2 пакетчета
Яйца 4 бр.
Мармалад - за слепване
Шоколадов кувертюр - за украса
Орехи смлени - за украса
Шоколадови пръчици - за украса
Кокосови стърготини - за украса

  Брашното, заедно с пудрата захар се пресяват. Прибавя се ванилията. Всичко това, заедно с омекналата мас се разтрива, за да се получат трохи. Прибавят се яйцата и се омесва тесто, което не се меси много продължително, за да не се отпусне от маста. Добре е тестото да се остави на хладно мъничко да се повтвърди. След това се реже част от тестото и се разточва на кора със съвсем мъничко брашно, колкото да не залепне. С помощта на формички се изрязват фигурки. Може да се изрежат само цели, може и с дупчица в средата. Нареждат се в ненамазана тава и се пекат . Аз ги пека на 160 градуса на вентилатор на средна скара. Пекат се, докато отдолу леко порозовеят, а отгоре да са си белички. Оставят се да изстинат хубаво и се слепват две по две с мармалад. Тези, които отгоре са с дупчица може да се поръсят с пудра захар и да се напръскат с разтопен шоколад. А целичките, като се слепят могат да се топят половината в разтопен шоколадов кувертюр и да се поръсват със смлени орехи, шоколадови пръчици, кокосови стърготини. Всичко вече е въпрос на вкус и фантазия.

  Сладките издържат дърго време и като стоят стават пръхкави. От тази доза продукти излизат 2 кг. сладки.

# 433
  • Мнения: 13 177
Благодаря много!
Не е точно тази рецептата, но като вид и вероятно вкус ще ги докарам на старите!

Това също си спомням,че се получи доста голямо количество.

# 434
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 501
Даун, ЧРД  bouquet Здраве и късмет!

Не знам тук поФалих ли ММ-
Скрит текст:
Изтрепахме рибата на базарите в училище, не петата минута прибирах платото празно!
Днес взех последния необходим подарък, сега като ги закарам следобед на училище децата, ще опаковам всичко. От Бг също пристигнаха подаръци.
За Бъдни вечер ще правя бобец. 2-3 вида салати, плодове, ядки, питка и тиквеник. Фурната ми изгоря, ще пека печивата в чужда къща, ама каквото сабя покаже.

Общи условия

Активация на акаунт