Женски хитрости

• 35 080
  • 319
  •   1
Отговори
# 45
Кой определя, чие самочувствие е прекомерно?

# 46
  • София
Кога ще спрете да спамите в темата ? Явно някоя от вас не е сигурна в самочувствието си - дали пък не е надута и тъпа патка и избива комплекси по форуми.

Заради такива спамя и аз, ама ми омръзна в последните страници да чета неща, които нямат общо с темата.

# 47
Моля, обяснете ми какво е коректор, с който прикривате  несъвършенства и за действието на ББ крема. От аптека ли се купуват или от магазин за козметика. Простете невежеството ми, но не съм в първа младост и не  знам всичко за козметиката. Аз съм ползвала рядко  фон  дьо тен. Коректорът подобно средство ли е?

# 48
  • Somewhere far away
И коректор, и ББ крем може да се купи от всеки козметичен магазин. По- висок клас козметика пък можеш да намериш в по-големите аптеки.

# 49
Кога ще спрете да спамите в темата ? Явно някоя от вас не е сигурна в самочувствието си - дали пък не е надута и тъпа патка и избива комплекси по форуми.

Заради такива спамя и аз, ама ми омръзна в последните страници да чета неща, които нямат общо с темата.

Кое намираш за спам? Самочувствието на човек личи ясно върху вида му. Нито дрехи, нито грим могат да прикрият, че намираш себе си за смачкана тиквичка.

Моля, обяснете ми какво е коректор, с който прикривате  несъвършенства и за действието на ББ крема. От аптека ли се купуват или от магазин за козметика. Простете невежеството ми, но не съм в първа младост и не  знам всичко за козметиката. Аз съм ползвала рядко  фон  дьо тен. Коректорът подобно средство ли е?

коректор за лице

Както виждаш, прилича на червило и се нанася по същия начин върху лицето- тъмни кръгове под очите, върху някое пигментно петно, пъпчица и пр.

ББ кремът е съчетание на ФДТ и крем за лице, като идеята им е да са по-леки от стандартния ФДТ.
Лошото е, че имат доста ограничен избор от цветове. Аз например, с матова кожа съм, не успявам да открия вече три години правилния за мен цвят, особено през лятото.

# 50
Благодаря за отговворите! Току що попитах Гугъла  и той също ми отгвори и ми показа. Ще си купя ББ крем.  Лицето ми не е зле за възрастта, но все пак има какво да се подобри. По- неприятното е, че ми растат в ъгълчетата на горната устна  косъмчета  и по брадичката.  Махам ги при козметик или с лентички. Не са много, не са черни, но все пак са дразнещи. Някаква препоръка?

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 21:38 от K.A.G.

# 51
Касита, аз също съм мургава. Дълго търсих хем лек, хем ББ, хем моя цвят за да не изглеждам като с маска...хем да е за чувствителна кожа. Свръх чувствителна, смесена и склонна към зачервяване. Ето това е.

http://apteka.framar.bg/30045725/%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%81%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-bb-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82-50-%D0%BC%D0%BB-

# 52
niama_me, благодаря. Точно него си взех последно преди месец, най-малкото, защото беше на промоция в аптеката при нас и реших, че за 8 лв. и малко нищо не рискувам. Подарих го на братовчедка ми.  Tired
Като текстура и покривност е моят, но като цвят- НЕ!

K.A.G., не е важен само ББ кремът, а кремът, който основно поддържа лицето- дневен, нощен и околоочен.
Бегъл поглед ми трябва, за да си дам ясна сметка, жената ползва ли изобщо крем за лице, говоря за качествен, не за конфекцията от типа на Гарниер и Лореал.

# 53
Моите кремове са тези: PUR BLANKA и   AROMA intenzive wrinklereducer. Подарък са ми за РД и  8 март. Признавам си, че не съм редовна- периоди на  редовност, с периоди на забравяне.

# 54
  • София
Да добавя, че вместо стандартен нощен крем, може да се ползват био масла. Преди най-често се мажех с шипково и жожоба, а наскоро открих маслото от таману.
Тялото също си мажа с масла (кокосово, какаово) поне 3 пъти седмично. Определено се отразява добре на кожата.

След по-малко от 2 седмици ще навърша 38, но нямам бръчки освен едва забележими при очите - тва е щот' много се хиля  Laughing Около носа/устата (лабиални ли се казват?) нямам нито една, също и челото ми е гладко. Но при мен и гените помагат, майка ми е много младолика, баба ми също.

# 55
Таис, зависи от кожата обаче. Започнах и аз като навърших 30 с масла, но не ми понесоха. Ползвам ги и досега като съставна част на домашни маски, на които съм искрен фен.

# 56
  • вятър в маслините, вятър над хребета
По-добре надута патка срещу мен, отколкото шушумига.
За теб така, за мен точно обратното. Необоснованото самочувстие ми нашепва за липси под черепната кутия, а това за мен е много по-непростимо от бедра на буци.

Таис, назолабиални са бръчките около устата.
Масла ползвам и аз, но специфични и само вечер.

Иначе моите женски хитрини са простички:
Не обличам дрехи, които да ми подчертават къде съм трупнала.
Нося хубави и добре обгрижвани обувки.
Винаги нося по един привличащ окото аксесоар. Но само един. Обичайно екстравагантни обеци.
Поддържам косата си винаги чиста и лъскава, без да се престаравам с прическа.
Подчертавам в лицето си най-впечатляващото- очите, а останалото просто поддържам свежо.

# 57
  • София
Таис, зависи от кожата обаче. Започнах и аз като навърших 30 с масла, но не ми понесоха. Ползвам ги и досега като съставна част на домашни маски, на които съм искрен фен.
Права си, Каси, зависи от кожата. Аз например се обринах от прословутото арганово масло, с което се клепат почти всички около мен.

Джо, и аз слагам вечер. Сутрин крем, ф.д.т. и лек грим. Не ползвам коректор, а хубав ББ крем така и не успявам да си намеря. Много пъти излизам само по крем даже  Wink

Лак! Ето какво преоткрих последната година. Но не шарении, винаги съм едноцветна.

# 58
Таис, че той хубавият крем, ако е подбран, ползва се редовно, може да направи от кожата повече от всеки ФДТ.
С моята работа не си позволявам друго на работа освен крем и се усещам, че хич не изглеждам и така зле. Нищо не съм първа младост, и че е зима.

Джо, наистина ли предпочиташ шушумиги без самочувствие? Аз държа хората около мен да обичат себе си, дори и това да се изразява в носене на розово клинче на слончета под неоново зелена поличка от 90-килограмова дама около 40-те, пози и фасони, наместо млади и красиви жени, ако могат да изядат комплексите си, ще умрат от преяждане.

# 59
  • Somewhere far away
Нещо тва последното не го разбрах - но нали знаеш, че именно прекаленото самочувствие е знак  за комплекси. Wink

Общи условия

Активация на акаунт