Забременели след инвитро - тема 17

• 42 969
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Аз ходя там на ЖК. Платих основен,така ме посъветваха много мой познати,който са се следяли там. Той се плаща на две части. Засега съм пуснала основното - пкк,урина,кръвна груупа,вирусология. Сега на следващия преглед очаквам пак същото + микробиология.
Аз да попитам момичетата,който там се следят коментират ли с някой от лекарите плацентарните молекули. Досега ги обсъждах с др Игнатов,но той напуска и трябва да го сменя,а май другите доктори не ги взимали толкоз под внимание.
Церемония ти с какво мнение си за др Арабаджикова? Колебая се много между нея и Димова?

# 541
Церемония, виж какво включват пакетите. Общо взето на първия преглед самият АГ ти препорчва типа пакет. При мен преценихме, че основен ми е ок. Разликата е в първоначалните изследвания, а аз ги имах повечето (токсоплазмоза и т.н.), следях си ТСХ рутинно всеки месец, та нямах нужда от едно профилактично изследване и така. Доплатила съм 70лв за едно изследване за уреаплазма, защото имах история и 20лв едни тонове през 9-ти месец. Общо 90лв отгоре, по-малко, отколкото, ако бях платила за разширен.

# 542
И аз още съм тук момичета, дано си дочакаме датата за секциото  Grinning Много емоционална съм станала от два-три дни, само като си помисля, че срещата наближава и се панирам, очите ми се пълнят със сълзи и т.н., няма определена причина, не ме е страх от операцията, само се моля всичко да е наред с бебчо  Praynig

# 543
Mim4oo, нямам  впечатления от д-р Арабаджикова. Когато бях на последния преглед при д-р Персенска я помолих да ми препоръча най-добрия лекар за жк, та тя ме изпрати при нея.
Нямаше обаче часове през декември и записах при д-р Кръстев. Обаче срещата ми с него мина ужасно и не можах да повярвам, че има такива лекари в "Надежда". Дотогава не бях попадала на подобно отношение и неадекватност, явно нещо не беше в кондиция.
Плацентарни съм пускала само веднъж, не бях в референтните на единия от показателите, но Перси като ги видя каза"супер си", изписа ми антибиотик и Ортомол Натал. Не съм правила контрола след това.

Estlar, и аз съм на твоето мнение. Ако се наложи и изскочи нещо допълнително(дано не) ще доплатя, иначе не виждам смисъл.

tsvety_t, няма да се притесняваш, минала си един дъъъълъг  път, за да се срещнеш с бебчо, на финала ли ще се стряскаш?  Hug

# 544
И аз още съм тук момичета, дано си дочакаме датата за секциото  Grinning Много емоционална съм станала от два-три дни, само като си помисля, че срещата наближава и се панирам, очите ми се пълнят със сълзи и т.н., няма определена причина, не ме е страх от операцията, само се моля всичко да е наред с бебчо  Praynig

tsvety_t,стискам ти палци  Peace Praynig Всичко ще бъде наред,предстой ти най важната среща..скоро ще се гушкате с бебчо  Wink Както и Церемония ти е написала минала си дълъг път и наййй хубавото те първа ще започе. Спокойнооо  Hug Hug

# 545
Здравейте, момичета.
Мина и моята първа консултация в болницата в която ще раждам. За съжаление не можахме да видим беболинките, имаше проблем с ехографа докато бях там. Назначиха ми иначе допълнителни изследвания, изписаха ми биогейм за нисък белтък, някой пие ли подобен протеин, назначиха ми и нова консултация с кардиолог, заради високия пулс.
Много се сдухах като дойде едно момиче в 28 седмица и близнаци като мен, но с изтекли води. Най-големият си страх го видях наяве.

# 546
Цвети и аз ти стискам палци, миличка.

Излязоха моите предоперативни изследвания и белтъка и фибриногена са завишени. Чакам обаждане от докторката. Много се притесних. Кръвното в спокойно състояние си е 135 на 90, с три половинки допегит на ден.

# 547
Здравейте, момичета.
Мина и моята първа консултация в болницата в която ще раждам. За съжаление не можахме да видим беболинките, имаше проблем с ехографа докато бях там. Назначиха ми иначе допълнителни изследвания, изписаха ми биогейм за нисък белтък, някой пие ли подобен протеин, назначиха ми и нова консултация с кардиолог, заради високия пулс.
Много се сдухах като дойде едно момиче в 28 седмица и близнаци като мен, но с изтекли води. Най-големият си страх го видях наяве.
Не се притеснявай,така само си вредиш, какво е писано това ще е.Ти в коя седмица си?

# 548
Здравейте момичета ,
силно съм притеснена, чакам да ми излезе резултата от БХС , но искам да попитам някой правил ли е амниоцентеза в Надежда или на друго място и да сподели мнение.

Благодаря! Sad

# 549
Мамите писали за др Арабаджикова- тя е не само лекар, но и Човек с главно Ч!!! Уникална е, родих при нея преди 8 дни и горещо ви я препоръчвам! Проследи ми цялата бременност, която никак не беше безпроблема. Винаги е на линия и се отзовава на всички въпроси, колкото и много да са те. Имам си прекрасен син благодарение на нея! Не се колебайте изобщо Simple Smile

# 550
  • Перник
Относно амиоцентезата, задължително ли се прави или по преценка на лекаря? Кога се назначава принципно?

# 551
Аз минах амнио. Назначава се само при нужда. Лоши резултати от БХС, фамилна обремененост, находка при феталните. Рутинно в България не се прави. В този ред на мисли, simonigracia, изчакай си резултатите и не развивай сценарии предварително. Ако ти се наложи съм насреща за всякакви въпроси, защото минах амнио точно в Надежда, но сега не виждам смисъл да те товаря с прекалено много информация. Ако ще те успокои, с две думи - не е страшно.

# 552
simonigracia, напълно по подкрепям казаното от Естлар. Аз също съм правила амниоцентеза. Пациентка съм на клиника "Надежда", но амниоцентезата я правих в "Майчин дом" при доц. Димитрова. Първо трябва да ти излязат резултатите от БХС, да решите с лекаря ти и семейството ти дали да я правите и после му мисли. Иначе и аз съм насреща с информация. И наистина не е страшно. Процедурата е бърза и безболезнена.

# 553
Момичета, много си ви обичкам всичките  Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 554
Увеличиха ми допегита двойно, заради кръвното. Но новото двайсет е 24-часово изследване за белтък в урината. И деветия месец не минава без екстри.
Само всичко да е наред, накрая. Дай боже!

Общи условия

Активация на акаунт