Забременели след инвитро - тема 17

• 42 965
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Кафенце-66 , Estlar  - Благодаря ви за подкрепата , наистина преди резултатите не е хубаво да влизаме във филми , но сме си такива - информираме се  понякога малко повече.

Ще изчакам до утре и ако имам нужда от инфо ще ви питам.

Още веднъж Благодаря!

Grinning

# 556
Момичета, помагайте. Пуснах си днес изследванията, които ми предписа д-р Сигридов. Все още очаквам стойностите на ТСХ хормона, Витамин Б12 и Витамин Д. Излезли са ми резултатите за желязото, като едната стойност ми е леко завишена:

Реф. ст-и
Желязо    20.7       umol/l     10,7 - 23,4     PHOT
ЖСК       77.0       umol/l     44.8 - 71.6     PHOT

Т.е. имам завишен Желязо свързващ капацитет (ЖСК), каквото и да означава това...

Аз се притеснявах, че желязото ми ще е ниско заради сравнително ниския хемоглобин от 120 на изследването от преди месец, а сега виждам завишени стойности на ЖСК. Някой има ли представа какво означава това и какви мерки следват да се вземат ? На преглед съм чак в четвъртък - дано всичко да е наред.

Благодаря предварително за съдействието.

ПП: Преди малко намерих тази информация:

"ЖСК се повишава при недоимък на желязо. При бременност постепенно нараства и е с около 50% по-висок в края на бременността отколкото в началото й. Нараства под въздействието на естрогени и орални контрацептивни средства. ЖСК намалява при възпалителни и неопластични процеси („отрицателен маркер на острата фаза“) Понижен е и при хемохроматоза, хипотиреоидизъм, нефрозен синдром. При прием на андрогени и глюкокортикоиди стойността му се понижава."

http://www.cibalab.com/dokuwiki/doku.php?id=biochemistry:iron_fraccii

# 557
Завишения ЖСК показва точно това - недостига на желязо, и все пак не си никак зле, но със сигурност ще продължиш да си пиеш желязото което ти е предписал.

# 558
Нищо не ми е предписал да пия. Само наблюдаващия ме лекар по ЖК каза да консумирам повече продукти съдържащи желязо. Ще видим какво ще кажат на прегледа  - до тогава яко спанак, коприва, месо, риба. Всеки ден сутрин и вечер ям на гладно годжи-бери и пия по един цитросов фреш.  Thinking

# 559
Еее, ти си супер! Браво! Мисля, че в цвеклото има доста желязо и става за фреш.

# 560
  • Перник
От известно време вечер получавам нещо като задух/ може и от нерви да е/, дори в покой. Някоя от вас да е имала подобен проблем? Кръвно нормално, пулс нормален,чудя се дали пък няма връзка с бременността  newsm78

# 561
Имам си дъщеричка...чудесна е...малко съкровище...ще пиша подробности  друг път

# 562
  • Варна
Бравооо...  Hug Добре дошла! love001

# 563
Честито 6mati,да ти е жива и здрава,само радост да Ви носи Hug bouquet

# 564
Честито ШМАТИ живо и здраво да ви е малкото мишле.Като можеш пиши как е минало всичко.
 Hug

# 565

Честито!Да е жива и здрава малката принцеса. Само радост да ви носи!

# 566
Честито Шмати, да ти е жива и здрава дъщеричката  Hug

# 567
Честито Шмати, да е живо и здраво малкото съкровище!

# 568
Шмати, да е жива и здрава малката принцеса!  bdbaloni happy bd bdbaloni

Ей тая новина чаках. Ако Цвети не ме изпревари май е мой ред. От вълнение вече не мога да спя. Да видим какво ще реши нашата девойка.

# 569
Шматииииии честита рожбичка. Да е живо и здраво бебчето.  happy bd happy bd baloni baloni

Общи условия

Активация на акаунт