С колко пари живеете на месец

• 85 198
  • 953
  •   1
Отговори
# 75
Сега двама получаваме почти 2000 лева на месец. Но ние сме с много привилегии, които други семейства нямат, можем да си позволим да спестяваме за апартамент. Реално живеем със 600 лева, не мизерстваме, това лято дори отидохме на почивка.
За второ дете бих се съгласила.

Какви са тези привилегии?
Не плащаме наем докато събираме пари за собствено жилище, имаме на разположение кола, която не е наша ако трябва да се купи нещо тежко. Отделно получаваме стипендии и намаления при пътуване, което никак не е малко.

# 76
Звезден^Прах, не те разбирам. Ако ти дадат детски ще се решиш на второ дете?  Rolling Eyes

# 77
е всъщност точно за това са  Crazy Crazy Crazy според текста на закона , за това го и промениха и се различава при 1 дете, при 2 и при 3 и повече.......според Министерството това са мерките за стимулиране на двудетният модел/мен лично не ме стимулираха, даже ме наведоха на повече въпроси  hahaha/.......за мен също беше странно да го изчета, осмисля и повярвам. За това и питам тези с 1, 2  и повече деца, с колко живеете над/под тоя минимум и стигат ли, за да осигурите тези деца с нормален живот без да ги лишавате.

# 78
..... ако имате предложения да се добавят секции- моля.

Според мен въпросите трябва да са:
Домакинството ни живее с под 420 лв. на член от семейството
Домакинството ни живее със сума между 420 - 600 лв- на член
600 - 1000 лв. на член от семейството
над 1000 на член от семейството

# 79
Пари за децата винаги ще намеря. Някои други екстри може да пропусна, но за децата - ще има.

# 80
Има голямото значение, ключово дори, къде живееш. Защото, ако живеейки в Полски Тръмбеш, разполагаш с 1800 лева и си цар, то в София със същите доходи си загубен. Дали живееш под наем, дали има кой да те снабдява с продукция от село, дали имаш баба под ръка, която да спестява гледачка и още много неща трябва да влизат в уравнението, за да се обобщи.
Не разбрах много какво се пита, ако е за детските, не съм получавала. Дали бих имала трето дете, да бих. Това за минимума е много разтегливо.

# 81
И аз нямам опция за гласуване. Не че държа, де. Mr. Green

Прах, ти смяташ с детските да гледаш още едно дете ли?
Пак питам, наистина ли има хора, които на детски разчитат??? Rolling Eyes

# 82
Едва ли, детските за какво реално да стигнат?

# 83
Е няма как с детски да ги гледам......ние сме богати, според тая система.......ама дали .....имаме съмнения  Tired

# 84
Сега двама получаваме почти 2000 лева на месец. Но ние сме с много привилегии, които други семейства нямат, можем да си позволим да спестяваме за апартамент. Реално живеем със 600 лева, не мизерстваме, това лято дори отидохме на почивка.
За второ дете бих се съгласила.

Какви са тези привилегии?
Не плащаме наем докато събираме пари за собствено жилище, имаме на разположение кола, която не е наша ако трябва да се купи нещо тежко. Отделно получаваме стипендии и намаления при пътуване, което никак не е малко.

Първите, предполагам от родителите. Стипендиите сте си ги заработили.

# 85
Е няма как с детски да ги гледам......ние сме богати, според тая система.......ама дали .....имаме съмнения  Tired

Щом имате съмнения, работете повече.

# 86

Добре, защо тогава се коментират детските? Thinking
Може просто да питаш за разходи и приходи.

# 87
  • Варна
Темата е хахава нещо!? Изчетох до тук... и ще
подкрепя останалите за промяна в анкетата поне.
Детски ,та детски...

# 88
Има голямото значение, ключово дори, къде живееш. Защото, ако живеейки в Полски Тръмбеш, разполагаш с 1800 лева и си цар, то в София със същите доходи си загубен. Дали живееш под наем, дали има кой да те снабдява с продукция от село, дали имаш баба под ръка, която да спестява гледачка и още много неща трябва да влизат в уравнението, за да се обобщи.

Принципно вярно, но има адски много хора в столицата, които вземат някакви смешни заплатки от 600-800 лева и не са загубени. Като гледам колко много обяви за работа в София има с тези цифри... изглежда не са толкова рядко срещани. Не всеки втори е архитект, програмист, инженер или бизнесмен. Много от обикновените хора, които не плащат наем, живеят с по-малко от 1800.

Дотации от родители, максимално свити разходи, облекло от "ровчетата", храна - от Лидл и т.н. Има начин.

# 89
Е няма как с детски да ги гледам......ние сме богати, според тая система.......ама дали .....имаме съмнения  Tired

Щом имате съмнения, работете повече.

Това е и решението, което взехме, за да си позволим поне в близкото предвидимо бъдеще, второто дете....Но това ме и накара да се замисля, да се огледам около мен- доста хора дето не го мислят явно така, раждат  повече от 1-2 деца, съзнателно и не успяват и са наясно, че не могат да си го позволят без да ги лишат от основни и елементарни неща и се чудя защо/за случайните и заварени ситуации не говоря, а за съзнателният избор/ .  

Ще я променя анкетата, щом не звучи нормално, дайте точни секции и предложения за суми. Но все пак и да се отчете разликата имаме 1000 лв, ама сме двама, трима, четирима, все пак е различно и семейство с деца и семейство без никакви

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 20:47 от Звезден^Прах

Общи условия

Активация на акаунт