Пациентки на ЦРЗ Надежда - Коледно-новогодишна тема 44

• 55 984
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Веднъж се пускат, гените и хромозомите не се променят с времето Simple Smile

# 436
Момичета, кажете някой добър ендокринолог в София?
Благодаря предварително.

# 437
  • Перник
Момичета, кажете някой добър ендокринолог в София?
Благодаря предварително.
Аз ходя при д-р Начев, за сега съм доволна, като изключим това, че не дава никакви консултации по телефона. Работи в ендокринологията в Майчн дом, МЦ Панацея и по една събота в Надежда.

# 438
  • Sofia
Здравейте на всички,

аз не съм пациент на клиниката, но мисля да ставам и да предприемам процедури по инвитро. Имам въпрос към вас......за да си записа час изобщо в клиниката трябва ли да мина през гинеколог или мога направо да се опитам да се вместя при Стаменов или Персенска. Питам понеже не съм правила никакви хормонални изследвания и така нататък и предполагам, че с това ще се започне при първата ми среща с някой от клиниката. Според вас да си записвам ли час направо към репродоктивната клиника или първво първичен преглед при някой друг от клиниката? Как да постъпя?

# 439
Първо трябва да запишеш час за първичен преглед. Така или иначе ще чакаш много, няколко месеца, почти година. Това не бива да те отказва. Вероятно имаш причина да се обърнеш към репродуктивни специалисти, но как стигна до това заключение? Оставам с впечатление, че не си правила никакви изследвания. За да не губиш време докато чакаш, можеш да запишеш в друга клиника, която не е толкова натоварена, за да се разбере къде е проблема, той може да не е много голям и да се излекувате бързо.
Спермограма правена ли е?

# 440
Здравейте на всички,

аз не съм пациент на клиниката, но мисля да ставам и да предприемам процедури по инвитро. Имам въпрос към вас......за да си записа час изобщо в клиниката трябва ли да мина през гинеколог или мога направо да се опитам да се вместя при Стаменов или Персенска. Питам понеже не съм правила никакви хормонални изследвания и така нататък и предполагам, че с това ще се започне при първата ми среща с някой от клиниката. Според вас да си записвам ли час направо към репродоктивната клиника или първво първичен преглед при някой друг от клиниката? Как да постъпя?

Ето линк:
http://www.nadezhda.bg/vaprosnik-za-pacientki/

# 441
  • Sofia
Да аз всъщност съм с ендометриоза и една лапароскопия,  6 месеца прекарано лечение със Золадекс. След операцията ме посъветваха да потърся репродуктивни специалисти и да пристъпя към инвитро. Това и се опитвам да направя. Изследвания, хормонални и спермограма не са правени, понеже реших да изчакам и да ги направя в клиниката, в която смятам да се лекувам и да правя процедури и т.н. Затова и предполагам, че това ще е първото с което ще започна където и да отида.
Относно първичния преглед още ноември месец попълних онлайн формата в сайта и поради запълнения график както прочетох там, ще разглеждат новите заявки след средата на декември. Но и до сега никой не ми се е обадил и се чудя дали да не отида на място. Иначе все пак в сайта пише, че тази форма не важи за записване на часове за репродуктивната клиника. И аз затова ви питам как да постъпя.....дали да си записвам час (зная, че ще чака мнооогооо) или първичен преглед при някой гинеколог от клиниката?

# 442
Добре си направила, че си записала, ако ти е удобно отиди на място. Не съм чувала(но може и да греша) да има първичен преглед при друг гинеколог, различен от репродуктивните специалисти - д-р Персенска, д-р Стаменов, д-р Цветков и още една лекарка, на която не и знам името, май беше Тихомирова. За спермограма там не се чака, така, че е добре да я направите, за да може като се срещнете с твоя лекар да я представите и ако се налага някаква терапия да не губите време и в това.

# 443
  • Sofia
Ааа в събота и неделя работят ли?

Благодаря ви за бързите и адекватни отговори момичета Simple Smile.

# 444
Да, регистратурата работи.

# 445
  • Sofia
Супер,  много ви благодаря  Simple Smile

# 446
Заради тъпите NK клетки и ниското ми ТСХ отложихме трансфера за другия месец. Първо не можех да укротя това ТСХ, сега пък падна под минимума, после се появиха тези NK клетки. Чудя се ще има ли идеална среда... newsm78 При някой повлиявала ли е терапията на имунолозите за един месец, която се състои от Оксибор форте, Омега 3, Агапурин И Валтрекс?

# 447
Привет на новата пациентка.
Искай да си запишеш час за д-р Тихомирова.
Направете спермограма в клиниката докато чакате.
Аз преди д-р Стаменов също си запазих час за обикновен преглед при аг.
Първата спермограма си я направихме в клиниката.

# 448
  • В сърцето на любимия човек
Шакира - колко са НК клетките?
Моите август месец бяха 15% при норма 12%. Имах назначена вливка Октагам, но не я направих (нямаше смисъл, беше биохимична Б). Назначиха ми почти същата терапия, но аз се замотах, реших, че няма да правя опит преди празниците и така и не проведох никаква терапия. Вчера си пуснах контрола на НК клетките като подготовка за следващ опит и се оказаха абсолютно в норма. Единственото, което съм приемала постоянно в това време е вит. Д, горе-долу редовно (като изключим последния месец) пих Милгамма Н (вит. Б12), пия си метафолиева и от време на време Неоксид и CoQ10, но и тях не съм пила скоро.
Не знам от какво се влияе имунологията, но е факт че при мен без съществена терапия тия клетки са влезли в норма, а преди Коледа пих антибиотик и то силен, зщото бях на ръба на гнойна ангина и очаквах сега да правя вливка.

Иначе Момето беше провела такава терапия преди първия си опит и ги беше вкарала в норма за 1 месец.

# 449
Ето това са ми резултатите:
T cells (CD3+) - 76 , реф. гр. 61-85%
Helper T cells (CD3+CD4+) - 31 ,  реф.гр.- 34-59%
Suppressor/cytotoxic T cells (CD3+CD8+)- 44 ,  реф. гр.- 19-36%
B cells (CD19+) - 5 , реф.гр. - 6-15%
Total NK cells (CD3-CD16+56+) - 19 , реф.гр. 7-26%
CD16+CD56+  NKcells - 16  , реф.гр. <12%
NKT cells (CD3+CD16+56+) -  22  , реф.гр. 0-10%

Общи условия

Активация на акаунт