Пациентки на ЦРЗ Надежда - Коледно-новогодишна тема 44

• 55 896
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
И аз се чудя дали да си изпрося едно едно лепило newsm78

# 31
  • гр.София
Лепило и РВМС едно и също нещо ли е и колко струва поставянето му?

# 32
 Толкова си самовнуших, че имам имунологични проблеми, за да не успея, че чак започнах да си представям вливки с октагам и всякакви други, представях си как хвърчат пари.
 Но за мое най-голямо разочарование, излязоха резултатите - нямам никакъв проблем.

Е, сега отново могат да ме обвинят, че съм трол или рекламирам клиниката. Wink

А без вливки октагам какво ще правя, така си мечтаех за тях.
 Нямам показания. Защо ли клиниката не ми иска парите, нали една потребителка казваше, че гледали на мен като банкомат?! newsm78 hahaha

Сякаш си напипвам  някакво ново топче уплътнение на гърдите. Може би е ПМС.
Да му се не види, не ми се ходи на лекар. Обещала съм си  първо да забременяване.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 21:18 от Анонимен

# 33
Лепило и РВМС едно и също нещо ли е и колко струва поставянето му?

Мисля ,че някой казваше преди ,че са различни неща.Нецсъм сигурна,защото не са ми слагали.Иначе в ценорасписа им пише:
-РВМС - 250лв
- вътрематочна апликация на лекарство - 50 лв

# 34
  • гр.София
Благодаря ти Вени Hug Обърках се, защото д-р Цветков при коментара на биопсията ми каза, че ще се наложи да ми сложат лепило, а при следващ преглед говореше за РВМС...затова се зачудих

# 35
При мен казаха, че РВМС и лепило е едно и също.

# 36
  • София
лепилото е безплатно.

# 37
Ами пак Ви казвам ,че не съм ползвала лепило нито рвмс и нямам представа,преди няколко теми момичетата коментираха този въпрос и така съм запомнила,но може и да греша.А цената е от ценорасписа на клиниката.Взела съм си един вкъщи

# 38
Да ви кажа момичета при първия ми неуспешен опит в една клиника усетих болка при трансфера, усетих неприятно чувство при промивката изобщо, гадна работа. Днес усетих д-р Стаменов чак когато ми стисна ръката и ми каза, че ще съм бременна. Толкова е внимателен и е такъв професионалист, че чак се разплаках като ме оставиха да полежа.  Hug

# 39
  • В сърцето на любимия човек
Ако трябва да сме коректни лепило и РВМС не е едно и също и съм го обяснявала подробно и по- рано.

Ембрио лепилото (Еmbryoglue) е специална среда, която се използва при ембрио трансфер, с цел да се улесни имплантацията на ембриона. Съд ържа важната субстанция хиалуронан, която способства за прикрепването  на  ембриона към маточната лигавица. Хиалуронана е основният мукополизахарид в  кумулусно-овоцитния комплекс. Един от по- новите методи на оплождане PICSI представлява селекция на физиологично зрели  сперматозоиди посредством способността им  да се свържат с хиалуронана. Мъжките гамети, които имат този афинитет показват по-малко генетични дефекти и тяхното инжектиране в яйцеклетката води до формиране на по-качествени   ембриони.

РВМС (peripheral blood mononuclear cell) съдържа имунни клетки от пациентката. Процедурата включва вземане на кръв двукратно и изолиране на циркулиращите кръвни клетки. Те се култивират в хранителна среда, като в нея се  добавя стимулиращ фактор - хормон (ЧХГ). Клетките от своя страна започват да секретират специфични субстанции /цитокини и хемокини/, които повишават „възприемчивостта” на ендометриума към ембриона. Обработената проба се поставя  внимателно с помощта на катетър в матката на жената преди ембриотрансфера.

Ембриолепилото се поставя на самия трансфер, а РВМС се поставя в деня на второто взимане на кръв.

# 40
Да ви кажа момичета при първия ми неуспешен опит в една клиника усетих болка при трансфера, усетих неприятно чувство при промивката изобщо, гадна работа. Днес усетих д-р Стаменов чак когато ми стисна ръката и ми каза, че ще съм бременна. Толкова е внимателен и е такъв професионалист, че чак се разплаках като ме оставиха да полежа.  Hug

И аз нищо не усетих при моя трансфер,хайде сега Сиси да си почиваш добре и само позитивни мисли.Коледа идва,трябва чудото да стане Hug

# 41
  • София
Хайде, Сиси, пожелавам ти Коледно чудо !  Hug

# 42
Хайде, сискааа!
Но аз имам чувсвото, че вече си бременна. Лягай да спиш и утре сутринта вече ще се е захванало, а след пет-шест дни, ще усетиш вълшебното гадене и киселините. Hug когато чхг-то започне да се разпръсква в кръвта.
За следващият трансфер ще си искам - лепило, РВМС, зарзиото, но ако не е задължително медрола не го искам, и ако сърцето ми хълцука от естрофема и него не го искам, ще си поискам да ми върнат два ембриона.
 И от много говорене за варицела ме хвана шубе.  Sunglasses

Сиска, с колко мами беше на трансфер - имаше ли с шарка? Wink

# 43
  • София
Недей да заблуждаваш, лепилото не е безплатно. Плаща се 150 лв. в деня на пункцията и след ден или два те викат за втора кръв струваща 100 лв. чакаш 2 часа за доприготвянето и ти го слагат в матката. Не боли изобщо.
защо реши че заблуждавам  Rolling Eyes
лепилото е безплатно, може да го сложат преди трансфера, може и два дни след пункция.
лекарството е съвсем друго нещо, то струваше 50лв, сега не знам колко е.
а рвмс е това дето ти вземат 2 пъти кръв и струва 250лв.

имала съм "щастието" да ги изпитам и платя  всички видове лепила, лекарства и рвмс-та.

# 44
Хайде, сискааа!
Но аз имам чувсвото, че вече си бременна. Лягай да спиш и утре сутринта вече ще се е захванало, а след пет-шест дни, ще усетиш вълшебното гадене и киселините. Hug когато чхг-то започне да се разпръсква в кръвта.
За следващият трансфер ще си искам - лепило, РВМС, зарзиото, но ако не е задължително медрола не го искам, и ако сърцето ми хълцука от естрофема и него не го искам, ще си поискам да ми върнат два ембриона.
 И от много говорене за варицела ме хвана шубе.  Sunglasses

Сиска, с колко мами беше на трансфер - имаше ли с шарка? Wink

Хайде,хайде ако ти кажат ще си ги пиеш всичките хапченцааа.И хич не се страхувай,смело напред ,и нека ти се хванат и двете ембрита Praynig HugОт сърце ти го желая Hug

Общи условия

Активация на акаунт